Først lagt op 04-11-2022

Senest opdateret 04-11-2022 20:41

 

KULTURNYT: Nyt ord

Urnegravsselvbetjeningsindkøbscenter. Læserfoto fra Facebook

 

Urnegravsselvbetjeningsbutik

Strid om nyt dansk ord

 

En læser af KjoellerNEWS som også er ven med tusinder på Facebook, oplyste her til morgen til NEWS at han på Facebook havde oplevet et fænomen som kun kunne beskrives med et helt nyt danske ord: Urnegravsselvbetjeningsbutik. (se læserfoto).

 

--- Billedet var ikke til at misforstå. Det er klart en urnegravsselvbetjeningsbutik, forklarer han. --- En butik i det fri, hvor ældre selv, under rolige forhold, kan forberede deres sidste hvilested uden indblanding fra familie og andre. Flere af de handlende urnestedskunder har tilsyneladende medbragt urnen i en lille firhjulet vogn for at være sikker på at gravstedet kan rumme den.

Nøjere studier på redaktionen af læserens foto har dog vist at teksten forklarer billedet som ældre, handicappede personer der dyrker havedrift i hævede, små haver.

Men læseren fastholder: --- Det er klart, at man ikke på Facebook kan gå ud med den barske sandhed om Urnegravsselvbetjeningsbutikken. Den kan virke skræmmende og stødende, især på gamle og børn. Mens idyl-dækhistorien om ældre, handicappede, som stadig udfører havearbejde, takket være små haver på fødder, ædes rå af alle Facebookbrugere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp