Først lagt op 21-07-2023

Senest opdateret 21-07-2023 12:46

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

 

 

Tyske og svenske turister fordriver bl.a. ventetiden til skaldeklipning med tværsproglig korsang i klippeomgivelser

Dette bornholmske får er uklippet på 6. år på grund af turistpresset på fåreklippere på øen.

Privatfoto fra Facebook.

 

Collage: Klaus Kjøller

 

 

Den skaldede bornholmer 2

Flere bornholmske turistbureauer og sommerhusudlejere oplyser at det nu er rutine at bestille tid til skaldeklipning samtidig med man booker hotelværelse eller sommerhus på Bornholm.

 

 

 

Læs artiklens første del: Den skaldede bornholmer 1

 

Forbund afviser obligatorisk skaldeklipning

Nu har det landsdækkende Forbund af Bornholmske Hjemstavnsforeninger udsendt en pressemeddelelse, hvori de afviser rygtet om bornholmernes obligatoriske skaldeklipning hver sommer.

Det hedder bl.a. i pressemeddelelsen, at ”enhver jo med sine egne øjne kan se, at bornholmere ikke er spor mere skaldede efter sommeren end før. Snarere tværtimod, fordi mange indfødte bornholmere netop lader håret gro i protest mod det tåbelige rygte om deres sæsonbetonede skaldethed.”

 

Pragtpoleret turist-isse fra Påskeøen

I anledning af pressemeddelelsen har Bornholms Turistkontor og Frisørlauget på Bornholm i fællesskab udsendt en kommentar til pressen, hvori det bl.a. hedder, at det næsten ville være for dumt bare at afvise disse meget vedholdende rygter, som kan dateres helt tilbage til den tid, da tyskere og svenskere handlede meget på øen. Og det fremhæves, at ”et hoved kan udmærket være pilskaldet under det hår, som alle ser gro ovenpå skallen. Fuldstændig som en røget sild, man spiser på havnen i Svaneke, ikke mere stammer fra sildeløse Bornholmerkuttere, som er ophugget, men importeres i lastvognstog fra Hundested på Sjælland”

Og det tilføjes sidst i meddelelsen: ”Hvordan vil man i praksis kunne skelne mellem en forskriftsmæssigt skaldeklippet bornholmsk turist og så en pragtpoleret turist-isse importeret fra Påskeøen? Det hænger jo slet ikke sammen.”

 

Fåreklipperforbund besejrede Sorø Barbérlaug

Også fra Bornholms Fåreklipperforbund har man udsendt sympatierklæringer: -- Folk skal altid være willkommen, hedder det. -- Enhver behåring opfatter vi som en professionel udfordring, uanset på hvem og hvor. Bare man betaler forud.

I øvrigt fremhæver forbundet at de sidste år vandt prisen for det mest tætklippede får, tæt fulgt af Sorø Barbérlaug.

--- Kun takket være import af nyudviklet uldgødningscreme fra egnen omkring Christiansborg lykkedes det igen at gro uld på fåret. Så tætklippet var det, slutter erklæringen fra Bornholms Fåreklipperforbund.

 

 

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp

 

 

Klaus Kjøller, klaus@kjoeller.dk