27

 

 

 

Først lagt op 28-05-2023. Senest opdateret 26-10-2023

 

 

Dette kapitel

 

 

Kapitel 26:

 Slagsmål, Det store Opgør: DATman, assisteret af DITwoman, besejrer bureaukra-terne på Lingo City Town Hall som støttes af Sprecchmeister og Ramon Siccesrug – som begge kvante-skrumpes med succes. Undervejs korte indslag 1) med reporter Allu Teacher i spidsen for pensionister på rundtur, 2) med professor Wattson og lektor Writer som synger sproglige viser, akkompagneret af en rytmisk trio.

Kampen foregår over hele byen. Alt (det meste) vises frem, når det bruges som kampplads.

 

27

 

Kapitel 28:

DATmans og DITwomans succesfulde forening – uden DATman får spor oplysning. Baron Old Bec Balledblid fondsstøtter Futureparret, så de kan få AntiShrimper helt færdig. Borgmester Dennis Nielsen med frue takker for at voldskampagnen har aktiveret de sidste 94 % af borgerne. DATboy indser historien kører i ring. Læseren sendes til bogens begyndelse. Læsningen fortsætter evigt. Forfatteren slipper af med historien, men snart begynder en ny (sandsynligvis).

Siccesrugs byhymne afløses af en hymne til sprogløs formidling fremført af DITwoman

 

 

 

 

 

 

 

 

Byens højeste tårn (DATmans restartknap), QuanteShrimper og AntiShrimper. Sprecchmeister og Ramon kvanteskrumpes. DATman antiskrumpes. Døgdar Geist fuldender faderoprør.

 

27.

DATman og DITwoman kravlede op udvendigt på Lingo Citys højeste tårn for at uskadeliggøre den strålekilde som Sprecchmeister nu styrede højt oppe fra tårnet. En lammende og tilintetgørende stråle. Den byggede på His og Her Futures QuanteShrimper som Sprecchmeister og Ramon Siccesrug havde stjålet. Shrimperens stråler fik folk og genstande til at forsvinde ind i kvanteverdenen.

Sprecchmeister og Siccesrug forsøgte at ramme DATman og DITwoman, mens de klatrede op mod toppen af det flere hundrede meter høje skyskrabertårn. Men de undgik med nød og næppe strålerne, som i stedet ramte en sværm af SM’er som forfulgte dem. Disse SM’er tumlede skrigende ned mod den brede boulevard som gik langs tårnet. Her forsvandt hver enkelt i en elektronisk sky som intet efterlod.

— Sprecchmeister og Ramon må melde sig til aftenkursus og lære at sigte, foreslog DATman. DITwoman rystede skeptisk på hovedet.

His og Her Future kørte ind på pladsen foran tårnet i deres historiske Mercedes. AntiShrimper havde virket: Den kvanteshrimpede hund var vendt tilbage, ganske vist tilsyneladende som kat med 3 hoveder.

— Ja, katten har tre hoveder, men det er tydeligt vores elskede gamle hund, fastslog His Future da han iagttog dyret springe ud af bilen.

— Jeg har altid hellere villet have en kat, tilstod His Future. — men forgæves til nu.

— Herregud, tre hoveder. Det er vel ikke så slemt, når man tænker på at det hele har været subatomart og statistisk, udbrød Her Future. — Det er et videnskabeligt mirakel. Den hund har været splittet statistisk som kvanter over hele universet, sandsynligvis også i andre af de 500.000 universer.

— Ja, ja, men den trehovede kat er beviset på at AntiShrimperen nu virker! triumferede His Future. — Ellers havde vi aldrig fået vores hund tilbage. Aldrig.

— Det bedste bevis siden Rosa, som opstod af intet, fastslog Her Future. — Derfor er der al mulig grund til at tro at AntiShrimperen også kan give gennembrud i kampen om Lingo Tower.

— Ja, men Rosa opstod måske anderledes, fremhævede His Future. — Vi havde begge glemt at vaske hænder den dag. Derfor kan Rosa i teorien også være opstået af vores urene mikrober som er myldret ind – først i Shrimperen og derefter sandsynligvis over i AntiShrimperen og har befrugtet hinanden og er blevet antishrimpet til Rosa. Et fantastisk emne til en artikel, mens vi stadig husker det.

— Jeg har altid så gerne villet have et barn, men aldrig haft tid, sagde Her Future tænksomt. — Dette var åbenbart vores eneste mulighed. Skæbnen er lunefuld, men ofte med store gaver.

De rettede derefter AntiShrimperen mod tårnets top, hvor de kunne skimte flere maskeklædte aktører på den store platform som borgmesteren normalt brugte til sin helikopter.

Da DATman og DITwoman nåede toppen og kravlede ind på   helikopterlandingspladsen, sigtede Sprecchmeister på dem med QuantShrimperen.

— Nu er det umuligt ikke at ramme dem, Mester, opmuntrede Ramon Siccesrug. — Så bliver det en anden by.

I det samme trådte Døgdar Geist ud på platformen fulgt af et hold læsere. Han havde i flere år hver torsdag eftermiddag fra tårnet udpeget vigtige steder i Lingo City fra sin selvbiografiske roman “Den slugte kamel”. Flere læsere medbragte – ud over Geists selvbiografiske bestseller-roman – kikkerter.

— Tigeren forfulgte mig ned ad Storegade, forklarede Døgdar Geist engageret og pegede ud over Lingo City, som flere af deltagerne studerede med kikkert.

Men så opdagede Geist den skydende Sprecchmeister og den heppende Ramon bag den anselige kanon i den anden ende af den store helikopterlandingsplads. Og så i det samme DATman og DITwomans maskeklædte hoveder dukke op over kanten til dybet.

— Søg ly, Fanden er løs! skreg han til sine læsere som skrækslagne forsvandt ind i bygningen.

I det samme landede DATboy usikkert lige bag Sprecchmeister. Blæsten fra DATboys mini-helikopters rotor slog både Sprecchmeister og Ramon omkuld og de tumlede ind i ShrimpCircle som befandt sig bag dem.

DATboy steg ud af cockpittet.

— Forræder, råbte Sprecchmeister da han så Døgdar Geist. — Mod ussel betaling og stort digter-ry blandt kvindelige pensionister har du røbet de mest ulækre hemmeligheder fra dit barndomshjem.

Sprecchmeister sprang ud af ShrimpCircle og kastede sig over Døgdar, som dog nåede at undvige.

Efter hård kamp, godt støttet af DATboy, lykkedes det DATman – med Døgdar Geist som lokkemad – at få narret Sprecchmeister ind i ShrimpCircle. Og Sprecchmeister forsvandt, da han blev ramt at strålerne fra Shrimperen som DITwoman betjente hjemmevant.

Men Sprecchmeister vendte tilbage, og langede ud efter Døgdar Geist som stod tæt på cirklen, mens han holdt et eksemplar af “Den slugte kamel” foran maven. Sprecchmeisters figur blinkede ustabilt, og han blev ramt af endnu en skudsalve fra Shrimperen, hvorefter han forsvandt endegyldigt.

— Godt, sagde DATman til DITwoman som betjente apparatet, mens hun modtog DATboys pædagogiske støtte og opmuntring.

Ramon forsøgte at snige sig væk.

— Gå ind i cirklen, beordrede DATman, mens DATboy nikkede, og DITwoman sigtede.

— Følg din herre! sagde Døgdar Geist.

— Hør nu...Jeg har egentlig personligt aldrig haft noget imod bogen “Den slugte kamel”, begyndte Ramon, mens han stirrede forførerisk på Døgdar Geist.

Så blev Ramons figur mere og mere usynlig, inden den forsvandt helt.

— Uden uselvisk samarbejde var det aldrig lykkedes, konstaterede DITwoman efter begge fjender var kvanteskrumpet med succes, og slaget om tårnet var vundet.

Men DATman var lammet.

Nede fra gaden fulgte Her og His Future dramaet på toppen af Lingo Tower.

— Jeg sagde jo, DATman kom for tæt på ShrimpCircle da vi med DITwomans hjælp oppe i tårnet skrumpede Sprecchmeister og Siccesrug, hviskede Her Future til His Future, som rynkede brynene betænkeligt.

Også DATboy og Døgdar Geist oppe i tårnet stirrede bekymret på DATman.

DATman bad DITwoman trykke på hans restartknap. Han talte som om han var i trance.

— Fortæl mig hvor den sidder, foreslog hun.

— Det forbyder min blufærdighed, stønnede DATman.

— Så kan jeg desværre ikke hjælpe, erklærede DITwoman.

DATman stirrede ulykkeligt på hende gennem masken.

I det samme dukkede Ramon Siccesrug op igen i ShrimpCircle. Hans kropsomrids var stadig uklart, men klart nok til at DITwoman straks kastede et fiskenet over ham.

Han baksede med nettet og blev mere og mere viklet ind i det. Han faldt til jorden inde i cirklen og blev igen usynlig, så man nu kun så ham som et levende fiskenet.

— Restartknappen? hørte man usynlige Ramon stønne inde i nettet. — Jeg ved hvor den sidder. Carl Balledblid var den første der fik indopereret en restartknap. Han gik ofte i stå i skolen som barn uden forældre. Dengang var His Future en epokeskabende kirurg i kød og skeletdele. Men få mig først ud af dette netværk af japansk sytråd med styrke som stålwirer.

Så blev fiskenettet helt roligt og faldt sammen i en klump.

Nu ankom butler James Reader med DATmans helikopter og smed en rebstige ned til dem på platformen.

— Lad os komme hurtigt væk herfra, så vi ikke trylles væk af future-parrets ny kanon som de skyder på alt med nede fra gaden foran rådhuset, sagde James Reader nervøst uden at slippe styrepinden.

DITwoman begyndte at bakse DATman op ad helikopterens rebstige, mens butleren søgte at holde helikopteren mest muligt stabil i luften.

— Vent! skreg DITwoman, da butleren pludselig lettede med helikopteren mens de begge endnu hang i rebstigen.

— Det gælder om at komme væk omgående, råbte James Reader tilbage og koncentrerede sig om styrepinden. — Jeg kan se at de igen begynder at skyde nede fra gaden.

— Men vi skal først være kvanteskrumpet før den AntiShrimper kan gøre noget ved os, råbte DITwoman.

— Jeg frygter den kan gøre os til kæmper, Miss, råbte butler James Reader. — Lige før blev en måge til en flyvende kæmpeøgle. AntiShrimperen forstørrer alt, den rammer. Så slipper vi aldrig væk.

DATman hjalp selv godt til på rebstigen, men mistede så grebet og hang bevidstløs højt over byen med hovedet nedad. Det gav ryk i ham når han et kort sekund åbnede øjnene og så sig forvirret omkring med stærkt blinkende øjne.

Langt nede under sig skimtede han to mikroskopiske skikkelser som lignede Her and His Future. De skød opad med en strålekanon. Så mistede han igen bevidstheden.

DATman rykkede stadig mere nedad på rebstigen og hang efterhånden kun i den ene hæl.

— Restartknappen, råbte DITwoman fortvivlet nede fra den gyngende rebstige. Over hende hang den mere og mere yderligt hælhængende DATman med sit store sorte slag over hovedet pegende direkte ned mod gaden. — Hvor sidder den? Jeg har trykket på alt, intet virker. Er det noget man skal hive i? Eller massere?

— Jeg har aflagt ed, råbte James Reader tøvende ud gennem den åbentstående helikopterdør. — Den der kender restartknappens placering, har magten over ikke kun DATman, men også Carl van Balledblid og hele slægten. Men det var en nødvendig operation dengang. Ellers havde han aldrig overlevet mordet på sine forældre. Vi fandt ham livløs flere gange og kæmpede hver gang med genoplivningen. Da han først fik knappen, reddede den ham igen og igen. Jeg trykkede bare.

— Skråt op med alt det snak. Nu gælder det action, skreg DITwoman og – mens hun holdt DATmans kappe væk med tænderne – strakte hun sin krop op forbi hans nedadvendte ansigt så hendes skridt var ud for hans mund. Så greb hun ham i skridtet med højre hånd og trykkede alt hun kunne.

DATman spærrede straks øjnene op, greb med al sin kraft fat i rebstigen, vendte kroppen, så hovedet sad foroven lige ud for hendes. Deres hoveder slog mod hinanden. Han rynkede brynene og kravlede beslutsomt opad.

— AntiShrimperen virker! råbte Her Future begejstret, da hun nede fra pladsen foran LINGO Tower så DATman kravle hurtigt op i helikopteren. — Godt vi tog AntiShrimperen med – for en sikkerheds skyld.

— Og godt vi i smug scannede DATmans DNA ind i AntiShrimperen forleden, da han besøgte os, supplerede His Future. — Selv hvis han var styrtet i afgrunden og forsvundet sporløst, kunne vi med AntiShrimperen have vækket ham lyslevende tillive på rebstigen i fuld udklædning.

— Med restartknap. For det var en total kvantescanning med tøj og det hele, erindrede Her Future.

— Fremtiden ligger nu åben. Vi har set, at AntiShrimperen faktisk virker på et menneske, en ægte homo sapiens. AntiShrimperen var ellers det svageste punkt i kvanteprocessen; den er nøglen til evigt liv.

— Dem oppe i tårnet må passe godt på de ikke rammer DITwoman med shrimperen, advarede Her Future. — Hun klarer næppe endnu en tur gennem AntiShrimperen.

— Ja, det kan gå som katten med tre hoveder eller værre, sagde His Future. — Vi har ikke brug for Rosa med flere hoveder.

— Eller flere af noget andet, supplerede Her Future. — Hun er mere end nok allerede.

His og Her Future kørte opmuntret hjem gennem en kaotisk by som var ved at genfinde sin sædvanlige orden.

 

Til kapitel 28

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk