John Chr. Jørgensen

Historien om bogen til pressen

Hvordan bliver man ejer af bogen?

Læs Biografisk note om bogen

Se bogen i Selvbibliografien

Først lagt op 06-02-2021, senest opdateret 13-12-2021

12-12-2021

Foto: fra Politikens tillæg K. Med bogen diskret til højre.

 

I Politikens Kultur-tillæg søndag 12.12.21 brugte

Thomas Bredsdorff John Chr. Jørgensens ”Landet vi ikke kender” (2021) som afsæt for en artikel om Herman Bang og kvinderne: Bang var woke, længe før det blev moderne. Katinka Bai i ”Ved vejen” og titelpersonen i novellen om ’Irene Holm’ er fremragende kvindeskikkelser. Selv hævdede Herman Bang dog, at man skal være kvinde for at skildre en kvinde.

På Politiken.dk fik artiklen overskriften: »Om det virkelig er min mening, at kun kvinder kunne skrive om kvinder? Oprigtig talt og her mellem fire vægge: Ja«

 

 

30-05-2021

 

Landet vi ikke kender, John Chr. Jørgensens “lille fine bog om Herman Bang som anmelder af samtidige kvindelige forfattere” (Erik Skyum-Nielsen), er kommet i 2. oplag, bedre korrekturlæst, men stadig til 160 kr. inklusive forsendelse ved henvendelse til Helge Scheuer Nielsen, post@bakkekrogen.dk

 

 

16-02-2021

 

05-02-2021

 

19-01-2021

Ny bog udkommer

Landet vi ikke kender. Herman Bang anmelder kvindelige forfattere

 

Bogen er udgivet i serien “Kvinder skriver” på

Forlaget Helge Scheuer Nielsen.

100 sider. 160 kr. ved bestilling hos forlæggeren på post@bakkekrogen.dk eller på 26581861. Forsendelsen af bogen er inkluderet i prisen.

 

 

Historien om bogen til pressen

 

Jørgensen på dametur

 

John Chr. Jørgensen har nu fundet en ny, snedig måde at få sine bøger udgivet på. Han er begyndt at bidrage til en serie, der hedder “Kvinder skriver”!

   Andre bøger i serien er skrevet af kvindelige kapaciteter som Erna Juel-Hansen og Karin Michaëlis.

   Når John Chr. Jørgensen er blevet inviteret med på dametur, er det, fordi forlæggeren Helge Scheuer Nielsen meget gerne ville vide, hvordan Herman Bang anmeldte sin tids kvindelige forfattere. Det har Jørgensen så undersøgt, og resultatet foreligger i en lille illustreret tryksag med titlen “Landet vi ikke kender. Herman Bang anmelder kvindelige forfattere”.

   Den er netop udkommet på Forlaget Helge Scheuer Nielsen (100 sider, 160 kr.).