Først lagt op 17-08-2018,,senest opdateret 18-08-2018 14:22:24

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Gakket triumfator

Det er foruroligende, at dybt seriøse medier tror, de styrker deres position ved i anledning af Trumps angreb i kor på lederplads at levere de sædvanlige skåltaler om pressens betydning.

 

 

 

Ca. 350 nyhedsmedier skrev i anledning af Trumps gentagne angreb ledere med forsvar for pressefriheden. Danske aviser var ikke enige om at deltage. Og nogle aviser, som deltog med kritiske ledere, understregede, at de ikke kæmper mod Trump, men for demokratiet.

Men det korte af det lange er, at det er Trump, der begyndte med at profilere sig ved at behandle medier som et fjendtligt politisk parti. Så når medier nu danner fælles front mod ham, så bekræfter alene denne fælles optræden, at det er lykkedes for Trump, at reducere medier til et politisk parti – uanset hvad der står i lederne, som kun læses af frelste.

Det er foruroligende, at dybt seriøse medier tror, de styrker deres position ved i anledning af Trumps angreb i kor på lederplads at levere de sædvanlige skåltaler om pressens betydning. Medier har jo altid været politiske – ikke kun i deres valg af faste kommentatorer, men især i udvalg og prioritering af kendsgerninger og valg af perspektivering, dvs. hvilket overordnet politisk budskab en historie underforstået skal udsende til læserne. Og det har enhver dansk skoleelev lært om i dansktimerne de sidste 45 år. Og lært at analysere det.

Så det eneste, medierne med rette kan brokke sig over hos Trump, er, at han rask væk beskylder dem for at lyve, altså bevidst berette forkerte kendsgerninger: fake news.

Men når Trump med den slags gak kan få hundredvis af medier til at optræde i takt, så er det desværre lykkedes ham at lokke medierne ned fra deres piedestal og deltage i hundeslagsmålet med ham i arenaen – som om de var et politisk parti. Hermed underminerer medierne deres magt, mens Trumps strategi triumferer.

Gak er slemt, og gak, der fører til mere gak, er mere end dobbelt så slemt.

Læs Kølletæppebank: Trumpiana

Læs om demokratiske mediers systematiske påvirkning under radaren i Den politiske komedies paradokser.

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

Opdatering 18-08-18: enkelte tekstlige forbedringer.

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp