Først lagt op 10-01-2021,,senest opdateret (layout) 11-01-2021 17:08:20

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

Trump i dansk skønlitteratur

 

Trumps tweets efter præsidentvalget gør hans oprindeligt groteske, tre tweets i en dansk roman som udkom i 2019, yderst realistiske.

 

Flere har spurgt om Donald Trump i sine snart afsluttede fire år som præsident har nået at sætte et varigt minde om sig selv i dansk skønlitteratur.

   Det må besvares med et klart ja. Men Trump optræder så vidt vides indtil videre kun i en enkelt dansk roman.

   I min krimi fra 2019, Epistel 666, spiller Trump en vigtig rolle med tweets. Bl.a. udsender han denne (i dansk oversættelse):

 

”Danmark er en socialistisk, hyklerisk stat, som dyrker en Take them by the pussy-figur, Ludvig Holberg, som åndeligt fyrtårn. Hans umoralske erotiske dagbog afslører, at han som olding misbrugte sin nittenårige kvindelige elev, Charlotta,”

 

Men det er kun begyndelsen. Senere lægger han denne op:

”Holberg var kastreret af sin unge elskerinde, da han døde. Hun var 19, han var 65. Hun beundrede ham, men han misbrugte hende. Besættelsen blev en forbandelse, som endte blodigt. Modbydeligt, men sandt – og forståeligt. Det var den eneste måde, hun kunne stoppe kneppegale Holberg på. Tragisk. Ingen amerikansk præsident kan have en mere moralsk destruktiv forfader.”

   Tweetet var vedhæftet tegningen ”Charlotta Dorothea kastrerer Holberg”:

Maleri af Cornelius Høyer”Forfatterinden Charlotte Biehl kastrerer Holberg”,

dato ukendt, formentlig ca. 1775, befinder sig på Sorø Akademi.

 

 

 

Bogens tredje Trump-tweet lyder således:

 

”Jero Hykler Holbergs familie er udvandret fra den lille socialistiske stat, Danmark, som er hyklerisk forklædt som ældgammelt kongedømme, med en anløben åndelig topfigur, Ludvig Horebuk Holberg. En ulv i fåresvøb. Og Jeros datter taler dansk, et sprog, der lyder som en terminal halssygdom. Den mand skal ikke være præsident for Great America.”

 

Tweetenes formål er at underminere den demokratiske præsidentkandidat Jeronimus Holberg ved valget i 2020. Han er efterkommer af en dansk udvandrer som skulle være efterkommer af Ludvig Holberg.

 

Da jeg digtede tweetene var jeg noget i tvivl om de ville blive opfattet som realistiske Trump-tweets af læserne. Men her efter han i månedvis på twitter og i taler lodret har benægtet at have tabt valget, fremstår hans tweets i romanen Epistel 666 fuldstændigt realistiske.

 

kk

 

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Senest opdateret 11-01-2021 17:08:20

 

 

© klaus@kjoeller.dk