Først lagt op i sept. 2019, senest opdateret 31-07-2023 11:22:26

 

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

Systematisk oversigt over alle bøger

BEDST SÆLGENDE BØGER TOTALT

MEST POPULÆRE BØGER PÅ SAXO.com

 

Epistel 666. Krimi

 

Kunne købes som paperback på SAXO.com eller i enhver anden boghandel indtil 08-07-2022

Køb stadig ePub’en på SAXO.com.

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

Artikel: Trump i dansk skønlitteratur: Trumps tweets efter præsidentvalget gør hans oprindeligt groteske, tre tweets i en dansk roman som udkom i 2019, yderst realistiske.

 

 

 

174 s.

Indtil 08-07-2022: Køb paperback’en på SAXO.com eller i enhver anden boghandel.

Køb stadig e-bogen på SAXO.com.

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

Artikel: Trump i dansk skønlitteratur: Trumps tweets efter præsidentvalget gør hans oprindeligt groteske, tre tweets i en dansk roman som udkom i 2019, yderst realistiske.

Bogens tilblivelse: Læs om ”Epistel 666. Krimi” som ”Arbejde i fremdrift”

Læs bogens lancering på KjoellerNEWS

Der er tidligt i september udsendt et traditionelt pressebrev. Det var fejlbehæftet og måtte trækkes tilbage med undskyldninger fra mig. Læs Katastrofal boglancering, Notits .

Der er senere udsendt et pressebrev, som bygger på mine erfaringer med ,hvad mine besøgende klikker på på Kjoeller.dk. Læs Pressebrev om Epistel 666. Krimi.

 

 

 

Purunge Zille Hansdatter Holberg kæmper for at bevare sin forfader, Ludvig Holbergs (1684-1754) gode ry, som angribes af præsident Donald Trump i daglige tweets med citater fra en nyopdaget Holberg-dagbog med Holbergs hemmeligholdte erotiske eskapader.

Trumps hensigt er at skandalisere Zilles far, dansk-amerikaneren Jeronimus Holberg, som truer Trumps genvalg.

Sammen med FE-agent John Kjeldsen og kriminalassistent Anna S. Møller, afslører Zille, hvem der myrdede Ludvig Holberg og hans efterfølgere med en falsk, umoralsk dagbog.

Epistel 666 er en selvstændig krimi. Men flere personer kendes fra tidligere unikrimier af samme forfatter: Agent John Kjeldsen, kriminalassistent Anna S. Møller, professor Helmuth Christophersen, konsulent Alfred Jönsson.

Bogens tætteste slægtninge


Pressen og bibliotekerne skrev bl.a.:

Underfundig og underholdende krimi med et interessant og anderledes plot. […] Kan læses uafhængigt af de andre af forfatterens krimier fx Bæstet på Bornholm eller Breaking bullshit. Ikke andre satiriske krimier at sammenligne med. Til bibliotekaren: Anbefales efter erfaringer med forfatterens bøger.” (Lektørudtalelse, DBC, om Epistel 666. Læs hele udtalelsen.)

”Underholdende og spidsfindig krimi tilsat en hel del satire. For læsere der ikke går af vejen for en lidt utraditionel krimi (…) Velskrevet og underholdende roman, fuld af spøgefuldheder og kommentarer om især universitetsmiljøet. Den har et godt flow og er let at læse, og selvom man ikke umiddelbart har noget tilknytning til det beskrevne miljø, læser man bogen i ét hug.” (Lektørudtalelse, DBC, om Breaking bullshit)

”Den er hylende morsom, og handlingen går over stok og sten, efter at en dansk forsker er fundet død på sit kontor på Københavns Universitet.” (Hans Larsen, Ekstra Bladet, om Kong Klaks sten.)

”Den er både veloplagt og vittig, og man sidder og klukker undervejs – mens man spekulerer på, om det vitterligt vil lykkes forfatteren at binde alle trådene sammen til sidst. Men det gør det faktisk.” (Flemming Andersen, Aktuelt, om Dronningens hund.)

”Der er knald på lektor Kjøller i denne groteske romansatire over kommunikation og manipulation i det politiske liv.” (Lars Hørby, Ekstra Bladet, om Lingos lov.)

Læs mere om Epistel 666 på KjoellerNEWS.

 

 

Lektørudtalelsen om bogen

 

 

 

 

Kort om bogen

Satirisk krimi, hvor en ung kvindelig efterkommer af Ludvig Holberg kæmper mod selveste præsident Donald Trump, som tweeter med citater fra en afslørende Holberg-dagbog for at kompromittere en dansk-amerikaner, som truer Trumps genvalg. For dig, som søger en anderledes krimi

Beskrivelse

Zille Hansdatter Holberg er slægtning af Ludvig Holberg (1684-1754). Hendes far er dansk-amerikaneren Jeronimus Holberg, der er en trussel mod Trumps genvalg. Samtidig er der fundet en dagbog, hvori Holberg fortæller om sine erotiske eventyr. Det er guf for præsidenten, som nu dagligt sender tweets ud med afsløringer for at skabe en ødelæggende skandale omkring Holbergs efterkommere. Men er dagbogen autentisk eller fake news? Zille søger at finde sandheden og redde sin slægts omdømme. Hun får hjælp af adjunkt og agent John Kjeldsen og kriminalassistenten Anna S. Møller. Sidstnævnte er også del af persongalleriet i andre af forfatterens krimier. Klaus Kjøller (f. 1944) er tidligere lektor ved Københavns Universitet

Vurdering

Underfundig og underholdende krimi med et interessant og anderledes plot. Et tweet fra Trump lyder: "Danmark er en socialistisk, hyklerisk stat som dyrker en "Take them by the pussy-figur", Ludvig Holberg, som åndeligt fyrtårn"

Andre bøger om samme emne

Krimien er selvstændig og kan læse uafhængigt af de andre af forfatterens krimier fx Bæstet på Bornholm eller Breaking bullshit. Ikke andre satiriske krimier at sammenligne med

Lektørudtalelse

Carsten Güllich-Nørby

 

 

 

 

 

 

 

Kollega og ven John Chr. Jørgensen, tidligere universitetslektor i dansk litteratur og anmelder i årtier ved Politiken og Ekstra Bladet, i en mail til forfatteren om bogen

 

 

 

 

 

Epistel 666 er en skøn og skør sag. Jeg har læst den ud i een køre og skiftevis smilet og grinet. Du har sat en ny standard for Holberg-forskningen og campusromanen. Holberg-statuer og -buster bliver aldrig det samme mere. Tak for supergod underholdning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Unikrimi-serien med adjunkt og FE-agent John Kjeldsen, kriminalassistent Anna S. Møller, professor Helmuth Christophersen og konsulent Alfred Jönsson

 

2004

2017

2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Senest opdateret 31-07-2023 11:22:26

 

 

© klaus@kjoeller.dk