FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

Først lagt op 18-01-2021;,senest opdateret 18-01-2021 13:36:48

 

 

Lars Kepler alias duoen ægteparret Ahndoril

 

Svenske boganmeldere i afmagt

Katastrofalt negative anmeldelser af selv den groveste splatterkrimi preller totalt af på den svenske befolkning

 

 

 

Lars Keplers ottende roman ”Spegelmannen” om politimanden Joona Linna blev sidste års mest massivt markedsførte hit som lydbog og mest solgte papirsbog i Sverige. Men seriøse anmeldere gav ingen eller få stjerner fordi de syntes der var alt for mange unge kvinder der blev for grimt og for langsomt parteret og for ækelt splattet ud i bogen, inden politimanden kunne opklare det.

Når kulturprodukter sælges med stor succes, kan kulturens æstetikdommere – som her – naturligvis ind imellem være vildt uenige med markedet. Udfordringen for æstetikdommerne er så at få markedet til at flygte væk i rædsel fra det afskyelige produkt.

Især er det en udfordring i Sverige, hvor befolkningen gennem længere tid både angående indvandring og coronahåndtering er blevet vænnet til kriminelt forskønnede fremstillinger af en uskøn virkelighed.

Og nu bekræfter de astronomiske salgstal for Keplers seneste skandaløst elendige krimi klart, at svenske mediers troværdighed efterhånden er så lav, at katastrofalt negative anmeldelser af selv de groveste splatterkrimier preller totalt af på befolkningen. Ja, faktisk virker stik modsat.

Køllebank ønsker derfor både ægteparret Ahndoril og vort broderland Sverige tillykke med denne afslørende bogsucces.

 

 

 

 

Læs

 

Læs

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk