Først lagt op 17 -12-2021,,senest opdateret 17-10-2023 11:14:12

 

Henrik Qvortrup åd sin hat i 2011, fordi Liberal Alliance kom i Folketinget. Privatfoto fra Morgen-TV

 

Den gamle hats fristelser

Henrik Qvortrups skamløst mediemanipulerende hatteædning i 2011 var langt mere underholdende end Støjberg-forsvarer Jonas Christoffersens juridiske hatte-bullshit, som er en åbenlys vælgerprovokation.

 

Den ene af Inger Støjbergs forsvarere, advokat Jonas Christoffersen, lovede, ifølge Politiken 16/12 2021, under et Djøf-webinar, at han spiste sin gamle hat, hvis hun blev dømt. Webinarets vært advarede ham. Men han fastholdt uden vaklen.

Men nu ønsker Jonas Christoffersen alligevel ikke at spise nogen hat. ”Det var en kæk bemærkning, som jeg må indrømme var lidt for kæk.” Og så giver han i Politiken en længere juridisk forklaring på at det er rimeligt, at vi alligevel går glip af hatteædningen.

Så let slap Henrik Qvortrup ikke i 2011, da Liberal Alliance kom i Folketinget første gang. Som politisk redaktør ved TV2 havde han lovet at spise sin hat hvis partiet kom ind. Mediets troværdighed var på spil. Det blev derfor en sag for morgen-TV.

En stråhat blev først udvandet en masse gange og derefter ovnbagt med bl.a. tomater og krydderier efter en italiensk opskrift. Tilberedningen var lagt i hænderne på en professionel kok, som havde brugt hele natten.

Holdt Qvortrup så hermed sit løfte? Næh. For det første var det ikke hans egen hat. For det andet var det ikke en rigtig hat, men en stråhat. For det tredje åd han ikke hele hatten, men en brøkdel af den. For det fjerde var det ikke en hat naturel, han fortærede, men en lækker italiensk ovnret med en hel del tilbehør, som Qvortrup i høj grad gumlede løs på, mens selve hatten lå ret urørt.

På denne måde gav Qvortrup en smertelig klar demonstration af, hvordan man i politik lover noget og så bagefter kringler sig smart udenom – og hvordan en gammel spindoktor og daværende politisk redaktør ubesværet får det naive morgen-TV til stolt at promovere et svindelnummer som et scoop.

Men ret skal være ret. Qvortrups mediemanipulerende hatteædning var langt mere underholdende end det juridiske hatte-bullshit, som er en klar vælgerprovokation.

 

 

Læs

Fra ovenstående Groft sagt bragt i Berlingske 21-09-2011 har jeg hentet den historiske beretning om Qvortrups sonende hattespisning

 

Læs

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk