Først lagt op 14 - 02-2021,,senest opdateret 15-02-2022 13:36:55

 

Foto: Michael Lunns indlæg på Politikens forside, d. 12-2 2022

 

Gamle drenge redder FE

De gamle drenges avistekster om en klart tåbelig styring af Findsen-sagen indgår allerede i vores næste valgkamp.

 

De gamle drenge går nu frem i FE-sagen. Den legendariske tidligere departementschef i Justitsministeriet, Michael Lunn, fyldte lørdag (12/2) hele Politikens forside med et kronikagtigt indlæg. Han deltager ellers aldrig i den offentlige debat. Samme dag trådte også Anders Fogh Rasmussen og Uffe Ellemann-Jensen frem med fælles debatindlæg med lignende indhold.

Det korte af det lange i indlæggene er en erklæring af fuld tillid til den for tiden byretsfængslede FE-chef Lars Findsen. Da hverken Lunn, Fogh eller Ellemann kender FE-sagens skjulte sider, vejer den rå tillidserklæring til Findsen tungt: tre erfarne, tidligere topledere i vores politisk-administrative system, som også har godt personkendskab til Findsen, træder frem og giver deres generelle vurdering. Og de træder frem på eget initiativ, fordi de finder sagen enestående farlig. Og de følges op af tidligere topembedsmænd som Anders Troldborg, Michael Christiansen og Nils Bernstein.

Historien er klar: Under den netop fratrådte forsvarsminister Trine Bramsen har man håndteret Lars Findsen usmart, ja skadeligt for Dannmark. Medmindre han direkte havde overdraget tophemmeligheder til en fjendtlig magt – hvad ingen tror, han har – burde han aldrig være buret inde med den offentlige støj det giver. Ikke kun her i landet, men verden over. Det hele burde være behandlet internt og fortroligt. Netop fordi det han anklages for, er hemmeligt, bliver hans offentlige fængsling til klar, selvskadelig adfærd for Danmark.

Men det værste for vores land er at en sådan sag mod landets FE-chef er så stor, at det i realiteten er statsministeren der har styret den, med den tidligere forsvarsminister som håndlanger. Så de gamle drenges avistekster om en tåbelig styring af sagen indgår i høj grad også allerede i vores næste valgkamp.

Nu venter vi alle så bare på at statsministeriet finder en anstændig offentlig grund til at slippe Findsen ud, uden landet tager yderligere skade.

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk