Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

Bibliotekerne, lektørudtalelse

2021, 15. oplag

2016, print on demand

2015, print on demand

 

 

 

 

 

Først lagt op 15-03-2022; senest opdateret 15-03-2022 15:41:58

 

 

Foto: fra BBC News. 15/3 2022

 

 

Vi er i lommen på vold

I øjeblikket demonstrerer Ukrainekrigen hver dag som tophistorie på TV, at love, politisk debat og og alt det vi holder af i et velordnet samfund, er totalt afhængigt af vold.

 

 

 

Vold af denne slags (billedet) ville under normale forhold få ukrainsk politi til at anholde den bande der udførte volden. Og alvorlige straffe ventede de skyldige.

Men når banden er stærkere end politiet, så må de ukrainske myndigheder forsøge at forhandle sig frem til en våbenhvile. Og det er banden der bestemmer, hvornår man er i mål.

I øjeblikket demonstrerer Ukrainekrigen hver dag som tophistorie på TV, at love, politisk debat og alt det vi holder af, er totalt afhængigt af vold. Vi er alle som samfund i lommen på vold. Både i stort og småt.

Demokrati og lov og orden er en skøn drøm. Og demokrati findes kun så længe det er forsvaret med succes af vold.

Det er vigtigt at lære denne pointe i skolen. Og undgå at lulle eleverne ind i den pædagogiske ønsketænkning at vi altid kan diskutere volden væk og idyllen frem.

Tvivlere kan bare åbne for TV Nyhederne for tiden.

 

 

 

 

Læs

 

Læs

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk