Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Aldrig udsendt til pressen, grundet forfatterens afsky for undertrykkelse.

Bibliotekerne fik dog mulighed for at lave en lektørudtalelse:

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016, print on demand. ePub

2015- , print on demand. ePub siden 2013

 

 

 

 

Først lagt op 29 -02-2024; senest opdateret 29-02-2024 12:56:47

 

Privatfoto fra YouTube-video med præsentation af Express 5 i drift: Klaus Kjøller:

 

Hvis russerne kommer

 

Inspiration til, hvordan en sådan situation kan håndteres, kan komme overraskende steder fra. Fx fra færgedrift og bureaukratsprog

 

 

 

 

For nylig var flere lufthavnes og andre danske institutioners hjemmesider lammet af russiske hackerangreb. Også Bornholms Lufthavn var ramt, men kører nu igen. Godt.

Men i dag (29-02) bringer så Bornholms Tidende resultaterne af en aktindsigt i to alvorlige driftsforstyrrelser på den ny færge Express 5. Driftsforstyrrelserne har – så vidt man ved -- intet med hackerangreb at gøre, men skete under almindelig, fredelig sejlads i november 2023 og i januar 2024.

Søfartsstyrelsen skriver i sin rapport bl.a.:

"Der vælges at køre med en bowthruster, og heraf to af skibets fire generatorer. Under manøvren sker der dog det, at skibet får black-out. Det konstateres at der ikke har været tilstrækkelig strømforsyning, og derfor blev generatorerne overbelastede."

På den baggrund indskærper styrelsen:

"Det er vagthavende maskinmester, som skal sikre, at der er den nødvendige strømforsyning." Godt!

Og sidst i artiklen i Bornholms Tidende beroliger kommunikationschef Jesper Maack fra Bornholmslinjen med disse ord:

"Afgangschecklisten, som krydskontrolleres mellem kaptajn og maskinchef inden hver afgang/ankomst, er nu opdateret, for at sikre at de nødvendige systemer er klar inden afgang. Derudover arbejdes på en mulighed for opdatering af styresystemet som en yderligere sikring mod blackout af denne karakter." Og han tilføjer, at der nu er kontrol over skibet, og at systemerne fungerer, som de skal, i en situation med blackout.

Mange vil nok undre sig over, hvordan systemerne på færgen kan fungere som de skal, i en situation med totalt strømsvigt (blackout). Men hvorfor altid være så negativ og kræve at forstå alt? Lad os i stedet inspirere og konkludere:

På tilsvarende vis må Mette Frederiksen i tilfælde af russisk invasion bare -- selv i en situation med landsdækkende blackout -- forsikre befolkningen om, at regeringen fortsat har kontrol over Danmark, og at systemerne virker som de skal.

 

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

Læs

 

 

Læs

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk