Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Aldrig udsendt til pressen, grundet forfatterens afsky for undertrykkelse.

Bibliotekerne fik dog mulighed for at lave en lektørudtalelse:

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016, print on demand. ePub

2015- , print on demand. ePub siden 2013

 

 

 

 

Først lagt op  15-05-2024. Senest opdateret 15-05-2024 12:46:28

 

 

Ukraines statsminister holder arbejdsmøde i Danmark med statsminister Lars Løkke Rasmussen (på billedet), 26 June 2018.

 Foto: https://www.kmu.gov.ua/ Wikimedia Commons

 

 

Løkkes analfabetiske bogrevolution

Lars Løkke Rasmussen blev manden som beviste at det traditionelle besvær med at lave bøger med bogstaver er en unødvendig omvej.

 

 

 

 

Lars Løkke Rasmussen udgav for nogle dage siden en lydbog på Politikens Forlag. Den rummer et 3 timers interview med Løkke af journalisten Kirsten Jacobsen. Den har fået stor omtale på udgivelsesdagen og blandede modtagelser.

Det interessante ved begivenheden er at et af landets store forlag hermed stempler et marathon-interview med en kendt politiker som en ”bog”. Anledningen er at Løkke fylder 60 år d. 15-05-2024, og når den dag indtræder vil avis-abonnenter nok også kunne læse fødselsdagsinterview med ham i deres avis, men betydeligt kortere end ”bogen”.

Denne genre-ophøjelse af Løkkes talkshow til at være en bog er blevet ædt råt og begærligt af mange medier. Løkkes bogkup har dermed allerede været en klar succes.

Og man forstår det godt. Forfattere, redaktører og andre traditionelle bogfolk har vist ofte spurgt sig selv, hvorfor det skal være så besværligt at lave bøger. Først flere års arbejde, ofte krydret med eksistentielle kriser. Derefter kampen med at få et forlag til at udgive det. Så skal redaktørens kritik indarbejdes. Den ene måned tager den anden. Og så må vi ikke glemme forlagets bogsælgere som skal rundt til alle landets boghandlere med omslaget for at få dem til at hjemtage et par eksemplarer til butikken, altså efter omslaget er blevet fyldt med indholdsmættede, super-layoutede sider som er blevet gennemtjekket af flere professionelle bogsnedkere.

Og når bogen så udkommer, må forfatteren – hvis høn er så heldig at nogen bemærker værket -- ofte lade sig interviewe af journalister som starter med at oplyse at de desværre ikke har haft tid til at læse bogen, som de dog sidder med i hånden og er klar til at høre forfatteren fortælle om.

Løkke var manden som viste at alt dette besvær er unødvendigt. Det er faktisk muligt efter Løkkes bogrevolution at producere en bog som både kan opfattes af travle journalister og af analfabeter. På denne måde står en bog, som Løkkes seneste, der helt undgår papir og bogstaver, særligt tæt på folket.

Selvfølgelig under forudsætning af at du er berømt/ berygtet i landet i forvejen. Ellers må du tage den gamle omvej via alenlange bogstavrækker.

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk