FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

BOG: HVEM SKREV ’DEN HEMMELIGE SOCIALDEMOKRAT’?

KØLLETÆPPEBANK: DEN AFSLØREDE SOCIALDEMOKRAT

KOMMENTAR: DEN UNÆVNELIGE SOCIALDEMOKRAT.

KOMMENTAR: CORYDONS AMBIVALENTE AFGANG.

KOMMENTAR: ER MOGENS LYKKETOFT DEN HEMMELIGE SOCIALDEMOKRAT?

KOMMENTAR: SPRING UD, SASS!

STORYBOARD: EXODUS – VEJEN FREM FOR SASS

SASS, TIDSINDSTILLET FINANSMINISTER

BREVKASSEN: GØR SASS’ SYGEMELDING DET LETTERE ELLER SVÆRERE FOR HAM?

 

 

Først lagt op 06-08-2015,,senest opdateret 20-05-2021 10:24:17

Den unævnelige socialdemokrat

Christiansborglobbyens professionelle netværk af kommentatorer og politikere rykker tilsyneladende sammen om den hemmelige socialdemokrat.

 

 

 

 

Bogen ”Den hemmelige socialdemokrat” som udkom i februar 2014 har solgt fint, fordi den interesserede almindelige danskere. Den lå højt på bestsellerlisterne i månedsvis og formodes at have skaffet den hemmelige socialdemokrat 1,5 millioner kr. i forfatterroyalty. Men den forsvandt forbløffende hurtigt fra den fælles dagsorden, som den politiske elite og landets kommentariat kører i medierne.

 

 

 

140423bHemligM2ePubFors800x600.jpg

Hvem skrev ”Den hemmelige socialdemokrat”? (e-bog), KJOELLER.dk 2014

Når BT forleden fortæller om, at en lektor, som forsker i spin, sprogbrugsanalyse og magt har undersøgt sagen og offentliggjort resultatet i en lettilgængelig bog, så er reaktionen rungende tavshed – bortset fra et par stykker fra Christiansborg-netværket af kommentatorer og politikere, som ikke har argumenter, men bare grynter af mishag.

Således melder Henrik Qvortrup øjeblikkeligt i MX.dk: ”Det forekommer mig at være en tynd kop te, og jeg er ikke overbevist over hans argumentation. Jeg synes hverken, vi er kommet tættere på eller længere fra et svar i dag, end vi var i går.”

Politisk kommentator og direktør i Fonden Kraka, Peter Mogensen, er heller ikke overbevist. Han siger til BT (28-07-2015): »Uden at jeg vil sige, hvem jeg mener jeg det er, så vil jeg sige, at jeg mener, at bogen er skrevet af to personer. Bogens detaljeringsgrad er så voldsom og udpræget, at jeg ikke tror, at et menneske kan lave det. Og jeg tror ikke på, at det er Henrik Sass Larsen, der har skrevet den bog,« siger han.

 

 

 

Hvorfor?

”Sass slår mig ikke som en, der skriver alle mulige detaljer ned om, hvad han oplever. Det kræver også en længere karriere end den, Sass har haft. Det foregår på et tidspunkt, hvor han er en af de unge i sammenhængen. Jeg tror, at man skal have fat i nogle af de ældre fra dengang. Men det er bare mit gæt.”

Læs kommentaren Den afslørede socialdemokrat.

Ingen af disse og de få andre som har reageret, har læst bogen med mine argumenter. Begge disse fremtrædende medlemmer af kommentariatet reagerer med løse gætterier på historien om lektoren, som har brugt to måneder på at producere en bog med lødig argumentation for, hvem der har begået bogen. De fortsætter de gætterier, som løb ud i sandet kort tid efter bogen var udkommet. De har åbenbart ingen interesse i at være med til at fjerne uklarheden om, hvem forfatteren er. Man foretrækker at leve videre i gættetågen.

Link: Enkelte andre har også reageret på lignende vis. Se oversigten på KJOELLER.dk ”Seneste nyt” (28-07-2015 og dagene derefter).

Man må konkludere, at kun to medier har vist reel interesse for mit grundigt gennemarbejdede forsøg på at finde forfatteren: BT og Radio24syv, der har interviewet mig i ti minutter i en direkte udsendelse om mine argumenter. Ingen andre medier har vist den mindste interesse, selv her i agurketiden.

Læs kommentaren Er Mogens Lykketoft den hemmelige socialdemokrat?

Man må konkludere, at Christiansborgs netværk af kommentatorer og politikere ikke er interesseret i at opklare mysteriet om, hvem der har skrevet ”Den hemmelige socialdemokrat”. Man må formode, at de værdsætter deres gode netværksrelationer til forfatteren (og forlagsredaktøren) så meget, at de ikke kan tage det alvorligt, at en udenforstående står og frister med en upassende sandhed.

Læs om netværksarbejde mellem journalister, kommentatorer og politiker-kilder: artiklen ”Netværk og narreværk”.

Budskabet er: ”Vig fra os, skøre lektor! Lad os hygge os i fred i gættetågerne omkring gadekæret.”

Min trøst er, at der bevisligt findes mindst 4-5 stykker som kan bevidne, hvem den hemmelige socialdemokrat er. Og at det nok skal komme frem. Og når det sker, forventer jeg naturligvis hyldest og anerkendende knæbøjninger fra Christiansbeborgnetværket, fordi jeg tappert stod fast trods drøje hug fra ukyndige blandt dem. Men det må frygtes, at jeg bare vil få at vide, at jeg var usandsynlig heldig med mit vilde gætteri.

Læs kommentaren Corydons ambivalente afgang.

*********************************

Klaus Kjøller, ©klaus@kjoeller.dk

 

Opdateringer:

01-02-2016: link indsat.

04 og 05-05-2018: Layoutforbedringer.

08-01-2019: layoutforbedringer.

 

 

 

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp