FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

Først lagt op 12-12-2019;,senest opdateret 12-12-2019 12:34:14

 

Tavshed var guld i Forsvarssvindel

Godt, at der kun skal én brav mands ærlige tale til at opveje tusinders tavshed. Godt, at ministre, statsrevisorer og domstole kan sættes i gang af bare en enkelt stædig whistleblower.

 

 

 

 

Sagen om svindel i Forsvarsministeriet har allerede ført til fnysende statsrevisorer, en rystet minister og suspension af to topembedsmænd.

Men uden en uselvisk truckfører i Holstebro kunne svindelen have fortsat i dybeste stilhed længe endnu, måske for altid.

32-årige Kjeld Ravnsgaard blev som uddannet revisor sidste år ansat som økonomiansvarlig i et mellemstort el-firma i Holstebro. Han kunne ifølge Jyllands-Posten (6/12), straks se, at der var noget helt galt med regnskaberne og Forsvarets måde at indkøbe på. En række indkøb blev bogført i et ”skyggeregnskab”, hvorfra projektledere fra Forsvaret bl.a. indkøbte dyre PH-lamper, håndstøvsugere, køkkener og droner.

Han forsøgte straks at råbe firmaets revisor og chef op. Forgæves. Så anmeldte han sagen til politiet og til Rigsrevisionen, som fandt ud af, at der var sket brud på almindelige regnskabsregler i 75 % af indkøbene fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Sagen er så enorm, at hundreder, ja tusindvis af ansvarlige og almindelige danskere omhyggeligt må have holdt tæt med ulovlighederne i mange år for fortsat at score kassen. Kun fordi en nyuddannet, ung, idealistisk revisor blev ansat i et tilfældigt el-firma, som indgik i svindelen, skete der noget.

Vores retsstat og velfærdsdemokrati hviler på retskafne folk som Kjeld Ravnsgaard. Godt, at der kun skal en brav mands ærlige tale til at opveje tusinders tavshed. Godt at ministre, statsrevisorer og domstole kan sættes i gang af bare en enkelt stædig whistleblower.

Men det føles forkert, at han nu skal køre truck.

 

 

 

 

Læs Pamperfallit, Køllebank

Læs Netværk, makværk og håndtaske, Kommentar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk