FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Først lagt op 27-07-2020,,senest opdateret 27-07-2020 13:35:52

 

 

Agurken, som dræbte

Pressens sommervæv af selvfølgeligheder

 

Der sker meget lidt i ferien. Men medierne skaber dagligt stor enighed ved hjælp af det, der ikke sker. Det sker med velkendte sproglige teknikker, som gør det umuligt for læserne at være imod det, de læser. Fx fik Politikens læsere i dag disse overskrifter:

”Hormonbehandling af overgangsalder er ikke problemfrit”. Nej, hvad ellers? Hvis overgangsalderen og dens hormonbehandling var problemfri ville det være en ufattelig sensation. ”Voksne kvinder skal have lov til at bestemme over deres egen krop”. Ja, hvem skulle ellers bestemme over den? Robin Hood? ”De store revisionsfirmaer er alt for ofte håndlangere og alt for sjældent effektive kontrollanter”. Selvfølgelig. De hjælper deres kunder så godt de kan, for at undgå at kunderne går til konkurrenterne.

Og i Jyllands-Posten slutter lederen i dag: ”Mette Frederiksens voldsomme kursskifte skaffede hende magten. Men den kan ryge lige så hurtigt igen, hvis manøvren alene viser sig som kynisk spekulation.” Jow, selvfølgelig. Men hvornår er menneskeheden eller bare alle danskere eller bare socialdemokrater og Venstrefolk sidst enedes om, at noget helt igennem éntydigt viste sig at være en kynisk spekulation? Det ville være en sensation.

Men pressen ved selvfølgelig godt, hvad det er, de har gang i hver sommer. Ekstra Bladet bringer således i dag på lederplads den rå forklaring på alt det indholdsløse væv af uimodsigelighed som i øjeblikket fylder tomrummet omkring os: ”Hvilke myndigheder statsministeren så henviste til [ved nedlukningen af landet], er stadig uklart. Det er ellers et ret enkelt spørgsmål. Men statsministeren har vævet udenom og liret politiske selvfølgeligheder af sig, når hun er blevet udfrittet i Folketinget.”

Godt vi har en presse, som ud fra egne agurketidserfaringer kan afsløre provokerende verbal tomgang, når de møder den.

 

Læs Politiet i Christianias sproglige sump, Køllebank

Læs Flygtninge bør behandles bedst muligt, Kronik

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger