FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Først lagt op 26-04-2021,,senest opdateret 26-04-2021 13:27:57

 

 

 

Skrupelløs nationalisme

Genialt planlagt af Oscar-komiteen som sikrer filmbranchen begejstret omtale i ethvert land som vinder selv det mindste i konkurrencen.

 

Her i landet er både medier og indbyggere – ud fra mediedækningen – enige om at Thomas Vinterberg vandt i den internationale Oscar-filmkonkurrence med filmen Druk (engelsk: Another Round). Alligevel nævnte BBC News ham slet ikke i sin TV-morgendækning. Her blev samme konkurrence vundet af en britisk film, Nomadland. En film som helt manglede i TV 2 News’ dækning.

Oscar-komiteens yderst omfattende liste med konkurrencekategorier gør det let for hvert land at fremstille det som om hele konkurrencen er vundet af en film fra eget land, bare filmen findes et eller andet sted på den imponerende detaljerige liste. Verdens medier udviser derefter skrupelløs nationalisme i udvalg og præsentation af vidt forskellige nyheder fra nøjagtigt samme liste. Alt sammen genialt planlagt af Oscar-komiteen som herved sikrer filmbranchen begejstret omtale i ethvert land som vinder selv det mindste i konkurrencen.

Men bortset fra det: Varmt tillykke også fra mig til Vinterberg og hans hold. Hyldesten er fuldt fortjent. Kun forblændede tåber kan ikke få øje på hans placering.

Nej, Vinterberg er ikke på dette foto fra BBC News med vindere.

Men han optræder dog to steder på den alenlange liste over konkurrencekategorier.

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

Læs

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger