Først lagt op 31-05-2021,,senest opdateret 31-05-2021 13:34:30

 

 

 

 

 

Rødt lejesvend-comeback

Når DR fortæller historier om aflytninger, er alle som ikke er spor overraskede, naturligvis nødt til alligevel at gå ud og være rystede

 

Altså, Danmark og resten af Europa tilhører jo den del af verden der vedkender sig demokrati og ledes af USA. Vores fjender findes tydeligst i Rødkina og Rusland og deres associerede lande.

Derfor kommer det ikke bag på nogen, der bare nogenlunde følger med i verdens dominerende magtrelationer, at vores efterretningsvæsen, FE, arbejder tæt sammen med andre europæiske og især USA’s forskellige efterretningsvæsener, bl.a. NSA.

Derfor er det opsigtsvækkende, at en sag om, at FE har givet NSA adgang til informationer om andre europæiske lande, kan skabe store overskrifter i dagens danske medier.

Baggrunden er at DR i månedsvis har holdt adskillige møder med ni forskellige kilder, der alle har haft adgang til hemmeligtstemplede oplysninger fra FE. Og DR har så bl.a. fundet ud af, at Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, den daværende tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, og den daværende tyske oppositionsleder, Peer Steinbrück, er blandt politikerne i Danmarks nabolande, som NSA har spioneret mod gennem det dansk-amerikanske samarbejde.

Ingen af disse garvede politikere er næppe spor overraskede. Men når DR offentligt fortæller historier om det, er alle som ikke er spor overraskede naturligvis nødt til alligevel at gå ud og være rystede. Det er en del af efterretningsspillet at score dyder. Og vores højt respekterede publish service-medie, DR, får samtidig pisset sit image som uafhængigt, systemkritisk medie grundigt af.

Og i morgen fortsætter alt i efterretningsverdenen som sædvanligt.

 

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

 

Læs

 

Læs

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk