Først lagt op 28-06-2021,,senest opdateret 28-06-2021 13:36:38

 

 

Det er velkendt at politiet videoovervåger i trafikken. Nu viser det sig at visse politifolk også videoovervåger hinanden, når de finder lig i lejligheder. Og lægger resultatet på sociale medier.

 

Etisk rablende betjente

DR.dk fortæller en rystende historie, om to danske betjente der ikke kender deres eget job. De må have set for mange amerikanske politiserier. Og hvorfra får de tiden til at fotografere hinanden og lægge det på nettet?

 

DR.dk fortæller i dag (28/6 2021) om to politibetjente der er kommet på den forkerte side af loven i en sag, der handler om embedsmisbrug.

Tilbage i februar 2020 blev de to betjente, begge 35 år gamle, kaldt ud til en privat adresse i København, hvor der lå en død person.

Her tog den ene, Betjent X, sin mobiltelefon og begyndte at filme sin kollega, Betjent Y, som poserede grinende og lavede fremstrakte arme ved siden af den afdødes hoved, som var smurt ind i størknet blod. Det kunne alle bagefter se på Snapchat

Det er i hvert fald anklagemyndighedens opfattelse, som har rejst tiltale mod de to betjente.

DR Nyheder har fået aktindsigt i anklageskriftet, og her fremgår det, at betjenten, der filmede liget og sin kollega, også er tiltalt for at filme på ligets kønsdele, mens han fremsatte hånende og nedværdigende bemærkninger som eksempelvis "Shiiit, wops siger den så", lyder det i anklageskriftet.

Den ene betjents forsvarer accepterer at disse ting er sket, men vurderer ikke at det er så slemt at det bør føre til at han bliver dømt efter den hårde paragraf som anklageskriftet anfører. I øvrigt vidste betjenten ikke at han blev filmet.

Det er en dybt rystende historie, om to betjente der ikke kender deres eget job. De må have set for mange amerikanske politiserier. Og hvorfra får de tiden til at fotografere hinanden og lægge det på nettet? Rent gak.

Nåh, elendigheden mildnes noget ved at nærværende borger – takket være DR’s udmærkede formidling af historien (ved journalist Frederik Hagemann-Nielsen) – reagerer på elendighederne med denne Kort og gult som muligvis påvirker et par læsere, så den etisk rablende historie gør vores land bedre at leve i.

 

Læs

 

Fra DR.dk, 28-06-2021

 

Læs

 

Læs

 

 

Læs

 

Læs

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk