Først lagt op 21-10-2021,,senest opdateret 21-10-2021 13:22:22

 

Foto: SAXO.com

 

Bunden af bassinet

Som forfatterkollega kan jeg godt føle mig mobbet over at uanset hvor meget jeg knapper mit pæneste sæt tøj op og viser krop på forsiden af min næste bog, så når jeg næppe Jeanette Ottesens salgstal.

 

Ville egentlig gerne tro at Jeanette Ottesens erindringer ”Fri” lanceres genialt: Medier har været fyldt med letforståelig personkonflikt mellem forfatter og svømmekollega Lotte Friis op til udgivelsen i dag (21-10-2021). Og medierne har øst af de mange dejlige billeder fra deres fælles karriere, hvor begge optræder dekorativt i svømmetøj.

Men Friis er her på det sidste blevet rigtig sur over Ottesens fremstiling af hende i bogen. Og Ottesen giver hende efterhånden ret, og vil betale en stor bod: Ottesen afstår fra at tage på interview-turné i medierne i forbindelse med udgivelsen.

Trods dette vil bogen nok alligevel blive en salgssucces. Tænk alene på alle de stærke argumenter gavegivere kan give for at de giver netop denne gave, selv til folk som overhovedet ikke interesserer sig for svømmesport, fx:

”Der er meget at lære om mobning af den bog.”

”Forsiden gør indtryk, selv på fritidssvømmere: Ottesen står sparsomt påklædt nede i et tomt svømmebassin med hårdt ansigt og minitatovering. Svømning er tydeligt et liv op ad bakke.”

”Jeg kan betro dig, at hun altid op til store konkurrencer huskede at lægge jakken og cowboybukserne, før hun svømmede – hvis der altså kom vand i bassinet.”

Som forfatterkollega kan jeg godt føle mig mobbet over at uanset hvor meget jeg knapper mit pæneste sæt tøj op og viser krop på forsiden af min næste bog, så vil jeg næppe nå Ottesens salgstal.

 

 

Læs

 

 

Læs

 

Læs

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk