Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Aldrig udsendt til pressen, grundet forfatterens afsky for undertrykkelse.

Bibliotekerne fik dog mulighed for at lave en lektørudtalelse:

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016, print on demand. ePub

2015- , print on demand. ePub siden 2013

 

 

 

 

Først lagt op 19-01-2024; senest opdateret 19-01-2024 16:36:47

 

Indbygger i landsbyen Ølst forbereder sig i natligt mareridt på at se mudderet som et plus, mens politikere og Nordic Waste’s jurister i medierne konkurrerer om at elske miljøet.

Foto:  CC0 Public Domain

 

Mudder til alle

 

Det mest mærkelige er at DR og TV 2 i dagevis op til Nordic Waste’s konkurs kan fylde sig selv og lyttere og seere med spørgsmålet om, hvem der skal betale.

 

 

 

 

Efter flere uger med historien om mudderskredet som med en hastighed på 40 cm. i timen nærmer sig byen Ølst, er det ansvarlige firma, Nordic Waste, nu gået konkurs. Ak. Firmaets egenkapital er langt mindre end det i bedste fald vil koste at rydde op for svineriet.

Det mest mærkelige er at DR og TV 2 i dagevis op til konkursen kan fylde sig selv og lyttere og seere med spørgsmålet om, hvem der skal betale. Alle -- bortset fra et par juridiske professorer på en fjern forbindelse, som let forsvandt i historiens skærmmudder -- peger på firmaet, som den der naturligvis hænger på regningen. Og den pointe propagandatæsker Public Service-organerne så ind i befolkningen i dagevis, mens man forgæves prøver at få hul igennem til den stinkende rige ejer af firmaet som har flere andre firmaer, bl.a. i shipping-branchen, som ikke er spor konkursramte. En dejlig klar historie om en fæl skurk, som journalister jager forgæves, mens de successrigt interviewer stadig mere mudder-truede indbyggere i Ølst.

Public Service-medierne bør æde en stor mudderkage som straf, fordi de ikke fra sagens start forklarede befolkningen, at en nødudgang for ethvert privat firma er at erklære sig konkurs. Og dermed pst forsvinde. Det er netop her det smarte ligger ved at dele en veladministreret koncern op i flere firmaer. Og det er derfor borgmestre, chefkonsulenter og lignende ansvarlige i det offentlige altid skal idiotsikkert vurdere om aftaler, det offentlige indgår med private firmaer, risikerer at ende som denne.

Det er så desværre ikke sket i denne sag. Slet ikke.

Det gode er, at hele mediemøllen indtil videre kører underholdende videre som om sagen stadig udelukkende handler om, hvem der mest knus-elsker miljøet: politikerne eller firmaets ejere, hvis jurister i flere erklæringer nu skamroser miljøhensynet til os alle. Mens Ølst forbereder sig på mudderet.

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

Læs

 

 

Læs

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk