Først lagt op 12-04-2024,,senest opdateret 12-04-2024 17:54:55

 

 

 

Satire-tegnere kan være så dygtige at de elskes inderligt af deres ofre. Her Roald Als (til højre) hjemme hos et af sine værste/ bedste ofre, Mogens Lykketoft, som på eget initiativ, stolt fremviser en af Als’ onde tegninger for tegneren selv. Som netop har illustreret forsiden af Lykketofts selvbiografiske udgivelse ”Erindringer. Holdning og handling”.

Foto fra YouTube: Klaus Kjøller

 

Satiretegning redder banaliteter

Danmark er landet som elsker sin ondeste satiretegner så stærkt, at satiren blomstrer selv i et bed af de værste banaliteter.

 

 

Dagens overskrift i farten fra Politiken: Erhvervspsykologer: ’Cover my ass’-ledelse og alles kamp mod alle skaber langtfra et stærkt forsvar.

Og inde i debatindlægget hedder det bl.a.:

”Politikerne må forstå, at håndtering af de uhyre komplekse opgaver, forsvaret står med lige nu, forudsætter et arbejdsklima og en ledelse, der ansporer til samarbejde, evnen til læring og vidensdeling på tværs.”

Svært, ja vel egentlig umuligt at være imod både overskrift og indholdscitat. Debat-indlægget lancerer flere rent sproglige selvfølgeligheder som om det var erhvervspsykologiske forskningserobringer.

Men indlægget ligger flot i top på Politikens liste over Mest læste, vistnok det meste af formiddagen d. 12-04-2024.

Æder Politikens læsere -- som efter sigende er blandt landets mest krævende -- virkelig selvfølgelighederne som epokegørende ny erkendelser, der skal redde dansk forsvar. Mmh.

Eller skyldes den overdådige klikken på debatindlægget slet ikke selve teksten, men at bladets fremragende satire-tegner, Roald Als, har forsynet teksten med en festlig tegning med en tidligere forsvarschef, som man gerne vil opleve i stor størrrelse, inden han bliver fyret af fra en af fregattens upålidelige affyringsramper af forsvarsminister Troels L.P.? (se tegningen her)

Svaret blæser vist egentlig ikke ret meget i vinden. Danmark er landet som elsker sin ondeste satiretegner, så stærkt at satiren sagtens overlever selv de værste selvfølgeligheder og banaliteter. Ja, faktisk blomstrer netop under sådanne forhold.

 

© klaus@kjoeller.dk

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk