Først lagt op 07-09-2021,,senest opdateret 07-09-2021 13:53:44

 

 

Artig valgplakat

 

Dødsens artighed

Dansk Folkeparti har mistet den frækhed som gjorde partiet stort

 

Dansk Folkeparti mistede meget spræl da Pia Kjærsgaard overdrog formandsposten til Kristian Thulesen Dahl. Socialdemokratiet har desuden overtaget en del af DFs indvandringspolitik, og det mere ekstreme Nye Borgerlige er opstået med Pernille Vermund. Førende politiske analytikere mener at næste folketingsvalg kan betyde farvel til DF, som er dybt præget af stridigheder mellem ledende figurer.

Da Pia Kjærsgaard ledede DF, var hun omgivet af flere ”raske drenge” med Kristian Thulesen Dahl som mest iøjnefaldende. Hendes spontanitet og direkte adgang til sit følelsesliv kunne disse artige drenge straks rette op for eventuelle skæverter og lidt for åbenhjertige udtalelser. Det var et perfekt samspil. Altid pirrende at følge med i: Hvor langt ville Pia K gå? Og hvor meget held ville hendes drenge have med at rette eventuelle skæverter op?

Men efter flere år uden Pia K kan enhver se, at uden en Pia til at fylde energi, engagement og frækhed på partiets udtalelser, siver livet stille og roligt ud af de pæne drenge. Og hermed af partiet. Nu er drengene så – af mangel på en skrækkelig formands-Pia at rette op på – gået mere og mere i flæsket på hinanden. Formodentlig bl.a. for at få noget at lave.

Dette kan alle vælgere opfatte. Hertil kommer så at de højst 6 % af vælgerne som forstår politik som andet end et TV-realityshow, også diskuterer de sagpolitiske detaljer som det hele officielt mest handler om. Men de sagpolitiske diskussioner blandt de 6 % er ligegyldige for partiets overlevelse.

 

Læs

 

 

Læs

 

Læs

 

 

Læs

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk