Først lagt op 24-04-2018, senest opdateret 26-06-2022 13:44:36

 

 

 

 

 

Trumps pinlige demokrati-bevis

Enhver kan med Trump let se, at demokrati er et tv-realityshow. En kendsgerning som alle ellers forsøger at skjule

Det særlige ved Trump, nogle vil sige det pinlige, er at han intet gør for at skjule den uskønne regel, som bærer demokratiet, men som alle medier og alle pæne politikere anstændigvis gør deres yderste for at skjule. Nemlig reglen om at 6 % af vælgerne diskuterer og analyserer politik. Men 94 % af vælgerne følger uden mange ord nogle politikere i et tv-realityshow. I et demokrati bestemmer 94 % over 6 %, og dermed realityshowet med politikerne over politikken.

Det pinlige ved Trump er, at han intet gør for at skjule denne 6 – 94-regel, som bærer demokratiet. Tværtimod demonstrerer han mesterligt med fynd og klem reglen hver gang han optræder. Enhver kan med Trump let se, at demokrati er et tv-realityshow. Og det fik vi alle så igen at se i nat i tv-debatten med Joe Biden.

Læs mere om Trump

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolofon:

Titel: ”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI

© 2017 Klaus Kjøller

Published by KJOELLER.dk

Forside: collage af foto af Inger Støjberg med kage (s. 34), Donald Trump (s. 18) og Thomas Kingo, som lægger navn til Kingos lov (s. 49)

Trykt af Saxo Publish, Kbh.

Bogen er sat med Word, typografi: Palatino linotype 

ISBN 9788740937213 

Første p-udgave, version 27-05-2017 12:58 (første officielle p-udgave = udgivelse grundlovsdag, d. 05-06-2017)

 

Emneord: demokrati, politisk kommunikation, realityshow, formidling, tv-nyheder

 

Figurer:

Figur 1: 37

Figur 2: 68

 

Sider i farver: 29, 60, 68, 85.

100 s.

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

Indtil 05-07-2022: Køb paperbacken på SAXO.com eller i enhver anden boghandel på nettet eller i virkeligheden.

Køb stadig e-bogen på SAXO.com eller i andre e-boghandler.

 

 


Artikel i Berlingske med forfatterinterview:
Bent Winther: Eliten jamrer og dyrker en falsk forestilling om det saglige argument. Politikerne kæmper om fire dyder. Og det politiske "show" handler om ikke at blive stemt hjem. De fleste vælgere følger politik ved at leve sig ind i personerne uden at kende substansen, og det fungerer fortrinligt, siger forfatter Klaus Kjøller.

Kommentarer og en kronik, som udfolder vigtige pointer i bogen:

Tak fordi I kom. ”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI bliver nok min sidste bog om vores politiske system. Der er ikke mere nyt at sige. Kun markedsføringen af det allerede udgivne kan blive bedre.


”Nu har jeg jo ikke læst hele bogen”. Det er nødvendigt, at en forfatter til en nyudgiven bog forbereder sig til at kunne svare på spørgsmål fra en journalist, som ikke har læst bogen, men bare sidder med den i hånden.


Alle vælgere er kompetente. De 94 % af vælgerne, som ikke er særligt interesseret i politik, forstår politik som et tv-realityshow, hvor politikere konkurrerer om at undgå at blive sendt hjem af seerne. Kronik i Avisen Danmark (13 Jysk Fynske Medier).

Theresa Mays valgkamp mod sig selv. En figur som May er ikke gangbar i realityshowet DEMOKRATI. I hvert fald ikke som vindende partileder.


6 - 94 - reglen: TV’s diskrete politiske propaganda. I går aftes illustrerede man i tv’s nyhedsudsendelser striden mellem Støjberg og Politiken med et flygtningeægtepar med et lille barn. Manden var atten, kvinden sytten. De var tydeligt glade for hinanden.


Studievært-duo, version 2.0. BBCWorldNews’ studieværtduo Katty Kay og Christian Fraser udsender hver dag et budskab om, at verdens mægtigste mand, Donald Trump, i virkeligheden er en morsom tosse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vælgerne i demokratiet er gode nok, som de er. Alle vælgerne.

Vælgerne er superkompetente. Men deres kompetence er en anden end kompetencen hos en kommentator på TV 2 News. Eller hos en, der studerer statskundkab, økonomi, jura eller administration på et universitet.

Vælgerne er eksperter i at vurdere politik som realityshow: Hvilken politiker er moralsk bedre eller teknisk dygtigere end andre? Hvilken politiker har den politik, som er bedst?

Realityshowet Demokrati gør politik interessant og forståeligt, uden at det er nødvendigt at interessere sig for og i detaljer forstå de sager, som politik handler om.

Realityshowet Demokrati gør demokratiet muligt. Og til en succes hos vælgerne.

 

 

Derfor er realityshowet Demokrati demokratiets vigtigste institution. Fri, hemmelige valg, Folketing og en fri presse giver ikke i sig selv demokrati. Kun realityshowet Demokrati giver det hele mening.

Det gør samtidigt realityshowet Demokrati til demokratiets mest foragtede institution. Foragtet af den politiske elite, som styrer medier og politiske partier.

En elite, som kæmper  absurd, komisk for at gøre demokrati til noget finere og mere indviklet end et realityshow, som let forstås af enhver. Samtidig med at de spiller hovedrollerne i realityshowet og dagligt praktiserer det, de jamrer over.

 

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp

 

Hvis du vil af med noget efter at have læst noget på KJOELLER.dk, så skriv på www.facebook.com/klauskjoeller

 

Link: Mine mest populære, mest sælgende bøger på SAXO.com (dagligt opdateret hitliste)