Først lagt op 29-09-2021,,senest opdateret 29-09-2021 13:54:47

 

 

Foto: Forsvarsakademiet

Foto: Politiken.dk

 

En stemme mindre

Hvis alle eksperter med indsigt altid udtrykte sig med samme klarhed og polemiske nerve som Peter Viggo Jakobsen gjorde til og med Afghanistan, så ville tv-nyhederne fejre daglige triumfer.

 

Peter Viggo Jakobsen, forsker på Forsvarsakademiet, udtaler sig ikke så meget til medier her efter Afghanistan. Det fortælles at forsvarsminister Tine Bramsen blev møgsur over at han – efter hun havde takket Pakistan for hjælpen til Danmark efter evakueringen -- sagde til et medie, at ”Jeg synes Pakistan er blevet rost lige lovligt meget taget i betragtning af, at det er Pakistans skyld, at Kabul er faldet. Det er Pakistans skyld, at Danmark har mistet 44 mand i Afghanistan. Havde det ikke været for Pakistan, så havde der ikke været noget Taliban.”

Og forsvarsministeren har ikke holdt sin utilfredshed for sig selv. Så nu er Peter Viggo blevet en meget stille forsker. Som så mange andre. Æv.

Hvis alle eksperter med indsigt altid udtrykte sig med samme klarhed og polemiske nerve som Peter Viggo Jakobsen gjorde til og med ovenstående udtalelse, så ville tv-nyhederne fejre daglige triumfer. Hans mod og mundtlige udtryksevne gjorde at man altid spidsede ører, når han dukkede frem. Selv når man var uenig med ham, måtte man som kommenterende mediekollega beundre hans fandenivoldske mundtlige power.

Men selvfølgelig skal en minister da også have lov til at forsvare sig. Og hvis hun havde inviteret ham ind i ministeriet for med moderlig omsorg at tilbagevise hans udtalelse, så ville han jo bare være blevet endnu mere berømt. Især hvis udtalelsen var umulig at tilbagevise.

 

Læs

 

 

Læs

 

Alle bøgerne er fuldstændig klare til at blive købt og læst 😊

100 s.

100 s.

331 s.

156 s.

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk