Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Aldrig udsendt til pressen, grundet forfatterens afsky for undertrykkelse.

Bibliotekerne fik dog mulighed for at lave en lektørudtalelse:

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016, print on demand. ePub

2015- , print on demand. ePub siden 2013

 

 

 

 

Først lagt op 13 -02-2024; senest opdateret 13-02-2024 11:21:58

 

Køge Rådhus i fredstid

Foto: Ramblersen/ Wikimedia Commons

 

Køge-sagen uegnet for børn

 

Sagens omsvøb af lokale myndigheders selvtilfredse bullshit og ”ikke mit bord” er overhovedet ikke effektivt over for voldsramte Køge-børn. Eller for os almindelige danske vælgere og seere.

 

 

 

 

Alle lokale, relevante myndigheder i Køge Kommune har i to år tappert holdt kæft over for omverdenen med at flere mindreårige børn har været udsat for groft misbrug fra andre elever på Borup Skole. Børnene er bl.a. blevet udsat for trusler med våben og vold begået af jævnaldrende elever, som stadig går på skolen. Men nu har nogle forældre så brudt alle de kommunale institutioners ellers succesrige svenske tystnad-politik i sagen, og lækket den til TV 2, som omgående har gjort den landsdækkende.

Men kommunens kommunale institutioner opgiver ikke kampen.

På vegne af sine politiske elite-læsere forsøger Jyllands-Posten (JP) i dag (13-02) i artiklen ”Børn udsat for overgreb af andre elever på skole” (af Magnus Helms & Steen A. Jørgensen) at gennembryde tavsheden og får i den forbindelse afsløret flere af de tystnad-teknikker som en sådan sag aktiverer hos ansvarlige sagsbehandlere og politikere:

”Ulykkelig sag”, fastslår Børnehusleder trods tavshedspligt

Hos Børnehus Sjælland, som er et tilbud til børn og unge i alderen 0-17 år, der har været udsat for bl.a. seksuelle overgreb, bekræfter man, at flere børn fra Borup Skole i øjeblikket modtager hjælp: ”Det er en ulykkelig sag med mange aspekter. Der er nogle ofre, og så er der nogle børn, der er krænkere af andre børn. Dem håndterer vi også, men det sker på klinikken Fønix,” fortæller leder af Børnehus Sjælland, Kim Risom Rasmussen, som JP oplyser, ikke kan gå i detaljer med sagernes karakter, fordi Børnehuset har tavshedspligt.

Midt- og Vestsjællands Politi indrømmer over for JP, at de kender oplysningerne fra Borup Skole. Men da de involverede er mindreårige børn er det ikke deres bord. Den slags sager hører hjemme hos kommunen og de sociale myndigheder.

Skolens bestyrelse: Ingen grund til alarm

JP finder ikke i sin gennemgang af skolens referater af bestyrelsesmøder det seneste halve år nogen spor af, at der er drøftet sager om vold eller overgreb.

Skolens leder kan ingen medier opnå kontakt til. Souchefen oplyser dog, at man ikke ønsker at udtale sig. Der henvises i stedet til Køge Kommune. Her har JP så uden succes forsøgt at kontakte borgmesteren og kommunens skoleafdeling og skole- og dagtilbudschef Lars Nedergaard. Han har dog tidligere i en skriftlig kommentar til TV 2 oplyst, at ”ledelse og medarbejdere på skolen er (…) i fuld gang med at gøre alt, hvad de kan for at støtte de berørte børn og familier. Det er et stort arbejde, som jeg oplever, at skolen løfter rigtig flot.” Og han forsikrer, at der nu arrangeres et ”dialog-møde”, hvor formålet er at ”betrygge forældrene i, at der bliver taget hånd om trygheden på skolen.”

Formanden for kommunens skoleudvalg ønsker ikke at udtale sig. Men på sin Facebook udtaler borgmester Marie Stærke (S), at sagen gør ”enormt indtryk” og ”Vi følger fra politisk hold sagen tæt og vil løbende vurdere håndteringen af situationen.”

Det korte af det lange er at al den tid der er gået, hvor systemet omhyggeligt har undgået at den almindelige danske vælger og TV-seer er blevet aktiveret landsdækkende af sagen, er de mishandlede børn ikke blevet effektivt beskyttet mod den daglige frygt for at de kan blive overfaldet igen.

Sagens omsvøb af lokale myndigheders selvtilfredse bullshit og ”ikke mit bord” er overhovedet ikke effektivt over for Køge-børn. Eller for os almindelige danske vælgere og seere.

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

Læs

 

 

Læs

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk