Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Aldrig udsendt til pressen, grundet forfatterens afsky for undertrykkelse.

Bibliotekerne fik dog mulighed for at lave en lektørudtalelse:

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016, print on demand. ePub

2015- , print on demand. ePub siden 2013

 

 

 

 

Først lagt op  25-04-2024. Senest opdateret 25-04-2024 21:34:32

 

At college campuses across the US as students protest war in Gaza.

 Foto: YouTube/ Creative commons

 

Ulideligt TV-realityshow

 

Uanset hvem man holder med, så bør vi kunne enes om, at Hamas klart har vundet propagandakrigen om konflikten.

 

 

 

 

Et af demokratiets ømme punkter er mediesystemet. Et resultat af det oplever vi i de store demonstrationer der i øjeblikket foregår på flere amerikanske universiteter.

Hamas’ terror-aktion mod Israel d. 07-10-2023 foregik for lang tid siden, og der vises ikke ny, barske billeder dagligt fra aktionen. Derimod er alle medier stort set dagligt fyldt med aktuelle billeder fra israelernes mod-angreb, ødelæggelser og den palæstinensiske befolknings lidelser. Og det har nu stået på i ca. et halvt år.

Da politik af næsten hele befolkningen i et demokrati i praksis forstås som et TV-realityshow, så er TV’s daglige reportager fra Israels forsøg på at udradere de sidste bataljoner af Hamas-krigere afgørende for holdningen til begivenhederne. At der ind imellem også – fra udsendte reportere og andre -- gøres opmærksom på, at israelernes hærgen jo skyldes, at Hamas overfaldt landet hin 7. oktober, kan slet ikke matche det massive, daglige bombardement med friske billeder fra ødelæggelserne. Ordene taber kampen mod billederne.

Uanset hvem man holder med, så bør vi kunne enes om, at Hamas klart har vundet propagandakrigen om konflikten. Ondskaben i et hurtigt angreb som kun leverede få rædsels-billeder til TV, blegner hurtigt på baggrund af en lang ondskab som dagligt øges med ny rædselsfulde TV-billeder.

Demokratiernes mediesystem gør det ekstra nødvendigt med et efterretningsvæsen, som effektivt forebygger – terroristers og andres -- lyn-overfald med gidseltagning, som udløser en langtrukken krig med overdådig TV-dækning.

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk