s

 

Foto: Gage Skidmore/ Wikimedia Commons

9. marts 2024

 

 

 

 

 

04-02: Mest klikkede Trump seneste 28 dage på Kjoeller.dk

 

1

Trumpiana. Kølletæppebank.

Aldrig før har kloden haft en stormagtsleder, som så konsekvent indretter sig efter, at politik i demokratiet er et TV-reality-show.

 

 

2 (4)

Trump Academy Frontpage

 

 

3 (2)

Manipulation I. En  håndbog

 

 

4 (-)

Kan Donald Trump redde Venstre? Ærlig talt

 

 

5

Manipulation II. En håndbog. Nu med indoktrinering, vold og hjernevask

 

 

6 (7)

”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI. Bog

 

 

7 (6)

Sådan bliver Trump præsident igen. Køllebank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frederiksen fandt sin fyr

Trump gjorde Mette Frederiksen til forrygende tv-kvinde

Det begyndte ellers skidt mellem Mette Frederiksen og Donald Trump. Hun afviste at sælge Grønland, og så aflyste Trump sit officielle besøg i Danmark. Trump fandt hendes optræden ”væmmelig og upassende”, og hun var en ”nasty woman”.

Men så ringede hun til ham og forklarede sin afvisning, og så blev hun ”en vidunderlig kvinde”.

 

Humor kræver mod, Kort og gult

28-11-2019: Trump er den eneste verdensleder, der bruger humor. Putin, Xi Jinping, Shushō (Japan), Ram Nath Kovind (Indien) mangler det nødvendige mod.

Man kan sige meget om Trump. Men han har i ekstrem grad fattet moderne politik, nemlig Den politiske komedie, og praktiserer, ja dyrker den dagligt. Senest med dette manipulerede billede af sig selv, efter nogle medier mente, at han havde været til lægen med et hjerteanfald. Han kommenterer ikke selv billedet og lånet af Sylvester Stallones krop.

 

 

 

 

Det har altid – selv i dansk politik – været absurd at sammenligne en politisk debat med en videnskabelig diskussion mellem ligemænd, hvor fornuften sejrer.

Det er ikke muligt på én gang at tro på, at demokratiets debat er en slags videnskabelig diskussion, og så samtidig se i øjnene, at Donald Trump allerede én gang er blevet valgt som præsident for verdens mægtigste demokrati USA.

 

Donald Trump. Av CC BY SA 2.0

 

Flere af politikeres sædvanlige dyder har Trump et utraditionelt forhold til. Det kan se ud, som om han nærmest søger væk fra dem, ja bekæmper dem aktivt. Sådan opfatter det politiske establishment ham: Gang på gang begik han i begyndelsen af sin kamp for at blive præsidentkandidat i sin foregående valgkamp grove fejl, som ødelagde hans dyder, og som derfor ville fælde ham. Men til alle etablerede mediers undren blev han ved med at vokse og endte som præsident.

 

Der er også gode ting at sige om Trump. Han fik engang seks forhenværende, overlevende danske udenrigsministre til synkront at vende øjnene mod himlen, rasle med hovederne og gyse. Aldrig har nogen sat mere spjæt i seks tidligere danske udenrigsministre på én gang.

 

 

 

 

Kjoeller.dk er først lagt op i 1998, senest opdateret 09-03-2024 17:23:07

 

 

© klaus@kjoeller.dk