Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Aldrig udsendt til pressen, grundet forfatterens afsky for undertrykkelse.

Bibliotekerne fik dog mulighed for at lave en lektørudtalelse:

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016, print on demand. ePub

2015- , print on demand. ePub siden 2013

 

 

 

 

Først lagt op  21-05-2024. Senest opdateret 21-05-2024 17:30:57

 

Former President of the United States Donald Trump speaking with attendees at the 2023 Turning Point Action Conference at the Palm Beach County Convention Center in West Palm Beach, Florida. 15 July 2023

Foto: Gage Skidmore/ Wikimedia Commons

Utsnitt av maleri av Ludvig Holberg. Av Jørgen Pedersen Roed, 1847/Nasjonalmuseet. Falt i det fri (Public domain)

 

Danmark på trumpsk

 

”En lille socialistisk stat, Danmark, som er hyklerisk forklædt som ældgammelt kongedømme”

 

 

 

 

Der er nu kommet en film om Donald Trump. Filmen er lavet af den dansk-iranske instruktør Ali Abbasis. Godt. Trump-figuren rummer så mange inspirerende, dramatiske muligheder som fortjener at blive udnyttet i fortællinger.

Underholdningsmediet Variety beskriver, ifølge TV 2, filmen, der hedder ”The Apprentice”, som ”eksplosiv” og skriver at mange ting i filmen ikke kommer til at falde i god jord hos Trump. Og Trump-holdet har da også allerede sagt at de vil anlægge sag mod instruktøren.

Man kan vel også helt nøgternt spørge: Hvorfor bruge en film på at karaktermyrde en figur somTrump, der begår åbenlyst karakter-selvmord dagligt? Virker som æstetisk overkill.

Derimod er Trump-figuren efter min vurdering fuldt anvendelig som realistisk tweet-skriver i en dansk, satirisk uni-roman Epistel 666, hvor Trumps genvalg er truet af en demokratisk præsidentkandidat Jeronimus Holberg. Han er efterkommer af en dansk udvandrer som skulle være efterkommer af Ludvig Holberg.

Trump tweeter flere gange mod ham i romanen, bl.a. således:

”Jero Hykler Holbergs familie er udvandret fra den lille socialistiske stat, Danmark, som er hyklerisk forklædt som ældgammelt kongedømme, med en anløben åndelig topfigur, Ludvig Horebuk Holberg. En ulv i fåresvøb. Og Jeros datter taler dansk, et sprog, der lyder som en terminal halssygdom. Den mand skal ikke være præsident for Great America.”

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk