Først lagt op 06-07-2019

Senest opdateret 07-07-2019 11:14

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

 

 

Breaking News: Ærlighedsregering

Mette F.: ”Vi siger alle de ting ligeud, som tidligere regeringer har gjort alt for at skjule bag løgne og hykleri, selv om alle kendte sandheden. Det stopper nu!”

 

Det har længe været kritiseret, at Danmarks nyvalgte statsminister har indsat sin toprådgiver i regeringens to vigtigste udvalg: Økonomi- og Koordinationsudvalget.

Indtil nu har statsministeren ikke udtalt sig i sagen. Men nu siger hun:

”Det er noget pjat. Alle ved jo, det er det letteste, at dem med størst indflydelse og størst viden sidder i disse udvalg. Det sparer mig for at skulle bruge tid på at briefe min toprådgiver efter hvert møde i udvalgene, at han selv sidder der. Og det sparer mig også for at skulle bruge tid på inden møderne at blive rådgivet af ham om, hvad jeg skal sige på møderne. Nu kan jeg nøjes med at blive orienteret af ham om, hvad man har besluttet i udvalgene efter møderne er afholdt. Og ordningen har allerede vist sig så succesfuld, at den nu er udvidet til at gælde alle ministre i disse centrale udvalg.”

--- Men sidder der så slet ikke længere ministre i disse to centrale udvalg?

”Næh. Og det sparer en masse dyrebar tid.”

--- Men det vil da vække bestyrtelse blandt politiske kommentatorer og lederskribenter.

”Ja, og det ved jeg selvfølgelig godt. Derfor vil jeg også hermed klart melde ud, at denne regering er en ærlighedsregering. Vi siger alle de ting ligeud, som tidligere regeringer har gjort alt for at skjule bag løgne og hykleri, selv om alle kendte sandheden. Det stopper nu!”

--- Men vil det ikke kunne nedbryde befolkningens respekt for demokratiet?

”Tværtimod. Hør nu: Vi politikere bør koncentrere os om det, vi er bedst til. Det er jo ikke tilfældigt, at vi er blevet politikere og ikke toprådgivere. Toprådgivere er sky mennesker, som hader at optræde. De er alle indadvendte, politiske nørder. Derfor elsker de at bruge al deres tid på at trænge ind i problemerne og udtænke og gennemføre effektive løsninger bag kullisserne. Og det er de virkelig gode til! Vi politikere skal så med personangreb og skandaler sørge for, at befolkningen ikke dør af kedsomhed, men fortsat er engageret i demokratiet.”


 

Læs Politikervanrøgt, Køllebank

Læs Hævnporno i politik, Køllebank

Læs Manipulation på dydens vej, Artikel

Læs Spindoktor, Bogpræsentation

 

 

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

151217klauskjoellerDKforside.bmp