senest opdateret 12-12-2020 09:58:04

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Seneste nyt

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

 2005

2004

2003

2002

2001

2000

1999

 

Listen omfatter kun offentlige eller så godt som offentlige arrangementer og ytringer. Af planlagte eller aftalte fremtidige ting bringes stort set intet – af hensyn til faren for hybris. Eksterne links kan være blevet inaktive.

Senest opdateret d. 12-12-2020 09:58:04. ”Seneste nyt”-filen længst til venstre i menuen opdateres – hvis der er sket noget – normalt én gang om ugen, lørdag - søndag.

 

 

Seneste nyt 2004

 

Årets begivenheder

 

Bogudgivelser (seneste først):

 

Tekst for viderekomne, 10/9 på Samfundslitteratur

 

Netværk på godt og ondt, 24/5 på Borgen

Bogen medfører ret store og principielle – og personforfølgende – anmeldelser i Weekendavisen (Anna Libak) og Information (Marie Louise Kjølbye). Anmeldelser som jeg forsøger at besvare med modindlæg i bladene.

 

Kong Klaks sten, 2. rev. udg. 1/5 på Hovedland

Får breve fra bl.a. den svenske konge og fra den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen som svar på mit forslag om at dronnings Margrethe d. Førstes kjole bør returneres fra Sverige til Danmark som svensk officiel gave til kronprins Frederik og prinsesse Marys bryllup.

 

Andet: af stædig og fri bornholmsk bondeslægt

I anledning af at jeg blev 60 år tegnede pressen min profil, bl.a. med vendinger som ”Det fornægter sig ikke, at fødselaren har sine rødder plantet i den stædige og frie bornholmske bondeslægt, og man fornemmer, at denne ånd infiltrerer både hans forskning og forfatterskab.” (Politiken). Og at jeg med udgivelsen af Kong Klaks stens førsteudgave i 1998 præsterede ”et større anlagt mediestunt, der var et lærestykke i medie-manipulation fra den snurrige lektor.” (Jyllands-Posten).

 

Se årets kommentarer, kronikker og klummer i Arkiv over manus til artikler, kronikker og debatindlæg

 


 

Dec. 2004 – jan. 2005: Artikel om eksamen i Moment, 2. sektion. Feature-Artiklen har overskriften ”Festdag eller pestdag. For at komme helskindet gennem eksamen er det ikke nok at begrave sig i bøgerne. Lektor Klaus Kjøller giver her et par gode tips til seancen ved det grønne bord”. Artiklen fylder ca. to opslag (med tegning og klip-ud-boks med 6 gode råd). Skrevet af Thomas Elmegård som studerer medievidenskab, KUA.

 

Moment er er et ”avismagasin” som ”rapporterer fra studiemiljøet og bringer artikler om livsstil, kultur og videnskab skrevet af studerende på videregående uddannelser”. Det er et kvartalsmagasin som udkommer i 40.000 eksemplarer. Link: www.moment.dk.

 

**

 

5/12 04: Ekspertudtalelser til artikel i Ekstra Bladet ”Mit livs sværeste tale. Af Annelise Pedersen.

 

**

 

26/11 04: Ekspertudtalelser til artikel i Ingeniøren: ”Giv dine medarbejdere noget at grine ad. Ledere med humor skaber bedre arbejds-klima, mindre stress blandt medarbejdere og sjovere tal på bundlinjen” af Jonas Langvad Nilsson, karriere@ing.dk.

 

**

 

18/11 04: Direkte interview på P1 – ”anden time” (mellem 7 og 7.30) om 1) den retoriske kamp om den politiske midte og 2) de nye slogans som mange partier netop har lanceret. Den direkte anledning var et debatmøde mellem Pia Kjærsgaard og Mogens Lykketoft som skulle være samme aften. Som oplæg benyttedes forskellige klip med udtalelser om midten fra Mogens Lykketoft, Pia Kjærsgaard og Marianne Jelved.

 

**

 

12/11 04: Interviewes på Bogmessen i Forum, København, BogForum, www.bogforum2004.dk, af Jens Lenler, Politiken, om Netværk på godt og ondt. Kl. 12.00-12.20 på scenen ”Under uret”.

 

**

 

5/11 04: Interview i TV2 Lorry om spin i Københavns Kommune. Interviewet var optaget på gangen på Københavns Universitet Amager. Der var også udtalelser fra et par spindoktorer. Interviewet drejede sig generelt om spin, men kom også ind på Kramer Mikkelsens håndtering af sagen om de 50.000 kr.

 

**

 

4/11 04: Forelæsning på Konferencen Spin!, Københavns Universitet Amager, med emnet ”Placeboforståelse og hypervirkelighed”, kl. 13.00-13.30. Mere på www.spindoktor.net.

 

**

 

4/11 04: Direkte interview sammen med Flemming Jensen (bl.a. importør og oversætter af og central skuespiller i ’Spindoctor’) i TV-Avisens morgenflade mellem kl. 7.30 og 8 (ca. 10 minutter i alt). Anledningen var Konferencen Spin! (se ovenfor). Interviewer (og studievært): Morten Schnell-Lauritzen

 

**

 

3/11 04: Direkte interview i sofaen i Go’morgen Danmark (tv2) sammen med Adam Price i anledning af det amerikanske præsidentvalg. Emne: Scenografi og adfærd, mundtlig kommunikation i præsidentdebatterne. Der blev vist 3 klip som vi kommenterede. Sofaen var i dagens (morgenens) anledning opstillet på Copenhagen Marriott Hotel på Kalvebod Brygge. Interviewer: Henriette Honoré.

 

 

**

 

30-31/10 04: Interview (dobbeltopslag) i Bladet Ballerup Centret, som er et annonceblad der udsendes af Ballerup Centret til 100.000 husstande i hele den vestlige del af Nordsjælland. Normalt ca. en gang om måneden, men det kan også 'klumpe' lidt mere sammen. Det har en seriøs redaktionel linie i de 5-8 artikler (interview og feature-artikler) i hvert nummer. Overskrift: ”Spindoktor: Den usynlige magt”. Underrubrik: ”Den værste spindoktor er én, der både er meget tydelig og laver dumheder, siger Klaus Kjøller”. Interviewer: Aase Gullestrup. Artiklen er illustreret med 4 fotos som er taget på mit kontor på Københavns Universitet.

 

 

**

 

29/10 04: Tekst for viderekomne præsenteres med noget der svarer til bagsideteksten i dagbladet Børsens rubrik Bognyt som er redigeret af Steen Hildebrandt.

 

**

 

26/10 04: Anmeldelse af Netværk på godt og ondt i radioens P1 Morgen kl.ca. 6.30: Programomtalen på DR’s netsted lyder således: ”Fagbog - Netværk på godt og ondt: Engang hed det, at det er vigtig at kende nogen der kender nogen for at komme frem i tilværelsen. I dag hedder det networking. Hvis man ikke kan networke, kommer man ingen vegne i livet. Derfor handler det om at tænke strategisk i enhver kontakt med et andet menneske. Hvordan kan denne person gavne mine ambitioner? Hvilke andre betydningsfulde personer har han eller hun kontakter til? Og hvad kan jeg selv tilbyde, som kan gøre mig interessant i personens øjne? Lektor ved Københavns Universitet Klaus Kjøller har skrevet bogen "Netværk på godt og ondt"- magtmisbrug for begyndere. Den er udkommet på Borgens Forlag. Medvirkende: Henrik Borup Nielsen, Idéhistoriker. Tid: 5:51” Anmeldelsen er meget oplysende, men også klart positiv. Bogen karakteriseres som en moderne Emma Gad og der tages klart afstand fra de anmeldere som efter anmelderens mening har reageret stærkt på bogens påståede kynisme. Hør eventuelt udsendelse på www.dr.dk P1 Selvvalg (ca. 25 minutter inde i udsendelsen)

 

**

 

oktober 2004: Netværk på godt og ondt på norsk: På forsiden af Juristkontakt. Medlemsblad for Norges Juristforbund, nr. 7, 2004. Ole-Martin Gangnes har interviewet og fotograferet på Det nye KUA, Amager. Ud over hele forsiden fylder det 3 fulde opslag inde i bladet som bladets første artikel. [Overskrift:] ”Maktmisbruk for nybegynnere. [underrubrik:] Jo flere kontakter du har, desto flere muligheter har du. Kanskje. – Det er bare genier og idioter som overlever uten netværk, sier den danske forskeren Klaus Kjøller. Han har skrevet bok om nettverk på godt og ondt. Mange har blitt provosert.” Bladet udkommer i et oplag på ca. 15.000 9 gange om året. Link: www.jus.no.

 

Artiklen i Juristkontakt har medført artikler i norske dagblade: Bl.a. Dagsavisen citerede fra interviewet, se http://www.dagsavisen.no/innenriks/article1300578.ece. Også avisen Dagbladet havde en artikel om bygning av netværk.

 

 

**

 

15/10 04:  Magisterbladet nr. 17, 15. oktober, har Tekst for viderekomne med på ”Boglisten" med en lille orienterende tekst.

 

**

 

14/10 04: Omtale af Netværk på godt og ondt i Alt for damerne (nr. 42, 14/10 04) i rubrikken ”Fokus på dig”. Omtalen med overskriften ”I net med de rigtige” fylder en hel spalte med et billede af bogens forside i farver.

 

**

 

Oktober 2004: I Kræmmerhuset nr 7 optræder Tekst for viderekomne i forlagsannonce for 4 nyudkomne bøger.

 

**

 

9/10 04: Meget opmærksomme læsere af Politiken kan i tillægget Bøger se at Tekst for viderekomne er udkommet fordi den optræder på ”Bogliste” over bøger som redaktionen har modtaget i perioden 30/9-6/10.

 

**

 

4/10 04: Direkte interview i DR P2 aktuelle kulturprogram, Kulturnyt, kl. 12.31-13 om spin, medier og virkelighedsfremstilling i anledning af den aktuelle nye danske spændingsfilm, Kongekabale. Direkte henvisning til bogen Spindoktor (2001). Interviewer: Tore Leifer. Genudsendelse på P1 kl. 19.

 

**

 

2/10 04: Interview i TV2 Lorry i forbindelse med indslag som handlede om at de to nabolande, Sverige og Danmark, ofte skriver ting om hinandens sager som hjemlandets presse undlader at skrive. Eksempel: Prins Joachims påståede eskapader udmales i den svenske populærpresse. En som det svenske politi mistænkte for mordet på justitsminister Anna Lindh, fik sit navn offentliggjort den danske presse. Siden kan så hjemlandets presse bringe informationerne under henvisning til den udenlandske kilde. Interviewer: Sebastian Møller.

 

**

 

1/10 04: Direkte interview i sofaen i Go’morgen Danmark (tv2) sammen med Niels Bjerre Poulsen (lektor, CBS) i anledning af den første af 3 debatter mellem præsident Bush og udfordrer John Kerry. Interviewer: Henriette Honoré.

 

**

 

September 04: Anmeldelse af Netværk på godt og ondt i Sprog & Samfund. Nyt fra Modersmål-Selskabet, 22. årgang nr. 3, sept. 2004. Anmeldelsen er skrevet af Gerda Thastum Leffers under overskriften ”Netværkets mørke sider”. Det hedder bl.a. KK ”er modstander af skånekost – man vidste det – selvplagerisk gik jeg alligevel i gang. Hans sprog er godt og læsbart, stikords- og indholdsfortegnelsen er fin og udførlig, og grafisk er der skabt overskuelighed ved farvetoning af eksempler og pointer. Forfatteren vil have vi skal vide, at vi alle netværker (nyt verbum) og at det er lig med at arbejde sort. Han kan desværre dokumentere sin påstand.” Den sidestore anmeldelse slutter: ”Bevar humoren under læsningen. God fornøjelse.”

 

**

 

28/9 04: Direkte interview i TV2 Lorry kl. 19.30 ved valgmøde i Vega mellem de 6 socialdemokratiske overborgmesterkandidater. Anledning: Kramer Mikkelsens annoncering af at han går af i november 2004, ca. et år før hans valgperiode udløber.

 

**

 

Onsdag d. 22/9 04: Interview (ca. en side med billede) i B.T. om Joachims første møde med pressen efter annonceringen af separationen. Henvisning til Aschehougs store bog om at holde tale.

 

**

 

Fredag d. 17/9 04: Direkte interview i Radioavisen kl. 7, DR TV-Avisen kl. 8 og i TV2 Nyhederne kl. 9 i anledning af separationen mellem Joachim og Alexandra. Kl. 18.30 interview i DR TV-Avisen om mediernes behandling af samme emne.

 

**

 

Torsdag d. 16/9 04: Interview m. Ritzaus Bureau i anledning af annonceringen af separationen mellem prins Joachim og prinsesse Alexandra.

 

**

 

10/9 04: Interview over dobbeltopslag i Stud.Samf. Medlemsblad for DJØF-Stud.Samf. (nr. 4, sept. 2004, oplag 14.400) om Netværk på godt og ondt. Overskrift og manchet: ”Gå på tværs! Nye netværkere kan begynde her”. Interviewer: Louise Britze.

 

**

 

10/9 04: Tekst for viderekomne udkommer, dvs. den kan købes, fordi omslaget nu er blevet lykkeligt forenet med indholdet og resultatet er nået fysisk frem til forlaget og www.samfundslitteratur.dk. Den vil først nå pressen og andre i løbet af næste uge.

 

**

 

7/7 04: Direkte telefoninterview i radioens P1, det ugentlige program Apropos med Lene Juul Bruun som vært. Det var ca. 10 minutter (kl. 15.40-15.50) om politisk sprogbrug med særligt henblik på den midtsøgende tendens.

 

**

 

August/september 04: Kraftigt anbefalende anmeldelse (med foto af forsiden) af ’Netværk på godt og ondt’ i magasinet Q. Det hedder bl.a. ”Netværk på godt og ondt er oplagt at præsentere i din (nye) læsegruppe. Brug bogen til at få kigget netværket igennem og hjælp hinanden med at arbejde målrettet med det.”

 

**

 

Uge 37 (muligvis) 04: Hædrende omtale af Netværk i Ugeavisen, Odense, i rubrikken ”Spørg Irma” (v. Irma Lauridsen, www.irmalauridsen.dk), hvor der i et svar til en læser som ikke kan lide andre mennesker, bl.a. står: ”Jeg er i gang med at læse en ret interessant bog, der hedder ”Netværk på godt og ondt”, skrevet af Klaus Kjøller. Det er en bog man nok lige skal lægge lidt mærke til, specielt hvis man er en person, der er lidt for meget enspænder. Den fortæller om værdien af at have et godt netværk og giver masser at gode råd til at skabe et sådant. Skønt jeg synes, bogen er lidt for meget visse steder, må man ikke overse alt det brugbare, der er i den. Læs den og døm selv.”

 

**

 

September 04: I Finans nr. 8, 2004, medlemsblad for Finansforbundet (af bankansatte), bidrager jeg under rubrikken ”Speaker’s corner” med en artikel med titlen ”Få overlever jobbet uden netværk”. Manus på nettet.

 

**

 

August 04: I Sentura – magasin for litteratur og levende billeder, efterår 2004, bidrager jeg med artiklen om Allerød. Hele nummeret er indrettet som et leksikon med alle danske kommuner som opslagsord. De indbudte bidragydere måtte helt selv, inden for den tilmålte plads, bestemme hvordan de ville bidrage (prosa, digt, foto, tegning og andet).

 

**

 

19/8 04: Anmeldelse af Netværk på godt og ondtDansk Kommunikationsforenings netsted. Anmeldelsen er skrevet af Jeanette Serritzlev, en af mine tidligere elever.

 

**

 

16/8 04: Anmeldelse af Netværk på godt og ondt i på netstedet www.relavision.dk (Relavision - Dansk Læringscenter om Netværk) af Sanni Grych, cand.merc og leder af læringscentret. Link til anmeldelsen: www.relavision.dk/anmeldelser.htm.
 

**

 

August 04: Omtale i bladet Lederne af Netværk på godt og ondt. Med billede af forsiden.

 

**

 

6/8 04: Interview over dobbeltopslag i Magisterbladet (nr. 12, 2004), et temanummer om netværk. Overskrift: ”Bagsiden af medaljen. KK kalder sig selv en elendig netværker. Alligevel har han skrevet en 280 siders lærebog om, hvordan man opnår fordele og forfremmelser ved at udnytte sine forbindelser.” Interviewere: Charlotte Dahlsgaard og Christian Lehmann. Artiklen er illustreret med et stort portrætbillede taget på institutterritoriet på KUA, trapperne med gitterværk. Foto: Miklas Njor. Billedtekst: ”Det er et mærkeligt bagvendt argument, at fordi nogen gør det, så er det i orden, men hvis alle gjorde det, så ville samfundet bryde sammen”, siger KK, der i en provokerende lærebog opfordrer sine læsere til at udnytte deres forbindelser til at komme foran i karriereræset.

 

**

 

Juli 04: Der forventes at udkomme en bog sidst på sommeren eller først på efteråret med titlen Tekst for viderekomne. Tekstproduktion og sproglig rådgivning (Forlaget Samfundslitteratur, ca. 400 s.) Bogen henvender sig til tekstforfattere, informationsmedarbejdere og kommunikationsrådgivere. Det er altså ikke en bred, folkelig kommunikationsbog som fx Netværk på godt og ondt.

 

Citat fra bogens indledning, afsnittet om bogens approach (= tilgang til sit emne):

 

Enhver modtager skaber sig en opfattelse af afsenderen som en personlighed. Det gælder uanset om afsenderen er et individ eller en organisation. At opfatte afsenderen som en personlighed er en forudsætning for at forstå og acceptere informationerne i teksten. I denne proces vil modtageren søge om bag den officielle, bevidste selvfremstilling og situationsopfattelse som afsenderen stiller klart til skue. Når denne afsløringsproces skal styres, er de implicitte teknikker centrale, fordi de eksplicitte teknikker af modtageren vil blive henregnet til den officielle, bevidste selvfremstilling.

 

Blandt de implicitte teknikker kommer valg af sproglig stil ind som et stærkt redskab fordi stilen for mange almindelige modtagere vil ligge uden for det de er bevidste om. Det samme gælder komposition. En sproglig stil og en vellykket komposition virker kun hvis modtageren overgiver sig til dem – uden analytiske forbehold. Og det gør almindelige modtagere, medmindre stilen og kompositionen er så dårlig at disse elementer gør opmærksom på sig selv. Tendensen er at en teksts sproglige stil opfattes som udtryk for et sandt følelsesliv og kompositionen som en form for sagernes iboende struktur. Altså hvis teksten er vellykket. Derfor er en god tekst ikke bare et spørgsmål om korrekthed og æstetik. En god tekst er grundlaget for at du kan komme ind under huden på modtageren og nå dit mål.

 

 

**

 

20/7 04: Kronik i Berlingske Tidende, serien ”Hvad kan vi lære af historien?”. Manus foreslog titlen: ” Livet leves i første person, ikke i tredje person. Sammenhænge: Der er tilsyneladende en verden til forskel mellem det nys overståede kronprinsebryllup og Hitler-hysteriet i 30ernes Tyskland. Fælles er dog, at ritualer uden reelt indhold spiller en enorm rolle for mennesket:” Manus på nettet.

**

 

13/7 04:

Fødselsdagsportræt i Politiken og Jyllands-Posten.

 

Politiken skriver bl.a. ”Det fornægter sig ikke, at fødselaren har sine rødder plantet i den stædige og frie bornholmske bondeslægt, og man fornemmer, at denne ånd infiltrerer både hans forskning og forfatterskab.”

 

Jyllands-Posten skriver bl.a. ”En af dem [romanerne], ”Kong Klaks sten” er […] angiveligt skrevet af en Arne Ossian, som ikke skulle være identisk med Kjøller, hævdede denne, tilbage i 1998, som led i et større anlagt mediestunt, der var et lærestykke i medie-manipulation fra den snurrige lektor.”

 

**

 

12/7 04:

Stort portræt i Roskilde Tidende og Frederiksborg AmtsAvis i anledning af 60 års fødselsdagen (d. 13/7). Overskrift ”En forsker i formidling fylder rundt”. Samme portræt vistnok også bragt i Dagbladet (Ringsted, Sorø m.m.).

Mindre portræt i Berlingske Tidende.

 

**

 

8/7 04: Artikel i Politiken med overskriften: ”Jagten på et netværk. Den kontroversielle universitetslektor KK er aktuel med en ny kommunikationsbog – denne gang om networking og ’magtmisbrug for begyndere’. Politikens reporter forsøger at udbygge sit netværk med forfatterens egne midler”. Artiklen fylder hele forsiden af 2. sektion og 1/3 af s. 2. Formen er New Journalism hvor artiklens forfatter og interviewer, Jens Lenler, besøger forfatteren på hans kontor på universitetet.

 

**

 

7/7 04: Kronik i Berlingske Tidende med overskriften ”EU kan lære af EM i fodbold. Kamp til stregen. KK fortæller om en EU-sag, der endte som en fuser, skønt der ellers var stof nok til en spændende kamp, hvor de ansvarlige virkelig kunne have fået kamp til stregen. Grunden til elendigheden: EU mangler en stærk presse, som kan matche de politiske magthavere, og en opposition, som nådesløst udnytter enhver chance for at vælte regeringen.” Manus kan ses her.

 

**

 

Uge 27, 04: Lektørudtalelse fra DBC af Ellen Lind Jensen om ’Netværk på godt og ondt’. Det hedder bl.a. ”Bogen er anderledes end Netværk, 2003, og Dit professionelle netværk, 2004, med sin noget provokerende tilgang, der også omfatter netværkets mere lurvede sider.”

 

**

 

1/7 04: Svar i Information på Marie Louise Kjølbyes store anmeldelse d. 14/6 i Information af ’Netværk på godt og ondt’. Overskrift: ”Karaktermord”.

 

**

 

Juni 04: Interview i Ledetråden, BUPL’s fagblad til institutionsledere (oplag 10.000) under overskriften ”Vi tror dig ikke, lige meget hvad du siger”. Underrubrik: ” Arme over kors, rynkede bryn og en fornemmelse af, at noget ikke er helt som det skal være. Det er let at mærke, når man står over for et andet menneske, man ikke tror på. Men hvorfor er der nogle mennesker, vi ikke tror på, og hvordan kan man som leder give sin egen troværdighed et serviceeftersyn?” Interviewet handler om de 4 landsdækkende dyder: ærlighed, idealisme, stabilitet/ identitet, kompetence, som er kendt bl.a. fra Manipulation. En håndbog. De illustreres med eksempler bl.a. fra institutionslederverdenen. Interviewer: Mette Irene Andersen som er redaktør på bladet.

 

**

 

Juni 04: Interview i FORSKERforum, fagblad for universitetsansatte medlemmer af fagforeningerne DM, DJØF, JA, DF og DDD (dvs. kort sagt: universitetslærere), oplag 9.000. Interviewene indgår i to artikler: ”Sanders Tænketank: Kontante krav til formidling” (interviewer: Jørgen Øllgaard) og ”Det vigtige sker i kaffepauserne” (interviewer: Nynne Bjerre Christensen). I forbindelse med sidstnævnte artikel citeres afsnittet om konferencer fra Netværk på godt og ondt under overskriften ”Konferencen som karriereredskab. Netværk’ing er at skabe nyttige forbindelser. Disse skabes ikke af sig selv, men gennem strategisk adfærd, fx på konferencer.”

 

**

 

23/6 04:  ’Netværk på godt og ondt’ anmeldes i Journalisten (oplag 13.000) af Kristian Eiberg under overskriften ”Netværksbog balancerer mellem to stole”. Det hedder bl.a. ”KK giver i en ny bog en grundig introduktion til, hvordan man kan skabe sig et professionelt netværk. Gennem diskussioner, cases, anekdoter og oversigter kommer han hele vejen rundt.” og ”Et andet råd handler om omgang med pressen. Der er mange fine anvisninger for begyndere, men anekdoterne tager vel meget overhånd.”

 

**

 

18. – 24. juni 04: Svar på anmeldelsen (4/6) af Anna Libak i Weekendavisen under overskriften ”Farlig bog”.

 

**

 

Mandag d. 14/6: Netværk på godt og ondt’ anmeldes i Information af Marie Louise Kjølbye under overskriften ”Man kan ikke narre alle”.

 

**

 

Søndag d. 13/6: Netværk på godt og ondt anmeldes i Ekstra Bladet af John Chr. Jørgensen under overskriften ”Netværkfører” (i den faste rubrik: ”Bogkommentar”). Det hedder bl.a. ”Kjøller vil bare lære os at bruge vores gamle netværk bedre og komme ind i nye nyttige netværk. Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende.” Anmeldelsen slutter: ”Humanistisk og demokratisk indstillede mennesker vil konkludere, at Kjøllers kynisme viser, at det netop gælder om at bekæmpe alle netværk, fra kaffeklubber over Rotary og Det Danske Akademi til rockerklubberne. Men den kamp anser Kjøller for tabt på forhånd. Det eneste middel mod netværk er netværk. Og er det egentlig ikke det parlamentariske demokratis praktiske grundidé: at organiseret magt skal mødes med organiseret modmagt?”

 

**

 

Onsdag d. 9/6: Udtalelser citeret i Jyllands-Postens tillæg JP-København i forbindelse med overborgmester Jens Kramer Mikkelsens annoncering af at han ikke genopstiller til posten. Interviewer: Laurits Nansen.

 

**

 

Tirsdag d. 8/6: Debatindlæg i Berlingske Tidende ved siden af lederen: ”Lav stemmeprocent afslører EU”. Se manus her.

 

**

 

Mandag d. 7/6: Notits i dagbladet Information om Netværk på godt og ondt.

 

**

 

Lørdag d. 5/6: Omtale og forfatterinterview i Litteratur- og billedmagasinet Sentura. Interviewer: Pia Bertelsen. Overskrift og underrubrik lyder sådan:

 

Vævet af hemmelige tjenester.

 

Netværk er for alle, men de færreste ved hvordan man får det bedste ud af dem. Derfor har lektor Klaus Kjøller skrevet bogen Netværk på godt og ondt der også har den frejdigt-frække undertitel Magtmisbrug for begyndere.

 

Netværk på godt og ondt er ikke en kedelig afhandling i de højere teoretiske luftlag. Den smider både jakkesæt og slips og bevæger sig rundt i hverdagslivets sfære med mange tips, gode råd og praktiske øvelser.

 

 

Læs mere her (hvor der også findes yderligere links): http://www.sentura.dk/klaus_kjoeller_interview.html.

 

**

 

Fredag d. 4/6: Interview i TV2 Lorry i anledning af overborgmester Jens Kramer Mikkelsens erklæring om – i overensstemmelse med et tidligere løfte – nu at ville videregive 50.000 kr. fra Mæglerprisen til Københavns hjemløse. Interviewer: Jesper Vorre Rasmussen.

 

**

 

Fredag d. 4/6: Anmeldelse i Weekendavisens sektion Bøger (4.-10. juni) af Anna Libak. Manchet: ”Netværk. Lektor i kommunikation, Klaus Kjøller, har skrevet en amoralsk selvhjælpsbog om, hvordan man kan nå sine mål gennem netværksarbejde. Den er interessant og dybt korrumperende.” Overskrift: ”Spis kirsebær med de store”.

 

**

 

Onsdag d. 2/6: Direkte interview i TV-Avisen kl. 7.45 om Netværk på godt og ondt. Interviewer: Morten Schnell-Lauritzen.

 

**

 

Maj 04: Det humanistiske fakultets blad, Humanist, omtaler romanen Kong Klaks sten, 2. rev. udg. Under overskriften ”Med på bryllupstrenden…” hedder det bl.a. ”Ja, du læste rigtigt! Et vaskeægte stykke fiktion fra en forskers hånd.” Humanist udkommer normalt midt i semestermånederne i et oplag på 16.500. >>læs mere.

 

**

 

Fredag d. 28/5: Nyhedsradioen 24-7 bringer interview med forfatteren til Netværk på godt og ondt i Bogmagasinet Bøger om aftenen. Interviewer: Hanne Bærentzen.

 

**

 

Mandag d. 24/5: Fagbogen Netværk på godt og ondt. Magtmisbrug for begyndere udkommer på Borgens Forlag.

 

**

 

Søndag d. 23/5: Notits i rubrikken Nye Bøger i BT om Netværk på godt og ondt med farvebillede af forfatteren. Overskrift: ”Det nødvendige netværk”. (jbd)

 

**

 

Onsdag d. 19/5: Direkte interview i sofaen i Go’morgen Danmark (tv2) sammen med Frank Grevil i anledning af udgivelsen af Netværk på godt og ondt (udkommer d. 24/5). Der blev taget udgangspunkt i Grevils lækage af FE-rapporter og det senere forløb i foråret 2004. Interviewer: Henriette Honoré.

 

**

 

Lørdag d. 15/5: Direkte interview i sofaen i Go’morgen Danmark (tv2) sammen med Pernille Aalund, redaktør af bladet Q, om kronprinsens og dronningens taler ved brylluppet. Vi så ca. 4 minutter fra hver tale og kommenterede ca. lige så længe. Interviewere: Michael Meyerheim og Annette Kokholm. Litteraturhenvisning: Aschehougs store bog om at holde tale.

 

**

 

14/5 04: stor omtale i Kalundborg Folkeblad af Kong Klaks sten med stort billede af bogens forside. Formentlig har samme tekst og evt. også billede været anvendt i andre regionsaviser også.

 

**

 

Onsdag d. 12/5: interview i DR2’s Bestseller i et 4-5 minutters indslag om brugen af de kongelige i blade og bøger. Indslaget rummede også hædrende omtale og fremvisning af romanen Kong Klaks sten 2. Interviewer: Henrik Kellberg.

 

**

 

Onsdag d. 12/5: artikel i dagbladet B.T.: ”Professionel hjælp til Frederik.” Begyndelsen lyder således: ”Kronprins Frederik er ikke en specielt god taler, mener Klaus Kjøller, lektor ved Institut for Nordisk Filologi. Så han, der selv har skrevet en bog om, hvordan man holder taler, vil gerne hjælpe kronprinsen.” Derefter kommer et længere, konkret forslag til hyldest af bruden.

 

**

 

3/5 2004: Artikel i Bornholms Tidende: ”Bryllupsudgave af prinseroman” (-hartung)

 

**

 

Lørdag d. 1/5 04: Romanen Kong Klaks sten udkommer i 2. reviderede bryllupsudgave på forlaget Hovedland.

 

**

 

Torsdag d. 29/4 04: Modtager svarbrev fra statsminister Anders Fogh Rasmussen: Statsministeren finder det ikke hensigtsmæssigt at kontakte den svenske regering om tilbagelevering af kjolen.

 

**

 

Mandag d. 26/4 04: Notits i Politiken: ”bøger: Mary i dansk litteratur” (CA).

 

**

 

Mandag d. 19/4 04: Interview i TV2 Nyhederne kl. 22 om de forskellige tolkninger af konklusionen på FE-rapporterne. Interviewer: Mads Gudiksen.

 

**

 

Fredag d. 16/4 04: Direkte interview i sofaen i Go’morgen Danmark (tv2) sammen med Thomas Larsen, Berlingskes Nyhedsmagasin, om Foghs situation – politisk og retorisk. Den aktuelle anledning var de FE-rapporter som regeringen netop havde besluttet at offentliggøre den følgende mandag (renset for visse ting). Interviewer: Henriette Honoré.

 

**

 

5/4 04: Indslag i TV2 Lorry 19.30-20 af Sebastian Møller, bl.a. med interview med brevskriver og med den museumsansvarlige for museet i Uppsala Domkyrka som opbevarer kjolen. Indslaget skal også være sendt på Stockholms svar på TV2 Lorry.

 

**

 

26/3 04: Helsidesartikel i Kvällsposten af Claes Carlson: ”Mary missar bästa presenten. Drottning Margrethes klänning som Sverige stal for 350 år sedan föreslas som bröllopsgåva till Danmarks konprinsessa Mary Donaldson. Men inte ens kung Carl Gustav kan fixe den presenten.” Foto (sort hvid) af kjolen, Mary Donaldson og brevskriveren som fremviser svarbrev fra svenskekongen.

 

**

 

25/3 04: Helsidesartikel i BT af Bodil Cath: ”Skriver brev til den svenske konge: Giv historisk kjole til Mary og Frederik. Krigen om Margrethe 1.s kjole, som svenskerne ranede som krigsbytte, kunne få en lykkelig historisk udgang. Kjolen burde gives til Frederik og Mary i bryllupsgave. Den vil på den måde med et slag gøre Mary til en betydningsfuld historisk person, mener Klaus Kjøller, forfatter cand.mag. og universitetslektor på Københavns Universitet. Han har derfor skrevet til den svenske konge om sagen”. Med farvefoto af kjolen og af brevskriveren som viser svarbrevet fra svenskekongen frem.

 

**

 

22/3 04: Notits i Politiken: ”Bryllupsgave: Kjolen bliver i Sverige”.

 

**

 

10/3 04: Interview i Jyllands-Postens sektion JPKøbenhavn med vurdering af Søren Pinds fejltagelse med brug af sin pressechef ved PR-fremstød for sin CD med Pelle Voigt. Interviewer Laurits Nansen.

 

**

 

Fredag d. 5/3 04: Direkte interview i Claus Hagen Petersens ugentlige program ”Ugen på spidsen” P1 kl. ca. 10.30-11. Interviewet lå i forlængelse af det ene af kronikkens 3 temaer: ghostwriting i debatten, dvs. det forhold at det er helt almindeligt at topfolk i organisationer, toppolitikere og ministre har andre til at skrive deres indlæg.

 

**

 

Torsdag d. 4/3 04: Kronik i Kristeligt Dagblad ”Debatten mellem smuds og tavshed. Ordene er blevet grovere på det sidste. Men for folk med magt gælder det nu som altid om rettidig omhu – også i debatten.” I serien Din moral – vores moral. Manuskriptet kan ses her.

 

**

 

10/2 04: TV2, kl. 22.45-23: DMA04 NEWS: Tidligere takketaler ved Danish Music Awards kommenteres og vurderes af undertegnede, og der gives råd til kommende prismodtagere. Programmet indgår i en serie optaktsprogrammer til dette års prisuddeling.

 

**

 

23/1 04: Direkte interview i P1-Morgen/Radioavisens Morgenmagasin. Interviewer: Claus V. Jakobsen. Emne: Den skriftlige redegørelse om sprogpolitik som kulturministeren skulle fremlægge i Folketinget senere samme dag.

 

**

 

6/1 04: Direkte interview i P3’s journalistiske eftermiddagsflade i anledning af at kirkeministeren søger ny spindoktor efter at den gamle pressemedarbejder, Henrik Gade Jensen, valgte at forlade posten. Interviewer: Morten Resen.

 

**

 

 

Tilbage til toppen.

© klaus@kjoeller.dk