senest opdateret 08-07-2019 16:00:48

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

scan0005

Seneste nyt

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

 2005

2004

2003

2002

2001

2000

1999

 

 

 

 

 

 

 

 

Listen omfatter kun offentlige eller så godt som offentlige arrangementer og ytringer. Af planlagte eller aftalte fremtidige ting bringes stort set intet – af hensyn til faren for hybris. Eksterne links kan være blevet inaktive. Se en mere eksklusiv liste over nyheder her >>

Senest opdateret d. 08-07-2019 16:00:48. ”Seneste nyt”-filen længst til venstre i menuen opdateres – hvis der er sket noget – normalt én gang om ugen, lørdag - søndag.

 KD181026Forsiden

Seneste nyt 2019

Rækkefølge: Seneste først

 

 

04-07-2019

Er ”Dagens Navn” i Bornholms Tidende. Helsidesportræt med interview og foto i anledning af tilstundende rund dag.

Tekst: Jesper Gynther

Foto: Allan Rieck

Læs hele portrætinterviewet, bringes efter tilladelse fra Bornholms Tidende.

 

26-06-2019

Ekspertudtalelser til B.dk om regeringens forståelsespapir på 18 sider. Udtalelserne var i Berlingske d. 27-06-2019.

Citat, skrevet af Kristian Lindberg:

[…]

Forfatteren og kommentatoren, tidligere universitetslektor Klaus Kjøller hæfter sig ved et andet aspekt af papiret, nemlig det forhold, at partierne kalder det for »en politisk forståelse« . Han ser det som en kreativ betegnelse, der skal betone de punkter, man er enige om, og styre uden om uenighederne.

»Man skaber sammenhold ved at lave intern markedsføring og peptalk over for egne rækker, men samtidig er det et politisk program i banal forstand, der opskriver intentionerne med en noget idylliserende retorik om tillid og sammenhængskraft,« siger Klaus Kjøller, der mener, at man med titlen»Retfærdig retning for Danmark« indirekte får sagt, at den tidligere regerings retning var uretfærdig.

»Men samtidig vil man gerne give de nyerobrede vælgere, der er vandret fra blå til rød blok, en troværdig følelse af systemskifte, så man også fremover kan holde på dem. Udfordringen er selvfølgelig, at folk ikke krummer for meget tæer ved en alt for begejstret retorisk højde. Man forsøger at finde balancen,« siger Klaus Kjøller.

 

 

Læs Sproglig klimanedsmeltning, Køllebank

Læs No bullshit om bullshit, Kommentar

 

Juni 2019

Skriver artikel om Algoritmen som åd sin skaber (2018) i Science Fiction Cirklens medlemsblad NOVUM.

Læs artiklen Jeg, Ivanoff, Bogkommentar.

 

21.05.2019

Ekspertudtalelser til Berlingske, se citat nedenfor.

Den anden ekspert i artiklen er min ekspert-tvillling, retorikprofessor (emeritus) Christian Kock. Helt usædvanligt er vi enige i vores bedømmelse af sagen.

 

Radikale misbrugte EU-penge til Morten Østergaard-video

21. maj 2019 B.dk Michael Alsen... 844 ord

 […]

Radikale er blevet bedt om at tilbagebetale 33.475 kroner til Europa-Nævnet, da en videodokumentar, produceret for skatteydernes penge, ikke oplyste om EU. Flere eksperter vurderer samtidig, at videoen bærer præg af at være kampagne for Radikales politik.

[…]

I sagen med videoen fra Lesbos får Østergaard ikke kritik for at have brugt midler til en personlig kampagne, men ifølge flere eksperter i politisk kommunikation er videoet intet andet end PR for Morten Østergaard og Radikale.

Klaus Kjøller, lektor emeritus i sprog ved Københavns Universitet og ekspert i politisk kommunikation, vurderer, at videoen er én lang promovering af Morten Østergaard.

»Han er i billedet næsten hele tiden. Det er hans vurdering af situationen, og det er ham, der viser omsorg og interesse for det her emne. Man får ingen besked om, hvad EU foretager sig,« siger Klaus Kjøller.

»De otte minutter går med at promovere Morten Østergaard,« sammenfatter Klaus Kjøller.

[…]

 

 

17.04.2019

Ekspertudtalelser til Berlingske, se citat nedenfor.

Tak til min gode kollega, retorikprofessor (emeritus) Christian Kock, for forfremmelsen af mig til professor emeritus, som til mit held blev nødvendig af hensyn til overskriftens korthed. En forfremmelse som kom bedre sent end aldrig.

Citat, skrevet af Tobias Reinwald:

[…]

Berlingske har sendt videoen fra Venstre samt et udskrift af de to længere klip med Mette Frederiksen og Mattias Tesfaye til to eksperter i politisk kommunikation og bedt dem om at vurdere indholdet. Ingen af dem mener, at indholdet er retvisende.

 

Lektor emeritus i politisk sprogbrug og kommunikation på Københavns Universitet Klaus Kjøller mener ikke, at Venstres video viser en dækkende fremstilling af, hvad de to S-politikere siger.

 

»Det er partipropaganda og indgår i valgkampen,« siger han.

Klaus Kjøller siger, at videoer som Venstres altid vil forekomme. For hvorfor i alverden skulle Venstre nuancere og oplyse om Socialdemokratiets politik, spørger han retorisk.

 

»Det er spild af ressourcer for Venstre. Videoen er henvendt til folk, som sympatiserer med Venstres måde at fremstille tingene på. Folk, der har brug for lidt ekstra skyts til at blive endnu mere sikre på, at det rigtige er at stemme på Venstre.«

 

»I den ideelle verden bør man fortælle om sin egen politik og argumentere mod hinanden. Men i praksis foregår tingene på en anden, uartig måde. Den uartige måde består i at angribe modstanderen,« siger han.

[…]

 

 

Læs hele artiklen på Berlingske.dk


10.04.2019

Udtalelser til Kristeligt Dagblad angående Venstre-pressemøde.

Forsidehenvisning: Kampagne mod S-udlændingepolitik skal vende dårlige målinger for Venstre

Citater, skrevet af CHRISTIAN BIRK.

[…]

Socialdemokratiet er i øvrigt heller ikke for fin til ikke at kritisere Venstre.

Ser man på partiets konto på det sociale medie Twitter, fremgår det, at fem af de seneste ti videoer i kritiske vendinger har beskrevet regeringens politik. Det er naturligt, siger forfatter Klaus Kjøller, der har beskæftiget sig med politisk kommunikation og negative kampagner.

" Det er en kendsgerning, at Mette Frederiksen (formand for Socialdemokratiet, red.) får svært ved at samarbejde med Radikale Venstre efter et valg, så det er naturligt at stikke til dem på det område.

Men alarmklokkerne begynder at ringe, når man får det til at lyde, som om landet bevæger sig imod kaos, hvis magten skifter," siger Klaus Kjøller.

[…]

 

 

 

28.03.2019

Oplæg på på Altinget og Mandag Morgens topmøde: Arena Summit 2019 (i Tivolis Koncertsal)

Jeg var efter planen på kl. 13.45. Og det spørgsmål, jeg havde fået i programmet var: Er det danske demokrati forvandlet til en teaterscene, hvor det virkelig interessante foregår bag kulisserne?

Læs kommentar Catch 22: Populisme, som rummer indholdet af mit indlæg, plus lidt bonus.

Læs to indspark til mit oplæg på Arena Summit 2019:

Køllebank: Realityshowet er forhadt

Køllebank: Politisk placeboforståelse

 

Læs mere om Arena Summit 2019


20.03.2019

Interview i Morgen på Radio 100 om brugen af spindoktorer, 5 min., omkring kl. 8.30

Interview i ”Morgen på Radio 100”. Interviewere: Lasse Rimmer og , Majbritt Maria Nielsen. Jeg bidrog til et ”break” på ca. 5 minutter. Handlede om regeringens spindoktorer: Hvad lønningerne bliver brugt på, og hvorfor det ikke er partierne selv, der betaler for spindoktorerne. Desuden kom vi ind på rådgivernes konkrete arbejdsopgaver og den udvikling, der er sket, så de i højere grad er blevet nødvendige at ansætte for ministrene. Jeg tog udgangspunkt i bogen Spindoktor (2001; kom 2014 som en let revideret e-bog) og i de markante forskelle på dengang og nu, hvor det ikke mere er de store alfahanner i dansk politisk journalistik, som er højt profilerede spindoktorer.

 


16.03.2019

Udtalelser til Berlingske

Berlingske skriver:

Mette Frederiksens viden om falsk forklaring om krænkede kvinder deler eksperter: Problem eller politisk realitet

Skrevet af Tobias Reinwald

Citater:

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, vidste, at offentligheden fik en falsk forklaring om, hvorfor den tidligere DSU-formand måtte forlade posten. Men er det et problem for politikernes troværdighed? Eller er det blot en politisk realitet, som konstant forekommer i dansk politik?

Er det en dybt problematisk svækkelse af de folkevalgtes troværdighed eller bare en politisk realitet, når Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kendte til, at offentligheden i 2017 fik en falsk forklaring om, hvorfor den tidligere DSU-formand forlod formandsposten?

[…]

»Det er ikke fuldstændig etisk korrekt at skabe en dækhistorie. Men det er den politiske realitet, og sådan gør man konstant i politik. Der sker hele tiden noget uartigt i alle partier, og så forsøger man at få det til at se bedst muligt ud,« siger Klaus Kjøller.

Socialdemokratiet har, efter at sagen kom frem, flere gange lagt vægt på, at det var de krænkede kvinders ønske, at sagen ikke skulle nå medierne.

Klaus Kjøller fortæller, at dét også er en grund til, at det i denne situation »er svært at få Mette Frederiksen ned med nakken« .

»Hun har jo ikke sagt noget eller løjet. Hendes »forbrydelse« består i, at hun ikke satte en stopper for dækhistorien. Hun har et stærkt argument i, at de krænkede kvinder ikke ønskede, at sagen skulle nå pressen,« siger han.

Man kunne vel bare have undladt at fortælle kvindernes navne?

»Det er rigtigt. Men jeg tror ikke, dette er nogen ødelæggende sag for Mette Frederiksen, som hun vil få svært ved at forsvare,« siger han.

[…]

 

 

 

 

 

 

 Længere tilbage og tidligere år: vælg i menuen øverst på siden.

 

v