senest opdateret 18-04-2019 14:32:43

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

scan0005

Seneste nyt

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

 2005

2004

2003

2002

2001

2000

1999

 

 

 

 

 

 

 

 

Listen omfatter kun offentlige eller så godt som offentlige arrangementer og ytringer. Af planlagte eller aftalte fremtidige ting bringes stort set intet – af hensyn til faren for hybris. Eksterne links kan være blevet inaktive. Se en mere eksklusiv liste over nyheder her >>

Senest opdateret d. 18-04-2019 14:32:43. ”Seneste nyt”-filen længst til venstre i menuen opdateres – hvis der er sket noget – normalt én gang om ugen, lørdag - søndag.

 KD181026Forsiden

Seneste nyt 2019

Rækkefølge: Seneste først

 

 

17.04.2019

Ekspertudtalelser til Berlingske, se citat nedenfor.

Tak til min gode kollega, retorikprofessor (emeritus) Christian Kock, for forfremmelsen af mig til professor emeritus, som til mit held blev nødvendig af hensyn til overskriftens korthed. En forfremmelse som kom bedre sent end aldrig.

Citat, skrevet af Tobias Reinwald:

[…]

Berlingske har sendt videoen fra Venstre samt et udskrift af de to længere klip med Mette Frederiksen og Mattias Tesfaye til to eksperter i politisk kommunikation og bedt dem om at vurdere indholdet. Ingen af dem mener, at indholdet er retvisende.

 

Lektor emeritus i politisk sprogbrug og kommunikation på Københavns Universitet Klaus Kjøller mener ikke, at Venstres video viser en dækkende fremstilling af, hvad de to S-politikere siger.

 

»Det er partipropaganda og indgår i valgkampen,« siger han.

Klaus Kjøller siger, at videoer som Venstres altid vil forekomme. For hvorfor i alverden skulle Venstre nuancere og oplyse om Socialdemokratiets politik, spørger han retorisk.

 

»Det er spild af ressourcer for Venstre. Videoen er henvendt til folk, som sympatiserer med Venstres måde at fremstille tingene på. Folk, der har brug for lidt ekstra skyts til at blive endnu mere sikre på, at det rigtige er at stemme på Venstre.«

 

»I den ideelle verden bør man fortælle om sin egen politik og argumentere mod hinanden. Men i praksis foregår tingene på en anden, uartig måde. Den uartige måde består i at angribe modstanderen,« siger han.

[…]

 

 

Læs hele artiklen på Berlingske.dk


10.04.2019

Udtalelser til Kristeligt Dagblad angående Venstre-pressemøde.

Forsidehenvisning: Kampagne mod S-udlændingepolitik skal vende dårlige målinger for Venstre

Citater, skrevet af CHRISTIAN BIRK.

[…]

Socialdemokratiet er i øvrigt heller ikke for fin til ikke at kritisere Venstre.

Ser man på partiets konto på det sociale medie Twitter, fremgår det, at fem af de seneste ti videoer i kritiske vendinger har beskrevet regeringens politik. Det er naturligt, siger forfatter Klaus Kjøller, der har beskæftiget sig med politisk kommunikation og negative kampagner.

" Det er en kendsgerning, at Mette Frederiksen (formand for Socialdemokratiet, red.) får svært ved at samarbejde med Radikale Venstre efter et valg, så det er naturligt at stikke til dem på det område.

Men alarmklokkerne begynder at ringe, når man får det til at lyde, som om landet bevæger sig imod kaos, hvis magten skifter," siger Klaus Kjøller.

[…]

 

 

 

28.03.2019

Oplæg på på Altinget og Mandag Morgens topmøde: Arena Summit 2019 (i Tivolis Koncertsal)

Jeg var efter planen på kl. 13.45. Og det spørgsmål, jeg havde fået i programmet var: Er det danske demokrati forvandlet til en teaterscene, hvor det virkelig interessante foregår bag kulisserne?

Læs kommentar Catch 22: Populisme, som rummer indholdet af mit indlæg, plus lidt bonus.

Læs to indspark til mit oplæg på Arena Summit 2019:

Køllebank: Realityshowet er forhadt

Køllebank: Politisk placeboforståelse

 

Læs mere om Arena Summit 2019


20.03.2019

Interview i Morgen på Radio 100 om brugen af spindoktorer, 5 min., omkring kl. 8.30

Interview i ”Morgen på Radio 100”. Interviewere: Lasse Rimmer og , Majbritt Maria Nielsen. Jeg bidrog til et ”break” på ca. 5 minutter. Handlede om regeringens spindoktorer: Hvad lønningerne bliver brugt på, og hvorfor det ikke er partierne selv, der betaler for spindoktorerne. Desuden kom vi ind på rådgivernes konkrete arbejdsopgaver og den udvikling, der er sket, så de i højere grad er blevet nødvendige at ansætte for ministrene. Jeg tog udgangspunkt i bogen Spindoktor (2001; kom 2014 som en let revideret e-bog) og i de markante forskelle på dengang og nu, hvor det ikke mere er de store alfahanner i dansk politisk journalistik, som er højt profilerede spindoktorer.

 


16.03.2019

Udtalelser til Berlingske

Berlingske skriver:

Mette Frederiksens viden om falsk forklaring om krænkede kvinder deler eksperter: Problem eller politisk realitet

Skrevet af Tobias Reinwald

Citater:

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, vidste, at offentligheden fik en falsk forklaring om, hvorfor den tidligere DSU-formand måtte forlade posten. Men er det et problem for politikernes troværdighed? Eller er det blot en politisk realitet, som konstant forekommer i dansk politik?

Er det en dybt problematisk svækkelse af de folkevalgtes troværdighed eller bare en politisk realitet, når Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kendte til, at offentligheden i 2017 fik en falsk forklaring om, hvorfor den tidligere DSU-formand forlod formandsposten?

[…]

»Det er ikke fuldstændig etisk korrekt at skabe en dækhistorie. Men det er den politiske realitet, og sådan gør man konstant i politik. Der sker hele tiden noget uartigt i alle partier, og så forsøger man at få det til at se bedst muligt ud,« siger Klaus Kjøller.

Socialdemokratiet har, efter at sagen kom frem, flere gange lagt vægt på, at det var de krænkede kvinders ønske, at sagen ikke skulle nå medierne.

Klaus Kjøller fortæller, at dét også er en grund til, at det i denne situation »er svært at få Mette Frederiksen ned med nakken« .

»Hun har jo ikke sagt noget eller løjet. Hendes »forbrydelse« består i, at hun ikke satte en stopper for dækhistorien. Hun har et stærkt argument i, at de krænkede kvinder ikke ønskede, at sagen skulle nå pressen,« siger han.

Man kunne vel bare have undladt at fortælle kvindernes navne?

»Det er rigtigt. Men jeg tror ikke, dette er nogen ødelæggende sag for Mette Frederiksen, som hun vil få svært ved at forsvare,« siger han.

[…]

 

 

 

 

 

 

 Længere tilbage og tidligere år: vælg i menuen øverst på siden.

 

v