Først lagt op 09-05-2022, senest opdateret 25-05-2022 12:50

Alle kneb gælder, når en forfatter skal huske alle medvirkende og have alle til at falde på plads i en god slutning.

Kronologisk oversigt over alle bøger

 

 

 

 

 

 

 

 

Bagside

Forfatteren Fro Frater Kølleblank er i dyb krise. Ingen læser hans skønlitterære bøger. Den litterære presse ignorerer ham på grund af hans kedsommelighed og alderdom.

   Men han har forstået at vold og action sælger i politik og på film. Det tager han konsekvenserne af i denne roman som forsvares med at være hans sidste.

   Den kriminelle Sprecchmeister og den forklædte adelsmand DATman kæmper om magten i Lingo City. Begge tager de fulde konsekvensenser af det velkendte, men tabubelagte forhold i politik, at højst 6 % af borgerne forstår hvad der bliver sagt, men mindst 94 % forstår kun vold og action.

   Forskellige science fiction-væsner og -apparater bruges som våben i kampen. DITwoman som er maskinskabt af fremtidsforskerparret Her and His Future, udser sig DATman som avlstyr til produktion af naturskabt prototype til fremtidens, evigt levende menneske. Og jagten går ind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uddrag fra manus til Arbejde i fremdrift 2022, s. 67-68

 

--- Jeg vil holde en forelæsningsrække, sagde professor Horatio Wittson beslutsomt. --- Den kommer til at sige sparto til alt, jeg hidtil har formidlet. Folk skal oplyses. Nu skal det være!

   --- Det er desværre ikke nok, Horatio, sagde Borning Writer dystert. --- Ikke engang til at bevare håbet. Sprecchmeisters folk bruger midler som ikke kan stoppes med foredrag og taler. Desværre. Du så jo hvordan det gik forleden da vi troede at Lingo Rathaus under vores rådgivning skulle begynde at bruge klart sprog, så alle almindelige borgere kunne forstå hvad der foregik: Sprecchmeister og hans folk invaderede.

   --- Vi kan gøre det bedre, sagde Horatio Wittson sammenbidt. --- Det skal vi. Selv de simpleste folk skal forstå. Vi skal gøre det bedre. Hvad med også i oplysningen at bruge små, livagtige, kulørte plastikfigurer som klarer sig ud af vanskelige situationer med enkle, sproglige midler?

   Borning Writer sukkede og trak luft ind:

   --- Forelæsningsrækkernes tid er forbi, Horatio, sagde han – så blidt han kunne.

   Wittson så på ham med løftede øjenbryn.

 

 

   --- Horatio, vi har nået et punkt, hvor vi er nødt til at tage vores egen medicin: Klarhed. Vi må se virkeligheden i øjnene.

   Wittson sukkede og så bekymret på ham.

   --- Er du virkelig sikker på vi er så langt ude?

   --- Horat: Der må mere til end foredrag og sprogkurser. Det er den klarhed du senest har givet mig. Endnu en klarhed jeg har nået ved at iagttage dit eksempel på nærmeste hold som din assistent igennem mange år. Jeg skylder dig så meget. Sproget er virkeligheden; derfor kan du kun ændre sproget ved at ændre virkeligheden.

   --- Tror du virkelig det er så slemt? udbrød Wittson.

   --- Ja, desværre. Vi må drage konsekvensen af at det har vist sig umuligt den anden vej: at ændre virkeligheden med sproget. Det blev klart forleden ved indledningen til kurset i ministeriet hvor virkeligheden overmandede os i skikkelse af Sprecchmeister, Ramon Siccesrug og deres slæng. Overkancellist Beatrice Ronkeslyt blev fuldstændig sat til vægs. Langt mere end vi nogensinde har kunnet.

 

 

 

 

Arbejde i fremdrift 2021 (Drengen der skrev)

 

 

Arbejde i fremdrift 2020 (Åh, jeg kommaer!)

 

Læs om Arbejde i fremdrift 2020:

 

 

 

Arbejde i fremdrift 2019 (Epistel 666. Krimi)

 

Læs om Arbejde i fremdrift 2019:

 

 

 

 

Bøgerne falder i 5 familier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Først lagt op 19-03-2021, senest opdateret 25-05-2022 12:50

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk