Først lagt op 10-05-2021

Senest opdateret 10-05-2021 12:23

 

 

 

 

 

 

Forfatters dansklærere advarer mod læsning af hans ny roman uden professionel hjælp

Afslørende udtalelse fra Klipø G&Hf’s lærerråd: ”Ingen underviser har nogensinde oplevet at Kjøller tog selv ganske små noter i timerne. Heller ikke når underviseren udtrykkeligt anbefalede det”.

Af Klipø G&Hf’s lærerråd

I anledning af udgivelsen af Kjøllers Drengen der skrev vil vi gøre opmærksom på at vi slet ikke kan genkende vores skole i hans roman. Vi kan heller ikke genkende Kjøller i romanens hovedperson, Arne Ossian.

Dansklærerne på Klipø Gymnasium erklærer officielt og i enighed bogen for yderliggående skønlitteratur med et dybt betænkeligt forhold til sandheden og virkeligheden. Vi fraråder ethvert forsøg på alene-læsning af bogen uden vejledning fra en professionel litteraturfortolker med indsigt i de faktiske forhold.

Trist elev

Undervisere på skolen som havde Kjøller som elev, udtaler i enighed: “Arne Ossian (Kjøllers let genkendelige alter ego i romanen) var ribbet for fantasi som elev på skolen. En lidt trist dreng, forsagt. Fjern, svær at trænge igennem til. Usikker. Men virkede alligevel altid overlegen i sin optræden over for undervisere som direkte udspurgte ham om lektierne i timerne. Som om det hele aldrig kom ham ved.

Tog aldrig noter

Og ingen underviser har nogensinde oplevet at Kjøller tog selv ganske små noter i timerne. Heller ikke når underviseren udtrykkeligt anbefalede det.

Romanen afkræfter dog tydeligt at skolen ikke kom Kjøller ved. Men bekræfter samtidig at Kjøller aldrig forstod hvad skolen var, mens han gik her. Desværre, for sikken vidunderlig bog der så kunne være kommet ud af det.”

Professionel fortolkningshjælp

Få fortolkningshjælp til Drengen der skrev her: [telefonnummer og mailadresse]. Hjælpen er gratis, men vi modtager med taknemmelighed gerne selv små pengebidrag til skolens genopbygning.

 

 

Læs

 

Læs

Læs

Læs

Læs

Læs

 

 

Læs

© klaus@kjoeller.dk