FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

Først lagt op 04-06-2020,,senest opdateret 04-06-2020 17:34:58

 

 

Facebook, Kølletæppebank

Facebooks største kulturelle betydning ligger i, at mediet har udstyret enhver af sine millioner af almindelige danske brugere med samme muligheder i debatten, som de gamle medier reserverede til vores allerstørste kulturpersonligheder. Mere demokratisk kan det næppe blive. Kun gamle, sure mænd kan jamre over dette. De kan så jamre sammen med dansk presse over, at stadig flere annoncekroner går til debatløjerne på Facebook.

Det eneste sikre middel mod FBs snagen i ens identitet er at beholde appen, men altid skrive vrøvlende opslag og ”like” på må og få.

Fiktion:

Fejl! Bogmærke er ikke defineret.Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

 

 

 

 

Indhold

Fremad med Facebook 1

senest opdateret 02-06-2020: Det bedste, vi kan gøre, er at råhygge os på Facebook, mens vi sammen gør algoritmerne så gode, at det hele kan køre uden os. 1

Perfekt IT-kredsløb 1

senest opdateret 26-06-2018: Vores eneste trøst er, at vi udpinte forbrugere indtil videre er nødvendige for at tech-firmaernes vidunderlige, selvforstærkende kredsløb fungerer. 1

Enhedslistens normalisering 1

senest opdateret 17-04-2018: Enhedslisten forsvarer sin fortsatte brug af multinationale, skattetænkende, kapitalistiske Facebook med, at det ikke gør nogen forskel, om partiet slukker for Facebook. 1

Facebook fuldendt 1

03-04-2018: Det eneste sikre middel mod FBs snagen i ens identitet er at beholde appen, men altid skrive vrøvlende opslag og ”like” på må og få. 1

En nation af blottere 1

27-02-2018: Lad os ved samme lejlighed stemme om, hvorvidt vi bør fortsætte med vellystigt at blotte vores mest intime detaljer og holdninger på Facebook og Google. 1

Skæv prale-ret 1

05-01-2018: Det er uretfærdigt, at folk på overførselsindkomst, som har ekstra brug for andres accept af deres kvaliteter, omgående straffes kontant for småpraleri på Facebook. 1

Tossegodt land 1

17-09-2017: Facebook og Google har således bevist, at nationalstaten Danmark, danske medier og danskerne både er naive og forældede. 1

Kulturradikale nakker Berlingske 1

03-02-2017: Da Anna Libak ikke er et menigt medlem af Berlingskes hærskare af klummeskrivere, men er konstitueret chefredaktør, så rummer klummen et klart budskab om, at Berlingske ikke længere står for ”Gud, konge og fædreland”. 1

Bonus, længere kommentarer 1

Opgraderingernes ofre 1

senest opdateret 12-07-2019: Først udbredes IT under alles jubel, fordi det gør livet lettere, bedre og længere. Derefter afskaffer IT det politiske system, som vi kender det. Og til sidst ryger mennesket ud som forældet app ved en opgradering. 1

Menneskefrit samfund, Catch 22 1

19-01-2019: Der tegner sig et fremtidssamfund med en velhavende elite, som lever evigt, og en produktionsmæssigt overflødig masse dødelige. Og alt tyder på, at dette samfund vil snige sig ind på os, fuldstændig som internet, Google og Facebook har sneget sig ind på os: under myndighedernes radar. 1

Facebooks afmægtige skrighalse 1

25-02-2017: Magtesløse, som udtrykker sig nobelt og nuanceret, forsvinder i glemsel, før de har oploadet deres indlæg. Denne grundlæggende mekanisme i politisk kommunikation kan hverken en god opdragelse eller tusinde censorer på DR og TV 2’s Facebook-sider ændre på. 1

Facebook gør alle til kulturpersonligheder 1

22-10-2016: Facebooks største kulturelle betydning ligger i, at mediet har udstyret enhver af sine millioner af almindelige danske brugere med samme muligheder i debatten, som de gamle medier reserverede til vores allerstørste kulturpersonligheder. Mere demokratisk kan det næppe blive. Kun gamle, sure mænd kan jamre over dette. De kan så jamre sammen med dansk presse over, at stadig flere annoncekroner går til debatløjerne på Facebook. 1

Facebook, du som er i cyberspace 1

15-06-12 1

 

 

 

 

 

 

 

Fremad med Facebook

senest opdateret 02-06-2020: Det bedste, vi kan gøre, er at råhygge os på Facebook, mens vi sammen gør algoritmerne så gode, at det hele kan køre uden os.

Så gik der hul på Facebook-bylden med milliarder af menneskers opsamlede private detaljer. Både Trumps sejr og Brexit kan være det første manipulerede resultat.

Det er godt, at vores kritiske presse råber op, at politikerne laver høringer og beskatter Facebook mere, og at juristerne fører retssager.

Men i politik er det kun Lig på bordet, der flytter så mange stemmer, at det gør en forskel. Og der er ikke noget fysisk lig på bordet i Cambridge Analytica-skandalen, men bare virtuelle mord på abstrakte ting som frie valg og privatlivets fred.

Og mens vi diskuterer skandalen og ”liker” synspunkter fra venner og familie, så raffinerer vi algoritmen. Men hvad nytter det at stoppe, når alle andre gør det?

Det bedste, vi kan gøre, er at råhygge os på Facebook, mens vi sammen gør algoritmerne så gode, at det hele kan køre uden os.

Læs originalen med links.

 

 

Perfekt IT-kredsløb

senest opdateret 26-06-2018: Vores eneste trøst er, at vi udpinte forbrugere indtil videre er nødvendige for at tech-firmaernes vidunderlige, selvforstærkende kredsløb fungerer.

Både Facebook, Google og Apple er ifølge Politiken ved at etablere store datacentre i Danmark på grund af vores stabile politiske forhold, kølige klima og sikre el-leverancer med højt grønt indhold.

Aftalernes indhold er hemmeligt, men Apple og Facebook har alligevel meldt ud, at deres danske centre udelukkende kører på grøn energi.

Og Facebook præciserer, at dets kommende datacenter i Odense skal drives af strøm fra norske vindmøller. Hvilket ifølge Nyhedsmagasinet Ingeniøren betyder, at danske forbrugere får en ekstraregning. Den såkaldte PSO-afgift, hvor danske el-forbrugere betalte for udviklingen af grøn strøm, blev nemlig afskaffet i 2016. Så nu er det skatteborgerne, der betaler, når storforbrugere som disse centre bruger grøn strøm i et omfang, som Danmark må købe i udlandet, selv om danske vindmøller roterer flittigt.

Facebook, Google og Apple etablerer således det ideelle kredsløb: Først afgiver vi brugere uden beregning alle vores intimeste informationer til firmaerne. Dernæst betaler vi deres strømforbrug, mens de opbevarer informationerne. Så tjener tech-firmaerne kassen på at sælge informationerne til virksomheder og organisationer, som bruger dem til at påvirke os til at gøre ting, som øger indtjeningen. Bl.a. til at acceptere flere centre i landet.

Vores eneste trøst er, at vi udpinte forbrugere indtil videre er nødvendige for at tech-firmaernes vidunderlige, selvforstærkende kredsløb fungerer.

Læs originalen med links.

 

Enhedslistens normalisering

senest opdateret 17-04-2018: Enhedslisten forsvarer sin fortsatte brug af multinationale, skattetænkende, kapitalistiske Facebook med, at det ikke gør nogen forskel, om partiet slukker for Facebook.

Enhedslisten var et moralsk fyrtårn i dansk politiks pragmatiske rodebunke. Men nu har partiet rettet et ødelæggende slag mod hjemløse og afviste asylansøgere.

Partitoppen ville politisk korrekt skænke disse udsatte grupper 130.000 kr., som tidligere borgmester Morten Kabell betalte i partiskat af sit eftervederlag på 501.896 kr., da han gik til et chefjob i det private erhvervsliv. Men medlemmerne har nu bestemt, at pengene skal gå til ”revolutionært arbejde”, altså til partipamperne.

Og ikke nok med det. Pelle Dragsted forsvarer EL’s fortsatte brug af multinationale, skattetænkende, kapitalistiske Facebook med, at det ikke gør nogen forskel, om han og partiet slukker for Facebook.

Hvis EL ikke mere har fødderne solidt plantet i idealernes tynde luft, så er vi mange, der helt mister orienteringen i dansk politik.

Læs originalen med link.

 

Facebook fuldendt

03-04-2018: Det eneste sikre middel mod FBs snagen i ens identitet er at beholde appen, men altid skrive vrøvlende opslag og ”like” på må og få.

Mange er ramt af panik over, at Facebook sælger deres mest intime personlige oplysninger. Nogle har slettet FB-appen og tror, at de er reddet.

Men nu fortæller Politiken så, at PET ikke – som de skal – sletter følsomme personoplysninger efter senest 15 år, men bare overfører dem til en hemmelig database.

Når politisk kontrollerede PET kan gøre sådan, så kan wildwest-FB sagtens gøre det samme. Kort sagt kan ingen tidligere FB-bruger være sikker på, at andet end selve appen er slettet.

Sagen viser, at det eneste sikre middel mod FBs snagen i ens identitet er at beholde appen, men altid skrive vrøvlende opslag og ”like” på må og få. Og alle vennerne vil forstå, at du ikke opfører dig mere gakket end normalt. Tværtimod. Og de vil straks følge dit eksempel.

Det vil ikke alene øge sikkerheden, men også underholdningen.

 

En nation af blottere

27-02-2018: Lad os ved samme lejlighed stemme om, hvorvidt vi bør fortsætte med vellystigt at blotte vores mest intime detaljer og holdninger på Facebook og Google.

Et politisk flertal vil indsamle alle danskeres DNA. Det vil revolutionere sundhedssektoren.

Men Institut for Menneskerettigheder, Dansk Psykologforening, Datatilsynet, Det Etiske Råd, IT-Politisk Forening og andre kalder det i Politiken for et højrisikoprojekt, som ved hackerangreb og datalæk vil afsløre yderst private data om os. Dansk Selskab for Almen Medicin mener, sagen bør afgøres ved folkeafstemning.

Fint. Lad os ved samme lejlighed stemme om, hvorvidt vi bør fortsætte med vellystigt at blotte vores mest intime detaljer og holdninger på Facebook og Google, som udnytter blottelserne til intelligent at målrette reklamer langt bedre end andre medier.

Og Facebook og Google kender os i øvrigt allerede så godt, at det gør en folkeafstemning overflødig. De bør straks fortælle os, hvad vi egentlig mener.

Læs originalen.

 

Skæv prale-ret

05-01-2018: Det er uretfærdigt, at folk på overførselsindkomst, som har ekstra brug for andres accept af deres kvaliteter, omgående straffes kontant for småpraleri på Facebook.

Ifølge Jyllands-Posten blev Joan Hansen, som er uddannet sosu-assistent, men lider af kroniske smerter, i november sygemeldt under en praktik på 10 ugentlige timer.  Vordingborg Kommune tilbageholder nu hendes overførselsydelse, fordi hun, mens hun var sygemeldt, hyppigt solgte varer via Facebook (FB) og var meget aktiv i FB-gruppen ”Jobcentrets Ofre.”

Det er forståeligt, at Joan Hansen er sur. Det må i dag anses for en menneskeret at kunne prale uhæmmet på FB. Alle er både langt kønnere, sundere, klogere, mere energiske og fandenivoldske på FB end i virkeligheden.

Det er urimeligt, at udsatte folk, som har ekstra brug for andres accept af deres kvaliteter, omgående straffes kontant for småpraleri på FB, mens folk højt på strå, der dagligt som rent tidsfordriv skønmaler sig selv, slipper for straf.

Læs originalen med Tantes grove gys.

 

Tossegodt land

17-09-2017: Facebook og Google har således bevist, at nationalstaten Danmark, danske medier og danskerne både er naive og forældede.

Det begyndte som naiv idyl: Alle danskere myldrede til Facebook. Og danske medier hoppede med og pralede med deres gratis Facebook-sider. Og på Google fandt vi alle svar.

Nu klager danske medier så over, at Facebook og Google brutalt både hugger reklamekroner og brugere fra dem. IT-giganterne kender nemlig brugerne bedre end danske medier og annoncebureauer, fordi vi danske i årevis helt frivilligt har afsløret vores mest intime hemmeligheder, mens vi chattede, pjattede og delte danske mediers gratis stof på Facebook og søgte svar på Google.

Og IT-giganterne skriver hverken lederkommentarer eller har fysisk identitet i noget land. Derfor betaler de kun en minimal symbolsk skat, som slet ikke kan betale danske mediers tab.

Facebook og Google har således bevist, at nationalstaten Danmark, danske medier og danskerne både er naive og forældede. Fremtidens medier er dem, der, som Facebook og Google, ingenting mener og er ingen steder.

Læs originalen med link.

 

Kulturradikale nakker Berlingske

03-02-2017: Da Anna Libak ikke er et menigt medlem af Berlingskes hærskare af klummeskrivere, men er konstitueret chefredaktør, så rummer klummen et klart budskab om, at Berlingske ikke længere står for ”Gud, konge og fædreland”.

Anna Libak, som det altid både er en fornøjelse og en inspiration at læse, skriver en klumme i dag i Berlingske ”Døden er dybt unaturlig”. Klummen tager udgangspunkt i et interview i Politiken for nogle dage siden, hvor en ekspert hævdede, at vi har et forkvaklet forhold til døden: Døden er blevet unaturlig. Libak kommenterer så vittigt og med sædvanligt sprogligt overskud en række råd, som eksperten gav. Hun vurderer rådene til at være nytteløse eller naive. Rigtigt! Men da det nu er borgerlige Berlingske, klummen står i, så forventer læserne vel også noget om den kristne løsning på døden: at den død, som ugudelige, kulturradikale Politiken og deres ekspert taler om, kun er det kropslige hylsters ophør, og at sjælen lever videre evigt. Og at kroppen i øvrigt genopstår, i hvert fald ifølge visse sekter. Denne forestilling kan være en stor trøst og rummer derfor et stærkt råd om, hvordan man bedst klarer døden på en afslappet måde.

Dette er Libak helt med på, men den religiøse løsning knyttes i klummen udelukkende til ukristelige terrorister: ”De eneste, som virker rigtigt afslappede omkring døden, er de islamistiske selvmordsbombere, som tror, de skal et andet sted hen.”

Da Libak ikke er et menigt medlem af Berlingskes hærskare af klummeskrivere, men er konstitueret chefredaktør, så rummer klummen et klart budskab om, at Berlingske ikke længere står for ”Gud, konge og fædreland”, men nu kun for ”konge og fædreland.” Og fravær af læserbrevstorm og af raseri på Facebook over klummen vil de kommende dage endegyldigt bevise, at de kulturradikale i Politiken har nakket Gud i Berlingske.

Læs originalen med link.

 


Bonus, længere kommentarer

 

Opgraderingernes ofre

senest opdateret 12-07-2019: Først udbredes IT under alles jubel, fordi det gør livet lettere, bedre og længere. Derefter afskaffer IT det politiske system, som vi kender det. Og til sidst ryger mennesket ud som forældet app ved en opgradering.

Vores demokrati bygger på vores nationale mediesystem, fordi medierne leverer de eksempler, som politikerne kan arbejde med. Derfor ændrer det vores demokrati, når internationale IT-giganter som Facebook og Google vokser.

Umiddelbart er det en fin, demokratisk ting, at enhver borger på Facebook kan skrive om et selvoplevet eksempel og eventuelt skabe en bevægelse, som får politikerne på banen. Og det er en fin ting, at alle borgere kan søge alt muligt på Google. Det er umuligt at være imod. Og derfor er vi (næsten) alle på Facebook, og alle bruger Google.

I begyndelsen troede vi, det var gratis. Men nu har alle vist indset, at når vi bruger faciliteterne, så indsamles en masse informationer om os. Vi ved ikke nøjagtigt hvilke. Og de glemmes aldrig.

Læs originalen med links.

 

Menneskefrit samfund, Catch 22

19-01-2019: Der tegner sig et fremtidssamfund med en velhavende elite, som lever evigt, og en produktionsmæssigt overflødig masse dødelige. Og alt tyder på, at dette samfund vil snige sig ind på os, fuldstændig som internet, Google og Facebook har sneget sig ind på os: under myndighedernes radar.

Mennesket er stadig i centrum. Men hvor længe endnu?

Hvis vi regner det hele med, så har det taget 3,5 mia. år at udvikle en størrelse som os, homo sapiens. Vi opstod i Østafrika for 200.000 år siden. Og efter at vi spredte os og gjorde det af med andre menneskearter, bl.a. homo neanderthalis (for 30.000 år siden) og homo floresiensis (for 13.000 år siden), så har vi totalt domineret kloden.

Efter en stille begyndelse i 1960’erne er internettet de seneste 16 år blevet noget, som spiller en central rolle i sapiensers liv. Google startede i 1997. Facebook i 2004.

Internet, Googles søgemaskine, Facebook og andre lignende indretninger er udbredt i løbet af to årtier, uden nogen politisk myndighed har besluttet det. Det er først de allerseneste år, at EU er begyndt at drøfte, hvilke grænser politiske institutioner bør sætte for Facebooks, Googles og andre netbaserede, internationale virksomheder. Her indtager EU-kommissær Margrethe Vestager en central position, når disse organisationer, som længe har nydt en herlig uhæmmet frihed, skal underlægges skatteregler og andre politisk vedtagne regler om borgerbeskyttelse og lignende.

Læs originalen med links.

 

Facebooks afmægtige skrighalse

25-02-2017: Magtesløse, som udtrykker sig nobelt og nuanceret, forsvinder i glemsel, før de har oploadet deres indlæg. Denne grundlæggende mekanisme i politisk kommunikation kan hverken en god opdragelse eller tusinde censorer på DR og TV 2’s Facebook-sider ændre på.

Læs originalen med links.

 

Facebook gør alle til kulturpersonligheder

22-10-2016: Facebooks største kulturelle betydning ligger i, at mediet har udstyret enhver af sine millioner af almindelige danske brugere med samme muligheder i debatten, som de gamle medier reserverede til vores allerstørste kulturpersonligheder. Mere demokratisk kan det næppe blive. Kun gamle, sure mænd kan jamre over dette. De kan så jamre sammen med dansk presse over, at stadig flere annoncekroner går til debatløjerne på Facebook.

Læs originalen med links

 

Facebook, du som er i cyberspace

15-06-12

Facebook og andre sociale medier har modbevist, at mennesket er ubodeligt ensomt, således som mange store forfattere og filosoffer har påvist i tykke, lærde værker. Vi er ikke alene. For vi er mere  end nogensinde. Det gælder selvfølgelig også chefer og ansatte i en virksomhed eller organisation.

De sociale medier giver ethvert menneske – og enhver ansat – ideelle muligheder for at vise sig frem – og dermed få anerkendelse og bekræftelse af det selvbillede, som vises frem. Og det har revolutioneret mange menneskers liv, at de har denne mulighed. Man bliver høj af det. Selv et almindeligt menneskeliv, som før facebook tog sig helt betydningsløst og gråt  ud, kan de sociale medier give sus og glamour.

Læs kommentaren

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Senest opdateret 04-06-2020 17:34:58

 

 

© klaus@kjoeller.dk