Bog udkommet 1993. Først lagt op som webtekst 11-03-2024. Senest opdateret 11-03-2024 14:16

R * V

 

Vi skal tage os i agt for ikke at være for hurtige til at dømme dem, der er anderledes og aparte. Det er så let at ”skue hunden på hårene”. Men selv bag de mest besynderlige masker kan der gemme sig hjerter af guld.

Det har prinsen og jeg erfaret på vores mange rejser til fjerne lande. En virkelig uhyggelig maske danser truende rundt på et par spinkle, spjættende ben. Men når masken tages af, er der altid et almindeligt, varmt ansigt bagved.

Men at se mylderet af alle de smukke og særprægede uniformer ved nytårskuren er en oplevelse, som ikke overgås af selv det festligste optrin i nogen stammekultur. Her har andre folk meget at lære af os.

Jeg må tilstå, at jeg ofte misunder prinsen hans mange uniformer og de utallige ordener, epauletter, sabler og fjerprydelser, som han kan variere mellem.

Selvfølgelig har jeg da mine juveler, kjoler, dragter, hatte og tasker, men jeg synes selv, det er noget tamt ved siden af. Eller rettere: foran, for jeg går som regel et par trin foran. Ellers ville jeg helt drukne i min mands prydelser.

Er der mon nogen, der vil fortænke mig i, at jeg af og til drømmer om at gå bagved i én af hans flotteste uniformer, fx admiralsuniformen med elefantordenen, hosebåndsordenen og 12-14 klirrende tapperhedsmedaljer på brystet med en elegant slæbende, nypoleret sabel i en gylden kæde? Så kunne han gå lige så langt foran, han lyster, i én af mine bedste kjoler.

 

 

 

 

Dansk Folkepartis daværende leder Pia Kjærsgaard taler vid Folkemødet i Allinge på Bornholm den 16 juni 2011

Foto: Johan Wessman/ News Øresund/ Wikimedia Commons

 

PIA KJÆRSGAARD: DAGEN HVOR JEG HOLDER MUND

Der er i tiden en rigtig kedelig tendens til at kvinder fører sig frem. Jeg personligt finder det frastødende med disse kvinder som i tide og utide skvaldrer løs.

Det får så endda være. Men flere og flere af dem bliver også valgt og bliver talsmand for både det ene og det andet. Ja, undskyld mig, men jeg finder det ganske enkelt naturstridigt at se en kvinde stå og tale og føre sig gevaldigt frem, mens der sidder en stor flok mænd som lammefromt lytter og klapper.

Men sandheden er at danske mænd er så middelmådige at det simpelt hen som regel er nødvendigt at vi kvinder tager affære.

Mænd er skvatmåse

Der er heller ikke noget galt i at ville bestemme og øve indflydelse. Fejlen er at mange kvinder tror at de skal bruge de samme metoder som mændene.

Mændene elsker at gå rundt og puste sig op og se gevaldigt betydningsfulde ud. Men i virkeligheden er mænd en samling skvatmåse. Det er derfor de hver dag er nødt til at erobre verden: De skal overbevise sig selv om at de duer til noget.

Mænd er flokdyr

Først kom kvinden. Så kom børnene. Og kun ca. halvdelen af børnene bliver mænd. Det er denne benhårde biologiske logik mændene prøver at modbevise ved at få verden til at se ud som om alting drejer sig om mænd.

Det er ikke bare ynkeligt. Det er også komisk.

Tag bare en lille ting som deres påklædning. At se et billede af deltagerne i et ministerrådsmøde i EF er som at se et billede af vagtparaden i Tivoli: Alle er ens klædt på. Hvis der er én der ser anderledes ud, er det en kvinde. Samtidig med at mændene har dette enorme behov for at stå frem og markere sig, så er de så bange for at skille sig ud fra mængden at de tager ens tøj på.

Af samme grund optræder de helst i flok. Hvem har sidst set en ”betydningsfuld” mand gå alene? Altid er de mindst omgivet af en håndfuld underordnede diskenspringere og bodyguards som også har den fine habit-uniform på. Og også de mapper de bærer og de biler de kører i, er ens.

For at det ikke skal være løgn, så taler de også ens.

Danske mænd er særlig slemme

Når man holder af sit land må man som kvinde træde frem og tage affære når mændene kører det i sænk. Problemet i Danmark er at de danske mænds trang til at bygge store bureaukratier op er særlig stor fordi landet er så lille. Hvad man ikke har i udstrækning, må man have i højden og i mængden.

Danmark er et så lille og løst strøet land at danske mænd er nødt til hele tiden at danne komiteer, foreninger, støttegrupper og organisationer. En dansk mands betydning er direkte afhængig af hvor meget af sådan noget han er med i og helst leder af.

EF, de danske duksedrenges paradis

Det er også derfor at næsten alle medier, partier og organisationer har været så desperate for at få os ind i EF-unionen. Her kan alle de danske middelmådigheder ordentlig folde sig ud og sidde med ved de store borde, få oversat deres jordnære danske pludder til sirlige verdenssprog og score fede, skattefrie diæter. Her kan man rigtigt sidde og skære tænder med de store.

Mod det der foregår i EF er vores hjemlige papirdynger som Himmelbjerget mod Mont Blanc. Bureaukraterne har fået deres tusindsårsrige. De danske duksedrenge sidder med blussende spejderlår, øre af lykke midt i uoverskuelige sager med uendelig sagsbehandlingstid i arkitekttegnede flipsiloer som får Babelstårnet til at ligne et sandslot på Amager Strand. Og alting bliver forhalet hver gang der kommer et nyt medlemsland. Behovet for flere folk til at bestige papirsbjergene vokser støt. Saligheden kender ingen grænser.

Hvordan vi redder dansk kultur

Og samtidig med at stadig flere middelmådige, men dog ærkedanske mænd fortæres af papirsdragerne i Bruxelles, strømmer alle mulige fremmede flygtninge her til landet. Den danske rødgrød er simpelt hen truet som aldrig før. Dagligt afvises flæskestegen af de vantro. Er vi ikke på vagt, vil de danske folkekirker snart fyldes med troende fundamentalister. Flere og flere sociale luksusboligkomplekser bliver besat af de fremmede og deres sammenførte slægt og venner på kommunens regning. Hvidovre bliver til Brunovre, København til Sælgenhavn og Socialkontor til De Tossegodes Pengeudlevering.

Ønsker vi at overleve som folk, skal der handles øjeblikkeligt. Alle flygtninge til Danmark bør omgående ledes direkte til Bruxelles. Her skal de omskoles til at stable sager og sidde i møde og se ud som om de forstår hvad der foregår. Så kan danskerne dernede vende hjem og forsvare vores danske kultur her hvor den virkelig er truet.

Men det er ikke gjort med det. Der påhviler os kvinder et særligt ansvar for en mere langsigtet løsning, hvis Danmark skal overleve.

Mens vi venter på Manden

Jeg mener bestemt ikke at løsningen er at vi kvinder går aktivt ind i erhvervsliv og politik. Vi skal med vor mildhed, forståelse og naturlige ydmyghed give mændene al den respekt og autoritet som de så ynkeligt i øjeblikket prøver at hente ude i verden. Vi skal altid søge kompromisset og aldrig konfrontationen. Enhver kvinde ved jo at intet kompromis er bedre end viljen til at føre det ud i livet hos den der står for det praktiske.

Jeg personligt er ikke et øjeblik i tvivl om at der er en intim sammenhæng mellem skattetrykket og så alle de kvinder der misforstår det hele og tror de skal gå ud på arbejdsmarkedet og erobre mændenes verden. Mændene bygger jo kun de imponerende skattefinansierede bureaukratier fordi kvinderne svigter deres rolle derhjemme, og skal have ude i byen hvad de ikke får derhjemme.

Danske kvinder: Forkæl mændene på jeres selvudslettende, anonyme måde. Det er ikke kun godt for deres blodtryk. Det er også den eneste effektive måde at få skattetrykket ned på.

Det er det bedste vi kan, indtil den stærke mand kommer.

Den dag, men også først den dag, lover jeg at holde min mund og blive hjemmehjælper igen.

 

 

 

© Klaus Kjøller