Lederjobs

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

BREVKASSEN

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

SYSTEMATISK OVERSIGT OVER ALLE BØGER

BEDST SÆLGENDE BØGER TOTALT

MEST POPULÆRE BØGER PÅ SAXO.com

 

Først lagt op i 2019, senest opdateret 27-11-2019 10:21

 

 

 

 

 

 

 

 

Lederjobs

 

I 90’erne var jeg i 5 år leder af det største institut på Det humanistiske Fakultet på Københavns Universitet med over 100 lærere og over 1500 studerende. Det gav mange erfaringer om offentlig administration og ledelse i et kreativt, uortodokst miljø. Ude i højre spalte kan du se nogle ting jeg har skrevet, bl.a. ud fra mine erfaringer som institutleder. Jeg forlod lederjobbet planmæssigt efter eget ønske for at få mere tid til at skrive – og udbrede resultaterne i undervisning og på anden vis. Jeg var fra d. 24. april 2007 til d. 30. april 2009 studieleder på et af de seks institutter på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Samtidig med at jeg var institutleder, skrev jeg efterskrift til en skønlitterær bog, som mange syntes var satirisk over for universitetslivet. Har også selv skrevet skønlitterære bøger i den satirisk-humoristisk-desperate genre.

 
Skrivning som meditation og lederen som forfatter
Jeg arbejder næsten altid på den næste bog – parallelt med hvad jeg i øvrigt foretager mig. Nogle har behov for at meditere dagligt. Jeg har et behov for at arbejde koncentreret på en bog næsten dagligt. I den seneste periode som studieleder, har der dog næsten ikke været tid til bogskriveri. I stedet skrev jeg en del e-mails og andre administrative dokumenter. Jeg kom frem til at betragte studielederjobbet som et forfatterjob, bare med ofte ret levende og meget virkelige personer i en stor, uregerlig fortælling som blev til under daglig improvisation.

Næste bog
Enhver næste bog skal gerne være bedre end den forrige, og samtidig må den helst ikke ligge forudsigeligt i forlængelse af den. Min holdning er, at indholdet er det vigtigste, men at formeksperimenter er nødvendige, også i fagbogen. Jeg er altid på udkig efter forlæggere og redaktører, som kan hjælpe med dette – på en ny måde. Heldigvis har mit forfatterliv været begunstiget af flere redaktører og forlag, som har været indstillet på noget ud over det sædvanlige, ja, som har skubbet mig ud i noget som jeg aldrig havde turdet gøre alene.

Læs hyldesten af mine redaktører gennem årene: 'Redaktørerne leve!'

 

 

 

 

Læs mere

 

Kronikker og videnskabelige artikler som bl.a. bygger på mine erfaringer som institutleder

”Kan universitetslektorer ledes? Mine personlige ledelsesprincipper er i ikke ringe omfang hentet fra mine erfaringer som far i en flerbørnsfamilie…”, artikel i Berlingske Tidende, 2. januar 1996. Læs artiklen

”Om valgte ledere på universitetet”, Magisterbladet, nr. 2 (januar) 1999. Læs klummen.

"Ledelse med humor", Ledelse i Dag, specialmagasin om nordisk og international ledelse, nr. 41, vinter 2000, s. 418-430. Læs artiklen.

Arbejdspladsen som platform for anerkendelse. En magister er i høj grad en selvkørende indretning. Derfor skal magistre have plads omkring sig. En leder der går og følger med i detaljer hvad man laver og giver ordrer, er ikke sagen. Klumme i Magisterbladet, maj 2002. Læs klummen.

”Sandheden, hele sandheden – og kun sandheden?” Ledelse i Dag, specialmagasin om nordisk og international ledelse, nr. 49, sommer 2002, s. 305-320. Læs artiklen.

Studielederens hjørne

Mit job som studieleder 2007 - 2009 satte sig mest spor i litteraturen i form af helt praktiske ledelsestekster: Se Studielederens hjørne.

Og så nogle klummer, alle i Magasinet Arbejdsmiljø:

”Fra nedladende toner til optimisme”offentliggjort i Magasinet Arbejdsmiljø, september 2007.

”Ledelsesprincippet over alle” offentliggjort som klumme i Magasinet Arbejdsmiljø 2008, nr. 4 (april).

'Lederens fornemmelse for Ingrid' offentliggjort som klumme i Magasinet Arbejdsmiljø 2008, nr. 9 (september).

'Reform = en beordret, intern krise' offentliggjort som klumme i Magasinet Arbejdsmiljø 2009, nr. 1 (januar).

Gør som kongehuset! offentliggjort som klumme i Magasinet Arbejdsmiljø 2009, nr. 5 (maj).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Senest opdateret 27-11-2019 10:21:50

 

 

© klaus@kjoeller.dk