Tillykke til Jürgen Habermas med de 90 år i dag (18/6). Men bag hyldesten bør ikke skjules, at det er katastrofalt, at de mest benyttede teoretikere i den humanistiske forskning i Danmark er fransk-tyske tågehorn, som man bliver rundtosset af at læse. Én af de værste er Jürgen Habermas, som faktisk godt kan skrive både forståeligt og interessant, når han polemiserer i pressen, men som lader sin forskningsprosa styre af en hypotese om, at jo mere begrebsgymnastisk og syntaksgebrækligt han trutter i hornet, jo mere imponeret bliver studerende og ansatte rundt om på unversiteterne. Og her viser en undersøgelse desværre, at Habermas har ret.

Foto: Wikipedia

 

Kjoeller.dk   20-06-2019 15:54

1103DenPolitiskeKomedieForside.jpg

001.jpg

130526beskSomDRfors.jpg

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 


Læs mere:


Så er bedst sælgende bøger maj 19 klar

Bedst sælgende bøger i forrige århundrede

scan0012

Andre godt sælgende før 2007

scan0008

Se hele listen

 

 

 

I dag (16/5) ny bog om Løkke:

Men hvorfor købe en ny bog med de seneste detaljer om Løkke, når Den Totale Løkke allerede ligger på nettet?

Og mens pressen artigt smører Løkkes bogformede valgpjece over hele fladen på en enkelt dag, så får en langt interessantere politisk bog om en ledende socialdemokrats dristige, anonyme oprør lov at dø i stilhed på femte år:

 

Nu også med majs bedste

 

 

27-05-2019

Steen Piper 73 i dag

Tornado, forklædt som jysk bonderøv

 

Steen Piper er ikke bare entusiastisk redaktør, men også stifter og leder af et yderst  mangfoldigt og eksperimenterelystent forlag, Hovedland. Jeg har nogle gange bekymret spurgt ham hvordan han kan overkomme alt det og udgive alle de meget forskellige bøger som man skulle tro var 3-4 hårdt arbejdende redaktørers arbejde. Men det regner han ikke for noget og i øvrigt har han da også lige været på ferie med konen og de 4 børn og personligt afhentet en ny debatbog i 800 eksemplarer på trykkeriet og lagt rettelsesblad i, så den kan nå at være ude hos boghandlerne til aftalt tid. Han er en tornado forklædt som "jysk bonderøv fra Aarhus" som han selv har sagt. Og samtidig er han en grundigt læsende og detaljeret vejledende redaktør som virker som om han har god tid til den enkelte. Selv om enhver kan sige sig selv at det er umuligt. Men der er jo meget i forlagsverdenen som er umuligt, selv om det alligevel jævnligt foregår.

 

Læs mere, bl.a. om Steen Pipers hjerte, som banker på en særlig øm og underfundig måde for den Arne Ossian som skrev Kong Klaks sten.

 

 

 

  

 

 

 

ALLE BØGER

ALLE KOMMENTARER

KJOELLER NEWS

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

KLAUSKJOELLER.dk

 

 

Først lagt op i 1998, senest opdateret 20-06-2019 15:54:27

151217klauskjoellerDKforside.bmp

© klaus@kjoeller.dk