senest opdateret 26-12-2020 16:49:29

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Seneste nyt

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

 2005

2004

2003

2002

2001

2000

1999

 

Listen omfatter kun offentlige eller så godt som offentlige arrangementer og ytringer. Af medietilsynekomster bringes kun lidt større eller særligt tankevækkende ting.

Af planlagte eller aftalte fremtidige ting bringes stort set intet – af hensyn til faren for hybris. Eksterne links kan være blevet inaktive.

Senest opdateret d. 26-12-2020 16:49:29. ”Seneste nyt”-filen længst til venstre i menuen opdateres – hvis der er sket noget – normalt én gang om ugen, lørdag - søndag.

 

 

Seneste nyt 2017

2017’s højdepunkter

 

NY: 12.10.2017: Bogudgivelse: Arne Ossian: Farligt affald. Krimi udkommer som paperback.

03.10.2017: Harmonisering af Magt3logiens forsider

01.08.2017: E-bog bryder familiemuren: krimien Bæstet på Bornholm er i juli måned 2017 blevet udlånt 43 gange på eReolen.

25.07.2017: ”Tak fordi du kom". Realityshowet Demokrati udkommer nu også som e-bog.

18.07.2017: Jeg har den store glæde at kunne lægge site til min gode ven og livslange kollega (i flere henseender) John Chr. Jørgensens ”Selvbibliografi”.

NY: 15-05-2017: ”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI udkommer grundlovsdag, mandag d. 5. juni 2017 som paperback.

NY: 27.03.2017: Bogudgivelse: Tal familien op til fest. Håndbog i familietaler.

10-03-2017: Breaking Bullshit kan nu også købes som e-bog

01-02-2017:"Manipulation – en håndbog er blandt de mest populære bøger i landets fængsler. Placeres mellem Machiavelli "Fyrsten", Sun Tzu "Krigskunsten" og Koranen.

 

Normalt bringes der flere gange om ugen korte, skarpe kommentarer i Berlingskes rubrik ”Groft sagt”. De opregnes ikke på listen nedenfor. Se dem på Berlingskes netavis.  Se dem også her

Som regel bringes der også en gang om ugen, typisk lørdag, en lidt længere, aktuel kommentar både på www.Kjoeller.dk og, www.Facebook.com/klauskjoeller. Heller ikke disse kommentarer oplistes nedenfor, men må findes de pågældende steder.

 

26.12.2017

Udtalelser til artikel i Politiken af Lotte Thorsen: ”Drømmen om at eje mudder og mursten til en billig penge kan nu langt om længe blive til virkelighed”.

Citater (skrevet af Lotte Thorsen):

Og selv det allermest usædvanlige bliver pakket ind i gengangere som ' sjældent udbudt ejendom' eller ' enestående hus'. Men til gengæld er det klicheer, vi kender, og som signalerer ekspertise og troværdighed. Og det gør os trygge, fortæller lektor emeritus i moderne dansk, Klaus Kjøller.

»Ejendomsmæglersproget er kronisk overdrivende. Men alle ved det. Derfor er det trygt. Og svært at lave om på. For sproget er et ritual, som ligger fast forankret i relationen mellem køber og sælger. Og vi ved, hvordan vi skal oversætte det. ' Har brug for en kærlig hånd' er ikke så slemt som ' et håndværkertilbud', men næsten«. Der har altid ligget en lidt kedelig stemning omkring klicheer. Det er dødt sprog, som er tømt for originalt indhold, og som ikke længere skaber billeder i hovedet på folk. Men skal man sige noget pænt om dem, signalerer de hurtigt og kortfattet, hvad det handler om. Derfor er det ofte mere effektivt at bruge en kliché, fordi modtageren ikke skal bruge energi på at forstå, hvad der bliver sagt.

»' Jeg elsker dig' er også en kliche. Men vi ved straks, hvad det betyder. Man kan godt udtrykke det mere originalt, men forstår hun det så?«, siger Klaus Kjøller.

Reklamesprog er ikke produktivt på samme måde som lyrisk sprog, der ofte siger noget nyt og originalt. På den måde ligner mæglerjargonen politisk retorik.

»Når ' forhandlingerne bryder sammen', er det også en kliché. Men vi kender den grundsituation, der er tale om. Og når vi hører, at ' Anders Samuelsen er kravlet højt op i træet', ved vi alle, hvad der er tale om. Det er ulideligt at høre på, og vi vil gerne have noget nyt og anderledes, men så skal man også til at bruge ressourcer på at fatte, hvad der bliver talt om«, siger Klaus Kjøller.

 

»Selv om både mæglerne og kunderne er trætte af de sædvanlige floskler, er vi nok mindre kreative i dag. Når man har travlt, kører man på autopiloten. Og så er det, man ofte tager sig selv i at skrive »velholdt, moderniseret rødstensvilla beliggende for enden af lukket villavej««. Og ifølge Klaus Kjøller gør det heller ikke så meget. For som han siger: »Der er i ejendomsannoncerne igennem årtier opbygget et formelsprog. Altså nogle klicheer, som folk ved, hvad betyder.

Og de ved også, hvad det er, de prøver at skjule«.

 

 

10.12.2017

Forsidetweet (øverst på forsiden af KJOELLER.dk):

Billedresultat for væltepeter

Den ny finanslov genindfører politi til hest. Det glæder tidligere politiryttere og turister. Det giver også god kontakt til befolkningen og godt udsyn. Men det koster 38 mio. Det ville være betydeligt billigere at genindføre politi på væltepeter. Det ville have samme effekt som hestene og desuden glæde de ældste politipensionister.

 

09.12.2017

Forsidetweet (øverst på forsiden af KJOELLER.dk): Christian Jensen mener i Politikens forsideleder fredag, at “Ved at gøre DR til en del af de løbende skatteforhandlinger er public service reelt gjort til en symbolpolitisk handelsvare, som politikerne kan skalte og valte med efter personlig smag og politisk vinding.” Sjovt nok mener Christian Jensen åbenbart, at hvad der er public service og autoriseret dansk virkelighed – som hidtil – bør afgøres i det helt politiker-uafhængige netværk mellem journalister på Politiken og i DR. Helt fri for personlig smag og politisk vinding.

 

06.12.2017

Forsidetweet (øverst på forsiden af KJOELLER.dk): Berlingske kårer fodboldspilleren Nadia Nadim til Årets dansker. Varmt tillykke! I to Groft sagt’er har jeg personligt talt hendes sag allerede for flere måneder siden: Læs Groft sagt’en “Chanceløs Laudrup”. Og læs Groft sagt’en “Nadim på bordet!” nedenfor:

 

Nadim på bordet!

05-08-2017: Desværre styres pressen af princippet om ”Lig på bordet”. Det betyder, at enhver indvandrer, som laver farlig kriminalitet eller opfører sig livsfarligt, har ganske let ved at få overskrifter i medierne.

Nadia Nadim tegnes i flere medier som rollemodel for indvandrerkvinder. Fint.

Men det er tankevækkende, at superkvinden Nadia Nadim, der er professionel fodboldspiller i USA, taler en mængde sprog og er så godt som færdig som cand.med., først bliver kendt af danskere, efter hun har optrådt på fodboldlandsholdet i EM-kampe.

Desværre styres pressen af princippet om ”Lig på bordet”. Det betyder, at enhver indvandrer, som laver farlig kriminalitet eller opfører sig livsfarligt, har ganske let ved at få overskrifter i medierne.

Mens en flittig, intelligent, fysisk veltrimmet, charmerende og lovlydig indvandrer lever anonymt i årevis og kun får fortjent omtale, fordi hun på TV er ved at bryde sammen af grin, mens hun fortæller, hvordan det føles at besejre Tyskland.

 

 

06.12.2017

Udtalelser til Her & Nu om kongehusets juleplaner.

Citat (skrevet af Jan Körner):

Selv om familien sikkert har sine gode grunde til at splittes i julen, så sender det nogle mærkelige signaler til befolkningen. Det mener kommunikationseksperten Klaus Kjøller, der vurderer beslutningen ud fra det signal, det sender til den danske befolkning.

- Man tænker da " Nå, bedstefar er syg, det er måske den sidste jul, hvor han er helt klar i hovedet, og så tager de til udlandet". Jeg tror, befolkningen umiddelbart vil mene, at det er en mærkelig beslutning, når der er en syg bedstefar i familien. Det virker lidt egoistisk, siger Klaus Kjøller til HER&NU. Han tror dog ikke, at det på langt sigt vil skade Kongehusets anseelse.

- Deres prestige er så stor, at vi vil forstå dem, så jeg tror ikke, det er den store pr-mæssige katastrofe.

Men specielt julen er familiens tid, og derfor undrer det Klaus Kjøller, at man ikke samles netop der.

- I alle familier har man brug for at samles i julen, og de kongelige plejer jo at lægge vægt på det familiære. De er den danske super-familie, så derfor undrer det, mener kommunikationseksperten, der dog er sikker på, at Dronningen har givet sit samtykke til beslutningerne om at rejse ud af landet i julen.

- Hvis hun havde bedt dem om at blive, var de nok ikke taget af sted, så hun må have velsignet det. Man har jo heller ikke indtryk af, at hun er knust over alt det, der er sket med hendes mand. Man har ikke et indtryk af, at hun har et problem med at være alene, vurderer Kjøller.

 

 

06.12.2017

Udtalelser til Kristeligt Dagblad om finanslovsforhandlingerne.

Citat (skrevet af CHRISTIAN BIRK):

Forfatter og kommentator Klaus Kjøller har også fulgt det øjeblikkelige politiske drama med stor interesse.

Han minder dog om, at Dansk Folkeparti flere gange har benyttet vigtige politiske forhandlinger til at kræve stramninger på udlændingeområdet.

" Men nu har regeringen også en skattereform inde i billedet, og det komplicerer det en del for regeringen. Der er slet ikke det samme albuerum nu," siger Klaus Kjøller, der har skrevet flere bøger om politik og kommunikation.

Han tror dog ikke, at Liberal Alliance er klar til at gøre alt for meget vrøvl ved forhandlingerne, selv hvis en skatteaftale måtte udskydes.

" Liberal Alliance har før vist sig yderst fleksible i forhold til at få regeringen til at køre. Handler det om regeringens overlevelse, vil de være til at tale med. Men med Dansk Folkepartis nedgang ved kommunalvalget har DF i hvert fald ikke mindre behov for at italesætte deres politiske mærkesager," siger han.

 

 

01.12.2017

Udtalelser til Sn.dk (Sjællandske Nyheder) med vurdering af løsningen på borgmesterproblemet i Slagelse.

Citat (skrevet af Mette Kjær Nielsen)

- Langt de fleste vælgere synes, at al den uenighed er noget pjat. De er møgtrætte af personfnidder. Det har skabt lede over systemet. Derfor er det den nye borgmesters vigtigste opgave at forene kommunen mest muligt bag sig, siger Klaus Kjøller, lektor emeritus på Københavns Universitet og ekspert i image og politisk kommunikation, til Sjællandske.

Det kan blive svært efter de seneste mange måneders uenigheder og den kolde luft, der er opstået mellem de to oprindelige borgmesterkandidater.

- Den nye borgmester skal sætte samarbejdet på dagsordenen, og han skal tage ansvar og sige »jeg har også en del af skylden i det her« . Han skal være den voksne. Og så skal han sætte handling bag ordene. Jo mere man har strides, jo sværere er det. Men det er meget vigtigt at slå fast, at nu skal vi se fremad, siger Klaus Kjøller.

Eksperten påpeger dog også, at den aftale, John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) har indgået om at bytte efter to år, hvori der er en formulering, der går på at, Villum Christensen (LA) kan få borgmesterposten, såfremt der er et ønske om det, også kan være problematisk.

- Det betyder jo i virkeligheden, at man udskyder de uløselige problemer, og at der allerede vil være strid igen om to år. Det er måske ikke nogen langtidsholdbar løsning - men det er da en løsning og et kompromis nu, der umiddelbart er bedre end at trække lod, slutter Klaus Kjøller.

 

 

30.10.2017

Udtalelser til Sjællandske Medier om krav til valgplakater.

Citat (skrevet af Signe Aarestrup):

Slogans skal være præcise

Mange af plakaterne indeholder kandidaternes personlige slogans.

En ny Momentum-rundspørge foretaget blandt de lokalpolitikere, der genopstiller ved det kommende valg, viser, at hver tredje har et slogan.

For at have en effekt skal et politisk slogan ifølge kommunikationsforsker Klaus Kjøller være kort, tegne kandidaten og have sprogligt fynd.

-Sloganet skal fungere lidt som en huskeseddel. Det skal være et enkelt budskab, som fungerer som overskrift for hele ens kampagne, siger han.

Ser man på de slogans, der benyttes af kommunalpolitikerne i Region Sjælland, kan de fleste deles op i en af følgende kategorier: Dem der handler om velfærd som for eksempel » Tid til en bedre hverdag for alle « , det nære som » Mennesket i centrum « eller det personlige som » Ikke så meget pjat -stem på Lene Hatt « . -De første eksempler er lidt kedelige. Det er almindeligheder, som man stort set alle kan være enige i. Og det er et problem, for så profilerer det ikke den enkelte politiker, siger Klaus Kjøller.

Det sidste er bedre, mener han: -Det er i hvert fald vittigt.

Og humor er altid en god ting i en politisk kampagne, selv om der selvfølgelig er grænser.

 

 

13.10.2017

Bornholms Tidende fortæller om udgivelsen af ”Farligt affald” og forsiden vises. Det sker på s. 8, hvor journalist Torben Østergaard Møller (tøm) under overskriften "Bog: Bornholms Politi afværger verdenskrise" bl.a. skriver:

Citat:

"Anden bog om politidirektør Halfdan Jansen, "Farligt affald", udkom i går, torsdag, oplyser Klaus Kjøller fra forlaget kjoeller.dk i en pressemeddelelse. Som i den første, "Bæstet på Bornholm" (2015), begynder det med mord på Bornholm, men mordsagen breder sig hurtigt til større scener. Denne gang hele verden. Og journalist Frank Melby, Bornholms Tidende, har igen en fremtrædende rolle."

 

 

12.10.2017

Bogudgivelse: ”Arne Ossian: Farligt affald. Krimi” udkommer.

Læs om bogen.

 

 

03.10.2017 Harmonisering af Magt3logiens forsider

Velkommen til et nyt Folketingsår!

Så kom den store foreningsdag: Magt3logien ”Håndbog for undertrykte”, ”Manipulation. En håndbog” og ”Netværk på godt og ondt” er nu forsynet med omslag, som tydeligt viser, at de hænger sammen. Og det føles helt naturligt, at det kan fejres samme dag, som Folketinget åbner.

Alle tre er selvhjælpsbøger. Og enhver opmærksom forsidelæser ser straks på grafikken, at ”Håndbog for undertrykte – med nøgle til kommissærernes bullshit” danner rammen for de to andre. Den lærer dig, hvordan du erobrer magten og derefter indretter dit territorium, således at dine undersåtter kommunikerer, som du vil have det. De to andre bøger lærer dig, hvordan du – inden for de givne magtrammer – gør din kommunikation effektiv, så du når dine mål. Alene (”Manipulation”) og sammen med andre (”Netværk”).

Velkommen til et nyt Folketingsår!

Læs om Håndbog for undertrykte.

Læs om Manipulation.

Læs om Netværk.

 

03.10.2017

Anna Libak henviser i en kommentar på Ekstra Bladets ”Opinionen” til bogen ”Tak fordi du kom”. Realityshowet Demokrati.

Citat:

fordi magten per definition er ond, skal de [politikerne, kk] ikke regne med, at nogen tror på, hvad de siger.

Tværtimod: Udgangspunktet er, at man ikke kan tro på dem, og at det følgelig kræver en politisk kommentator at forklare, hvad de nu har gang i. Som forfatteren Klaus Kjøller skriver i sin lille bog ”Tak fordi du kom – realityshowet demokrati” – så hviler en politisk kommentators eksistensberettigelse på antagelsen om, at politikerne skjuler sandheden.

Ellers ville den politiske kommentator jo være henvist til bare at gentage politikerne, og hvem gider høre på det. Nej, som oraklet i Delfi skal en politikers ord og motiver og optræden fortolkes og endevendes. Og analysen falder meget sjældent ud til politikerens fordel, eftersom det i et demokrati regnes for meget fint at tale magten midt imod.

 

 

Altid en nydelse at læse Anna Libak. Velskrevet, temperamentsfuldt og vigtige pointer. Dagens peptalk. Selv når hun ikke henviser til en af mine bøger.

Link til kommentaren: http://ekstrabladet.dk/opinionen/annalibak/det-politiske-realityshow-kan-begynde/6852532

 

05.09.2017

Direkte interview på DR P1 om propagandaeffekten af den nordkoreanske studievært Ri Chun-hee.

 

01.09.2017

Interview med P4 (Charlotte Striib) om, hvorfor det virker så stærkt, når overborgmester Frank Jensen (og andre) udvandrer fra et interview. Frank Jensen var udvandret fra et interview efter i ca. ti minutter at have svaret på en journalists kritiske spørgsmål om et planlagt byggeri på Amager.

 

17.08.2017

Berlingske (Bent Blüdnikow) spørger fire samfundsdebattører, Ingolf Gabold, Ole Hyltoft, Sørine Gotfredsen og min ringhed, om det er i orden, at kulturminister Mette Bock ikke vil blande sig i de aktuelle sager om DR: flyvende hest og flyvende nyhedsdirektør – og senest: mangfoldighedskonsulent til 2,1 mio. kr. årligt. (Ekstra Bladet havde endnu ikke afsløret, at også Mette Bock nød godt af DRs menneskevenlige direktør-politik, da hun i 2009 sagde op i DR og fik 2 mio. med i aftrædelsesgodtgørelse.) Spørgsmålet lød: Har en minister ikke pligt til at have en holdning til sager, som optager borgerne?

Mit svar lyder således (citat – med nødvendige korrekturjusteringer):

Klaus Kjøller


Groft sagt-skribent og lektor

Hun er general for den procedure, der skal lede frem til et nyt medieforlig. Hun har udsendt signaler om, at hun er kritisk over for DR, og at institutionen skal beskæres. Hun har signaleret, at public service også kan varetages af andre end DR. Der er et meget vigtig skridt, hvis DR-monopolet vedr. public service brydes. Ved at være tøvende nu og lægge afstand til de mere blodtørstige sjæle, så styrker hun sin position som uhildet general for processen. Derved styrker hun sine muligheder for at få det igennem, som hun ønsker fremmet i et forlig. Hun kan godt som minister forholde sig til konkrete sager om heste i USA, jihab-mode i Iran og en flyvende nyhedsdirektør, men hendes politiske position er stærk som minister og ved at undlade at blande sig i slagsmålet lige nu, så styrker hun i virkeligheden den position. Det er klog strategi, for hun må satse på, at den politiske proces fører til et godt enderesultat.

 

 

01.08.2017

Ebog bryder familiemuren

Hvor stor er min bornholmske familie? Spørgsmålet melder sig efter det har vist sig, at krimien ”Bæstet på Bornholm” i juli måned 2017 er blevet udlånt 43 gange på eReolen. En dag (d. 16.07.2017) er der udlånt hele 7 eksemplarer. Jeg mener selv, at min bornholmske familie omfatter betydeligt mindre end 43 levende personer. Derfor tyder tallet 43 på, at denne roman om den bornholmske politidirektør Halfdan Jansens kamp mod ydre og indre fjender tilsyneladende har gennembrudt familiemuren. Andre argumenter for, at der er tale om gennembrud af familiemuren, er, at 1) bogen er udkommet under pseudonym (Arne Ossian), 2) de 7 eksemplarer er ikke udlånt på min fødselsdag d. 13.07, hvor der kun blev udlånt 4 eksemplarer).

Se listen over de mest indbringende titler fra forlaget KJOELLER.dk.

 

28.07.2017

I en oversigtsartikel i Kristeligt Dagblad af Kristian Østergaard om ”Ugens debat” henvises til en udtalelse i artiklen i Berlingske d. 26.07.2017 om bogen ”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI.

Citat fra Kristian Østergaards artikel:

Således skrev historikeren Henrik Jensen i Morgenavisen Jyllands-Posten, at venstrefløjen søger at svøbe samfundet ind i en utopisk tåge af røde forhåbninger om lighed: " Den idé har skævvredet samfundet, og ikke mindst uddannelsespolitikken.

Lighed er et magtpolitisk redskab, fordi den næsten ikke er til at argumentere imod - og fordi den er så utopisk: Der er ikke, og der vil aldrig blive lighed." Lighedsideologien har altid været venstrefløjens opskriftpå lyksalighed og samfundets optimale indretning, men da vi i Danmark netop har lige adgang til for eksempel uddannelse, så udstiller lighedsideologien ifølge Jensen paradoksalt nok socialismens fallit: " Når lige muligheder realiseres, socialt og politisk, kan man ikke længere tilskrive det sociale årsager, at man ikke driver det til noget. Så må det skyldes, hvad man engang ville have kaldt dumhed." Nej, Henrik Jensen pakker så vist ikke sine synspunkter ind i skånegloser, og det gør universitetslektor Klaus Kjøller heller ikke i et interview i Berlingske.

Her satiriserer han over den klynketærskel, der ligger alt for lavt hos den såkaldte elite, som " jamrer og dyrker en falsk forestilling om det saglige argument, som alle vælgere egentlig burde forstå".

Også i Politiken beskæftigede man sig med " den forbandede elite", som bladets sommerserie er betitlet. Forleden forklarede bladets journalist Per Thiemann med bistand fra en udenlandsk kilde, at når eliten i disse år udsættes for et globalt møgfald, så er det både berettiget og uberettiget: " Stort set alt det, som denne liberale elite får skyld for i debatten, har de reelt ikke et hovedansvar for. På nær et område - indvandringen.".

 

 

26.07.2017

Artikel (af samfundsredaktør Bent Winther) i Berlingske om ”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI. Teksten blev allerede d. 05-07-2017 bragt på Berlingskes netavis, b.dk.

Læs teksten på b.dk.

 

25.07.2017

"Tak fordi du kom". Realityshowet Demokrati er nu også udkommet som e-bog.

Læs mere om Tak fordi du komKøb den på SAXO.com.

Se beskrivelse og flere detaljer om bogen.

 

 

 

 

 

18.07.2017

Jeg har den store glæde at kunne lægge site til min gode ven og livslange kollega (i flere henseender) John Chr. Jørgensens ”Selvbibliografi”. Den rummer også en kort faglig selvbiografi.

Læs John Chr. Jørgensen: Selvbibliografi. Bøger og bidrag til samleværker og tidsskrifter 1970-2017: https://www.kjoeller.dk/JohnChrJoergensen/

 

05.07.2017 og 26.07.2017

Artikel 05.07.2017 med interview på b.dk (Berlingskes netavis) om "Tak fordi du kom". Realityshowet DEMOKRATI. Overskrift: Eliten jamrer og dyrker en falsk forestilling om det saglige argument. Artiklen er skrevet af samfundsredaktør Bent Winther. Artiklen blev bragt 26.07.2017 i Berlingske (trykavisen).

 

Læs mere om Tak fordi du kom

Underrubrik: Politikerne kæmper om fire dyder. Og det politiske "show" handler om ikke at blive stemt hjem. De fleste vælgere følger politik ved at leve sig ind i personerne uden at kende substansen, og det fungerer fortrinligt, siger forfatter Klaus Kjøller.

 

Læs artiklen på b.dk.

 

28.06.2017

Udtalelser til Her & Nu med vurdering af Alexandras afkald på apanage fra 2020.

Citat:

Kommunikationsekspert: Hendes image er jo alt

Ifølge kommunikationsekspert Klaus Kjøller er det hensynet til hendes image, der har fået Alexandra til at frasige sig sin store apanage.

- Det er jo det, hun har at arbejde med, og det er det, bestyrelserne vil have. Hun kan jo ikke længere kaste kongelig glans over et firmas bestyrelse, siger han til HER&NU.

Han mener, at Alex har imødekommet danskernes kritik af hendes apanage.

- Det viser, hun har respekt for deres mening, og at hun selv kan se det rimelige i det. Og det kan kun styrke hende i forhold til danskerne, siger han.

 

24.06.2017

Udtalelser til Ritzaus Bureau i anledning af Søren Pinds annoncering af at han stopper på Facebook. Bragt i flere dagblade, bl.a. Nordjyllands Stiftstidende d. 25.06.2017.

Citat:

Søren Pind forlader sine 42.320 Facebook-følgere

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind dropper Facebook. Han kan ikke acceptere systemet, skriver han.

Søren Pind (V) er en af de politikere i Danmark med flest følgere på det sociale medie Facebook. Men nu skal det være slut, fortæller han sine 42.320 følgere på Facebook via et opslag på mediet lørdag.

[…]

- Det er ganske atypisk dette her. Søren Pind har jo brugt Facebook meget, specielt da han var i opposition. Og han har gjort det godt.

- Han var god til at få opmærksomhed og til at fremme den dagsorden, han gerne ville have frem, siger ekspert i politisk kommunikation Klaus Kjøller.

Han fortæller desuden, at Facebook normalt er et stærkt værktøj for politikere, der her kan vise deres personlighed frem i det bedst mulige lys i et venligsindet forum.

- Men det her er selvfølgeligt også en måde at brande sig selv på. Han skriver, at han forlader Facebook for at få bedre tid til at læse bøger og debattere bedre.

- Det er også at tegne sin profil og vise, at han er hævet over andre politikere, der bruger hele dagen på at væve inde på Facebook, siger Klaus Kjøller.

 

 

 

08.06.2017

Kronik i Avisen Danmark ”Politik som realityshow. Alle vælgere er kompetente”.

Avisen Danmark er en  sektion, der udkommer med samtlige 13 af Jysk Fynske Mediers dagblade og har 445.000 daglige læsere. Det gør Avisen Danmark til landets største avis.

 

06.06.2017

Breaking Bullshit sælger bedst

06-06-2017: Krimien "Breaking Bullshit" er i øjeblikket den bedst sælgende af forlaget KJOELLER.dk's bøger.

Læs mere om Breaking Bullshit. KrimiBreaking Bullshit udkom d. 01-03-2017.

Se listen over forlaget KJOELLER.dk's mest indbringende titler.

Læs mere om Breaking Bullshit. Krimi.

 

 

30.05.2017

Gæst på P4 i live-programmet ”Formiddag på 4’eren” mellem 10 og 11. Ud over musik og nyheder var der mig, som bidrog i tre indslag a ca. 4 minutter:

I det første indslag snakkede vi om politisk debat, dernæst hvordan vi selv kan lære at få det sidste ord, og til sidst skulle jeg igennem programmets optagelsesprøve i ”Klubben for folk, der ved alt.” Jeg fik tre spørgsmål og bestod. Selv om det blev bekræftet, at jeg ikke ved alt.

18.05.2017

Udtalelser til Landbrugsavisen med vurdering af udbryderorganisationen Bæredygtigt Landbrugs angreb på to navngivne embedsmænd i Miljø- og Fødevareministeriet.

Citat:

Ekspert: Gavner kun internt

Klaus Kjøller, lektor emeritus ved Københavns Universitet med speciale i politisk kommunikation, deler Morten Høyers vurdering.

»Ministeriet har jo vist sig at være utæt som en si. Men den eneste måde, jeg kan se, at det her vil gavne Bæredygtigt Landbrug, er i forhold til profilering og medlemsrekruttering, fordi de tegner et billede af deres modstandere som en slags monstre,« siger han »Men selv hvis det lykkes dem at få stresset en medarbejder i Miljø- og Fødevareministeriet syg, så vil det jo bare få den effekt i ministeriet, at embedsværket rykker yderligere sammen mod den ydre fjende.

Og de vil helt sikkert også få embedsmændenes fagforening, DJØF, på nakken.«.


»Udtryk for afmagt«

I Klaus Kjøllers øjne er Bæredygtigt Landbrugs handlemåde et udtryk for afmagt.

»Landbruget er traditionelt særdeles dygtige lobbyister. Men når en interesseorganisation agerer som BL, viser det afmagt overfor den måde, lobbyvirksomhed normalt foregår på. Det her er et skoleeksempel på, hvad man ikke skal gøre, og noget, man kun gør, hvis man ikke har noget håb om indflydelse.« Klaus Kjøller mener, at den »rigtige metode« ville være at arbejde bag kulisserne og kommunikere direkte med ministeriets topembedsmænd.

 

 

 

15.05.2017

Ny bog til grundlovsdag

15-05-2017: ”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI udkommer grundlovsdag, mandag d. 5. juni 2017 som paperback. Kan allerede nu købes af folk, som ikke kan vente.

Meget i bogen er banalt for læserne. Godt, at vi har noget at være sammen om her i landet.

 

 

 

Men det væsentligste i bogen er ikke banalt for læserne. Desværre. For det burde det være.

Allerede i skolens undervisning i demokrati burde det, jeg skriver om realityshowet Demokrati, være indlært i en grad, så det gav læserne kvalmefornemmelser over at skulle læse det igen.

Desværre er det modsatte tilfældet. I stedet vil mange læsere nok undres. Ikke godt. For ingen i vores demokrati bør undres over den institution, som i realiteten gør vores demokrati muligt.

"Tak fordi du kom"

Public service-mediernes studieværter og ordstyrere er realityshowet Demokratis modsvar til embedsmanden i den politiske satireserie ”Yes, Minister”. I stedet for departementschefen, der siger ”Javel, hr. minister”, så har vi studieværten, der siger ”Tak, fordi du kom.”

I begge tilfælde er pointen ved replikken, at den, som har magten i forholdet, gør sig ydmyg for at skjule sin magt og derved netop styrker den.

Og det er ikke en tilfældig detalje. Showet er båret af et paradoks om, at showet er intet, men de saglige detaljer alt. Samtidig med at dem, der jamrer mest over showet, er dets bærende hovedkræfter, som dagligt praktiserer, hvad de jamrer over.

"Kejserens nye klæder"

Dette og andet gør realityshowet til en maratonopførelse af H.C. Andersens eventyr ”Kejserens nye klæder”: Vælgerne nyder den nøgne kejser, mens de lader som om, kejseren er iført saglige klæder. For det har de lært i skolen, at rigtige vælgere i et demokrati skal, og det gør alle andre.

Og hvis et eller andet barn råber: ”Men han har jo ikke noget på!”, så overdøver demokratiets kronisk jamrende kor af selvhøjtidelige skriverkarle barnet med belærende klummer og kronikker om, at man ikke skal undervurdere vælgerne.

Barnet er selvfølgelig mig. Og mit råb er denne bog.

Som bekendt ender eventyret med, at hele folket råber med barnet.

I virkeligheden går det ofte omvendt. Men det er op til dig.

Læs mere om bogen.

 

 

10.05.2017

Interview i Avisen Danmark i forbindelse med Søren Krarups brug af ordet ”bøssedreng” i DR2 Debatten. Interviewet bragt i Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad og alle andre dagblade, som indgår i Avisen Danmark.

Avisen Danmark er en  sektion, der udkommer med samtlige 13 af Jysk Fynske Mediers dagblade og har 445.000 daglige læsere. Det gør Avisen Danmark til landets største avis.

 

 

11.04.2017

Udtalelser til Her & Nu om kommunikationsaspekter ved kongehusets protektioner.

09.04.2017

VejleAmtsFolkeblad.dk, Fyns Amts Avis og Randers Amtsavis bringer Jacob Ludvigsens tekst om Ekko-dalen i opslagsværket ”Her er DK”. Og oplyser at Jacob Ludvigsen døde d. 2. april dette år.

Citat (uddrag):

"Udvalget til Afprøvning af Ekkoet i Ekkodalen" eksperimenterer med nye udtryksformer, anført af Jens Ole Fassel og Carsten Seeger fra KulturBornholm, en aktivistisk paraplyorganisation. Sidstnævnte, der titulerer sig præsident, er af den opfattelse, at ekkoet er forbedret, fordi nogle af de lydforstyrrende vækster på den stejle klippeskrænt er fjernet.

Udvalget bestræber sig på at opfinde nye sentenser, så Møllers øller ikke er enerådende. Universitetslektor Klaus Kjøller overvågede prøven i 2007. Vinderforslaget blev "Hvad forvolder prinsesser smerter?" ("Ærter!"). H. C. Andersen var berejst, men nåede aldrig Bornholm, skønt betegnelsen "Nordens Capri" burde have tiltrukket ham.

 

08.04.2017

Kommentarreplik på TV 2/Nyhederne Online i forbindelse med at Nye Borgerliges partiformand på sociale medier erklærede, at hun væmmedes over sine politikerkollegers udtalelser i forbindelse med attentatet i Stockholm. Overskrift: ”Politiker væmmes over kollegers sympati-kommentarer: - Jeg kaster op”

Citat:

Pernille Vermunds udmeldelse kommer ikke bag på Klaus Kjøller, der er ekspert i politisk kommunikation. Han mener, at det giver god mening i forhold til Pernille Vermunds position.

- Som et lille parti skal hun skille sig ud for at få opmærksomhed. Det ville være en forsømmelse, hvis hun ikke havde skrevet tweetet. Så ville hun have forsømmet en chance for at gøre opmærksom på sin politik.

 

27.03.2017

Bogudgivelse: Tal familien op til fest. Håndbog i familietaler, KJOELLER.dk 2017. Læs om bogen.

 

Øh, jeg er ikke taler. Gu' er du så!

27-03-2017: Er din konfirmand blevet tør bag ørerne og kommet til skelsår og alder? Så står du måske og skal holde en tale her i påsken om at træde ind i de voksnes rækker. Det behøver ikke være så slemt, som det lyder. Du skal bare lege med klichéerne.

Se bogens omslag i stort formatSelvfølgelig passer klichéer ikke til idealet om en original og stærk udtryksmåde. Klichéer skal derfor altid undgås når man udtrykker noget nyt.

Men i langt de fleste familier er en hyldesttale ikke noget der først og fremmest skal udtrykke noget nyt og originalt. Den skal først og fremmest passe til lejligheden.

Selv det mest originale kunstnerelskerpar siger: ”Jeg elsker dig” til hinanden. Det samme har Cæsar sagt til Cleopatra, og Richard Burton til Elisabeth Taylor – og de har fået svaret: ”Jeg elsker også dig”. Selv om det jo er én af de værste klichéer. Men hvorfor sige tingene indviklet og kunstfærdigt, hvis det hele kan klares med en kliché?

Derfor er mit råd til konfirmationstalere at du skal udnytte velegnede klichéer alt det du kan, fordi de er en væsentlig del af den tale som skal holdes ved netop den begivenhed. Men du kan godt samtidig undgå fornemmelsen af at hele talen er en kliché ved ind i mellem at tage lidt afstand fra klichéerne. Fx med vendinger som

Når man bliver konfirmeret siger man at man træder ind i de voksnes rækker. Vi ved selvfølgelig godt at det ikke passer. Og så alligevel. Selv om der ligger meget mere i at blive voksen end at blive konfirmeret, så er det en grænse der overskrides. Men vi er flere her i dag som har gået for at være voksne længe, men som stadig leder efter de dér ”rækker” som de rigtigt voksne formodes at gå i.


Ved at ”lege med klichéen” kan man både udnytte den og samtidig gå bag den og afdække den virkelighed som egentlig ligger i skjul bag den. Herved skabes et positivt indtryk af at talen har dybde og personlighed fordi den går bag facaden, dvs. klichéen. Metoden kan bruges over for enhver kliché og ethvert ordsprog så det bliver en kilde til ægthed og kontakt.

Dette var bare et eksempel. Læs mere om bogen.

Køb bogen på SAXO.com eller i enhver anden boghandel.

 

 

18.03.2017

Drengen på forsiden

18-03-2017: Teksten nedenfor er oprindeligt både skrevet og lagt op på Facebook.com/KlausKjoeller d. 18/3. Men den er, som alt andet, der er mere end få timer gammelt, forsvundet ned i Facebooks dyb, så her bringes den derfor igen op til overfladen.

Se forsiden i stort format"God lørdag, her kommer lidt erindringsforskydninger:

Da denne paperback udkom i oktober 15, gad jeg ikke andet end at meddele det på KJOELLER.dk. Men det er for dårligt. Desuden synes jeg selv, at jeg er blevet bedre til det dér med omslag, så nu er den shinet up. Den er faktisk blevet så fin, at den nu også er tilgået Det Kgl. Bibliotek, hvortil man skal pligtaflevere enhver bog af hensyn til landets kulturarv.

Og da forsiden prydes af et af mine børnebørn, forklædt til ukendelighed, så synes jeg, det er passende, at bogen nu indgår i vort lands kulturarv. Desuden er den tilgået Bibliotekscentralen, så hvem ved. Måske kommer der en lektørudtalelse på den.

Førsteudgaven fra 1977 var skrevet under inspiration fra min daværende to-årige søn, Nikolaj, som er far til anden-udgavens forsidebarn, så denne bog står mig enestående nær. Den kan vel kaldes en slægtsbog. I øvrigt var førsteudgaven en af mine bedst modtagne bøger i alle medier. Selv Politiken og Information elskede den. Også derfor står denne bog mig nær. Det var før disse medier lærte mig rigtigt at kende.

Men den er i andenudgaven ændret i en grad, så den måske burde have heddet noget helt andet. Moralen i bogen er nærmest den stik modsatte af moralen i den gamle fra 77. Der er meget lidt blomsterbarn tilbage.

Læs mere om Aktiv Seer.

 

 

10.03.2017

Nu også som e-bog

10-03-2017: Breaking Bullshit kan nu også købes som e-bog på SAXO.com og i enhver anden førende netboghandel.

Køb bogen på SAXO.comLæs mere om Breaking Bullshit.

Køb bogen på SAXO.com eller i enhver førende netboghandel

 

 

08.03.2017

Spalten ”Groft sagt” mangler i Berlingske.

04.03.2017

Udtalelser til Jyllands-Posten.dk med vurdering af seneste Trump-tweet. Da Trump tweeter meget, udtalte jeg mig hele to gange samme dag til to forskellige journalister. Om to forskellige tweets.

 

01.03.2017

Månedsbladet for landets forskere, "Forskerforum", bringer uddrag af Breaking Bullshit.

Se Forskerforums forside i større formatUddraget er fra romanens begyndelse. Bladet introducerer uddraget således:

"Sprogforskeren Frank With - som har forsket i kommatering i årevis uden at publicere - er til MUS-samtale med sin institutleder. Han må gribe til en nødplan og oversælge sin forsknings perspektiver for ikke at blive fyret. Og da perspektiverne slår igennem i medierne, bliver dekanen og forskningsdekanen begejstrede. Projektets reklameværdi kan redde fakultetets EU-konference."

"Forskerforum" er medlemsblad for Dansk Magisterforening, DM’s universitetsansatte, DM’s forskningsinstitutionsansatte, DJØF’s undervisnings- og forskningsansatte samt Pharmadanmarks undervisnings- og forskningsansatte. Bladets oplag er 7.900 eksemplarer, og det udkommer 9 gange om året, den første uge i hver måned.

Læs mere om "Breaking Bullshit".

21.02.2017

Notits i Allerød Nyt om udgivelsen af Breaking Bullshit. Med foto af forfatteren. Samme notits som d. 20.02.2017 blev bragt på Nytomnordsjælland.dk.

 

20.02.2017

Interview (ved Camilla Bjørkman Aagaard) i Frederiksborg Amtsavis i anledning af udgivelsen af Breaking Bullshit. Interviewet fylder det meste af en side og viser portræt af forfatteren.

Citat, Frederiksborg Amtsavis:

Lektor skriver krimi fra eget miljø

Tilbage i 2009 tog forfatter, kommentator og sprog- og kommunikationsrådgiver Klaus Kjøller hul på at skrive en roman. Den 1. marts udkommer krimien "Breaking Bullshit" så endelig. Den lange produktionstid er dog netop Klaus Kjøllers metode, og han har da bestemt heller ikke skrevet på den konstant siden 2009.

- Jeg skriver på den, så lader jeg teksten ligge, og så tager jeg den op igen. Bogen er kommet til verden i etaper. Der har været måneder, hvor jeg ikke arbejder på den, hvor jeg skriver på noget andet. Når jeg så tager teksten frem igen, ser jeg kritisk på den som et nyt projekt. Jeg mener, at dét at kunne lægge den til side og vende tilbage og se på den med nye øjne og gøre det tre-fire gange, gør bogen bedre. Det er faktisk nok min metode. Sådan har jeg arbejdet alle årene, fortæller Klaus Kjøller.

Men hvornår ved man så egentlig, at bogen er færdig?

- Det er den bare. Det er ligesom med en maler. Der er det netop udfordringen at formemne, hvornår den er færdig. Det kan jeg ikke rigtig sige, hvad vil sige. Det er, når historien er foldet ud, så er det tid til at stoppe, siger han.

[…]

- Jeg kender mange interessante mennesketyper i miljøet, og jeg har altid været optaget af sandhed og retfærdighed. På universitetet skal man alle være rationelle og fornuftige. Det er spændende at se, hvordan motiver spiller en rolle. I bogen indgår også et stærkt element af satire. Når man taler med hinanden bag kulisserne er det i høj grad kærligt satirisk. I enhver organisation er der nogle horrible ting, som man taler om med kollegerne, siger Klaus Kjøller og tilføjer, at han desuden elsker en god historie.

- Læserne må aldrig blive snydt for en god historie, siger han.

 

 

 

Læs hele interviewet på SN.dk.

 

Notits om Breaking Bullshit på Nytomnordsjælland.dk.

Citat:

Ny krimi fra Allerød-forfatter

Af Michael Braunstein

Klaus Kjøller - sprog- og kommunikationsrådgiver, forfatter og kommentator fra Allerød - udgiver 1. marts krimien 'Breaking Bullshit'.

Krimien foregår i det universitetsmiljø, som Kjøller kender indgående fra sine 42 år som ansat.

[…]

 

19.02.2017

 

Breaking Bullshit foromtales på mine sites og på Facebook.com/klauskjoeller.

Bogen udkommer officielt d. 1. marts.

 

 

19.02.2017

Ny krimi i universitetsmiljø: Breaking Bullshit

19-02-2017: Forskningen kom på tværs. Den fri forskning. Alt gik ellers som planlagt. Tre professorer havde så godt som fået deres håndplukkede kandidat ansat som professor. Men så får den selvrådige forsker Frank With pludselig enorm succes i medierne med at gøre uldne tekster klare ved hjælp af sit ny IT-program, Breaking Bullshit.

Det begejstrer dekanerne, som netop står og har brug for et sexet forskningsprojekt, som kan trække deltagere til en EU-konference, som fakultetet er vært for. De tre professorers traditionelle projekt, som var planlagt som topnummer, har ført til skandaløst lave deltagerantal.

Da dekanerne i deres begejstring så også vil give Frank With det professorat, som én af de tre professorers håndplukkede kandidat var udset til, griber de tre ydmygede professorer til voldelige midler for at forhindre With i at blive professor og hovedtaler på EU-konferencen.

Mordet opklares af den sygemeldte kriminalbetjent Anna S. Møller og den tidligere politiske redaktør på TV 2 Hans Mikkelsen, som er under mistanke for at have hacket toppolitikeres telefonsvarere.

Undervejs slutter den kendte ekspert i kommunikation, lektor Ivar Olavson, sig til dem. Han kæmper for at slippe ud af sit administrative job som studieleder, inden han bliver vanvittig eller dør af stress.

Sammen løser de problemerne. Men på en anden måde end nogen havde forestillet sig.

Breaking Bullshit udkommer officielt d. 1. marts, men kan allerede nu købes af læsere, som ikke kan vente.

Læs mere om bogen.


Køb bogen på SAXO.com eller i enhver anden boghandel.

 

18.02.2017

Skive Folkeblad citerer i rubrikken ”Så er det sagt” fra en Groft sagt bragt i Berlingske d. 09.02.2017: ”Sagen er, at anmelderne ikke forstår, at kunderne til » Fifty Shades « -bøger og -film simpelt hen stimuleres af lidelser: bondage og S/ M i soveværelset -og derfor naturligvis også kedsomhed og æstetisk kvalme i biografen.”

15.02.2017

Udtalelser til ugebladet Her og Nu om kommunikative aspekter i forbindelse med grevinde Alexandras borgerliggørelse efter sin skilsmisse.

04.02.2017

Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad bringer (samme) helsidesartikel (af Birgitte Avnesø) om hvad der især læses i Enner Mark Fængsel, landets mest sikre fængsel. Manipulation – en håndbog placeres blandt klassikere som en af de mest udlånte – og den interviewede bibliotekar tilføjer, at den også bliver ”lånt pænt ud uden for murene”.

Citat, Vejle Amts Folkeblad:

[Overskrift:] Bøger om manipulation og magt hitter i statsfængslet

[Underrubrik:] Indsatte i Enner Mark Fængsel læser gerne  om magt, forbryderhistorier og rocker-bøger, viser opgørelse fra Horsens Bibliotek.

[brødtekst, uddrag:] De 228 indsatte på Enner Mark Fængsel er glade for at låne bøger. Så meget kan bibliotekar Inga Thyra  Nielsen  fra  Horsens Bibliotek slå fast.

Men hun kan også konstatere,  at  det,  der  hitter  på fængslet, er noget anderledes end udlånet på den anden side af muren.

F.eks. er der nogle sikre klassikere,  men  klassiske  i den forstand, at de er efter-spurgte i alle landets lukkede fængsler og har været det i årevis. Især tre titler kender alle fængselsbibliotekarer i landet, fortæller Inga Thyra Nielsen.

”Magtens Manual” af Fritz Wolder,  hvor  forfatteren præsenterer over 100 konkrete  magttekniske  regler, som læserne kan bruge til at styrke sin personlige magtposition, er en klassiker.

Dernæst er der ”Fyrsten” af Niccolò Machiavelli og endelig ”Krigskunsten” af Sun Tzu.

[mellemrubrik:]Håndbog i manipulation

Klaus Kjøllers ”Manipulation - en håndbog” fra 2007 handler om, hvordan man kan  manipulere  andre, og hvad man selv skal passe på for at undgå at blive manipuleret.

Den bog er også et hit i Enner Mark Fængsel og efterspørges konstant.

- Men den bliver nu også lånt pænt ud uden for murene. Til sammenligning er den udlånt 26 gange i Brædstrup og 42 gange i Enner, siger Inga Thyra Nielsen og tilføjer, at de to eksemplarer,  som  biblioteket  råder over, i alt er udlånt 135 gange.

[artiklen illustreres bl.a. med denne hitliste:]

 

Også Ekstra Bladet havde historien d. 16.01.2017.

01.02.2017

Manipulation - nu blandt klassikere

01-02-2017: "Manipulation – en håndbog" er blandt de mest populære bøger i landets fængsler. Placeres mellem Machiavelli "Fyrsten", Sun Tzu "Krigskunsten" og Koranen.

Læs om Manipulation - en håndbogDen bibliotekar, som står for serviceringen af fangerne i landets mest sikrede fængsel, Enner Mark Fængsel, nær Horsens skriver på bibliotekets hjemmeside om de mest udlånte bøger i 2016. Det fremgår at "Manipulation – en håndbog" er blandt de mest populære bøger i fængslet. Den mest populære bog blandt fangerne i 2016 var "Syv år for PET - Jakob Scharfs tid" af Morten Skjoldager.

Men det fremgår også, at "Manipulation. En håndbog. 2. reviderede udgave. Nu med indoktrinering, vold og hjernevask" (udkom 2007 og er nu ude i 9. oplag) til stadighed er populær i alle landets fængsler. Bogen placeres efter bibliotekarens erfaring lige under klassikerne "Fyrsten" af Niccolo Machiavelli og "Krigskunsten" af Sun Tzu. Lige under "Manipulation" ligger Koranen.

Se listen og læs forklaringen på bibliotekets hjemmeside

Læs om Manipulation - en håndbog.

 

 

24.01.2017

Udtalelser til Berlingske i anledning af at Dansk Folkeparti har brugt dobbelt så meget som det næstmest annoncerende politiske parti i 2016.

Citat:

Ifølge forsker i politisk kommunikation og lektor emeritus ved Københavns Universitet, Klaus Kjøller, er pistol-annoncen og Søren Espersens -neger--kommentar til -Vores Danmark--kampagnen et godt billede på Dansk Folkepartis markedsføringsstrategi.

»Det er karakteristisk for DF og måden at bruge annoncer på, at de skaber stor opsigt og omtale. At de med en enkelt provokerende annonce skaber massiv omtale og får sat ting på dagordenen. Som når Søren Espersen følger provokationen op. Og netop det spil med at bruge annoncer på den måde, har de været gode til gennem årene,«siger Klaus Kjøller.

 

16.01.2017

Ekstra Bladet oplyser, at bogen Manipulation – en håndbog er populær i Enner Mark Fængsel, landets mest sikre fængsel. Den mest populære bog blandt fangerne var dog i 2016 Syv år for PET - Jakob Scharfs tid af Morten Skjoldager.

 

Læs om Manipulation - en håndbogEkstra Bladets historie bygger på en historie på Horsens Biblioteks hjemmeside. Det fremgår, at "Manipulation. En håndbog. 2. reviderede udgave. Nu med indoktrinering, vold og hjernevask" (udkom 2007 og er nu ude i 9. oplag) til stadighed er populær i alle landets fængsler. Bogen placeres efter bibliotekarens erfaring lige under klassikerne "Fyrsten" af Niccolo Machiavelli og "Krigskunsten" af Sun Tzu. Lige under "Manipulation" ligger Koranen.

Citat fra Horsens Biblioteks hjemmeside:

Der er nogle klassiske hits blandt fagbøgerne – klassiske i den forstand, at de er efterspurgt i alle landets fængsler og har været det i årevis. Der er tre titler, alle fængselsbibliotekarer i landet kender:

Magtens manual af Fritz Wolder, hvor ”forfatteren præsenterer magtens filosofi med udgangspunkt i Machiavelli som statens magttænker og Max Stirner som individets magttænker, der gives over 100 konkrete magttekniske regler som læseren kan benytte til at styrke sin personlige magtposition” - dernæst naturligvis Fyrsten af Niccolo Machiavelli og den sidste, der plejer at følge den række, er: Krigskunsten af Sun Tzu.

Således nået videre kommer vi til Klaus Kjøllers: Manipulation: en håndbog, der også efterspørges konstant.

Koranen på diverse sprog opnår store udlånstal, og kunne få større, hvis vi havde den i klassesæt på forskellige sprog. Det har vi ikke, så lånerne må stå i kø.

 


Se den illustrerede liste og læs forklaringen på bibliotekets hjemmeside

Læs om Manipulation - en håndbog.

 

02.01.2017

Note i Kristeligt Dagtblad med citat fra Groft sagt’en ”Spørgsmål om tro”(de to sidste sætninger):

Så længe vi tror, at alle i skolen automatisk lærer at læse og automatisk kommer til at tro på liberale demokratiske værdier, så vil der opstå nye funktionelle analfabeter og nye terrorister i dette land. Fordi vores undervisning i læsning og vores indoktrinering til demokrati er for dårlig.

01.01.2017

Spalten ”Groft sagt” mangler i Berlingske.

 

 

Øverst på siden

 

 

 

KD181026Forsiden