FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

SENESTE KØLLEBANK

MÅNEDENS BEDSTE KØLLEBANK I INDEVÆRENDE ÅR

ÅRETS BEDSTE 2020

ÅRETS BEDSTE 2019

ÅRETS BEDSTE 2018

ÅRETS BEDSTE 2017

BEDSTE 5 TANTES GROVE GYS 2017

ÅRETS BEDSTE 2016

ÅRETS BEDSTE 2015

ÅRETS BEDSTE 2014

ÅRETS BEDSTE 2013

ÅRETS BEDSTE 2012

ÅRETS BEDSTE 2011

 

KOMMENTARER 2021

ALLE KOMMENTARER 2020

ALLE KOMMENTARER 2019

ALLE KOMMENTARER 2018

ALLE KOMMENTARER 2017

TANTES SAMLEDE GROVE GYS

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2016

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2015

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2014

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2013

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2012

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2011

 

Først lagt op 09-02-2021,,senest opdateret 09-02-2021 13:54:18

 

Årets bedste Køllebank 2020

 

 

 

 

Writer's choice 2020: Nogle af årets små skarpe kommentarer er bedre end andre. Der vælges normalt én for hver måned. Som om kvantitet og kvalitet var nogenlunde konstant året igennem, hvad de selvfølgelig ikke er.

 

 

Indhold

Minkdrab og barnebrud, Køllebank 1

15-12-2020: Venstres eneste håb i Støjberg-sagen er, at Socialdemokratiets nylige adskillelse af mink fra bønder foregik mindst lige så klodset og magtarrogant som Støjbergs adskillelse af barnebrude fra mænd. 1

Mink-vanvid, kvidder 1

11-11-2020: Det er fint at regeringen tror på Danmark. Men åbenlyst storhedsvanvid bør så vidt muligt undgås. 1

De Radikale slog sig løs, Kort og gult 1

09-10-2020: Aldrig har Det radikale Venstre været mindre sagsorienteret og mere underholdende 1

Alle knep gælder, Kvidder 1

20-09-2020: Netværk, sex, hemmelige tjenester, karriere 1

Retorisk gangparty 1

26-08-2020: De obligatoriske trivialiteter i rækken af taler fra republikanske Trump-støtter tvinger pressen til at fremhæve vigtigheden af de skingre banaliteter i talerne. 1

Agurken som dræbte, Kort og gult 1

27-07 2020: Pressens sommervæv af selvfølgeligheder 1

Børs, katedral – og nu også svømmehal, kvidder 1

24-06-2020: Forlagsvirksomhed, Bogforum, sælgende og ikke-sælgende forfattere 1

Fuldendt journalistisk uskyld, Kvidder 1

28-05-2020: DR og TV 2, journalistiske magtkontrollanter, arbejd hjemme under coronakrisen, kulturminister Joy Mogensen 1

Gakket ytringsfrihed, Kvidder 1

17-04-2020: Det Danske Akademi, Suzanne Brøgger, Marianne Stidsen, Det Svenske Akademi 1

Krisens langtidseffekter 1

26-03-2020: Først når vi har fået fred for corona igen, bliver vi i stand til nøgternt at diskutere, om de overlevende kostede for meget, og om demokrati er for dyrt og for upraktisk. 1

SAS’ video 1

14-02-2020: Mange kan få meget ud af videoen. Krænkelser og politisk korrekte glæder. Men ingen kan vride ud af den, hvorfor de skal flyve mere med SAS. 1

Dansk analfabetismes triumf 1

19-01-2020: Tilsyneladende har pressen erkendt, at ingen af vort lands mest fremtrædende eksperter nogensinde finder ud af, hvordan disse 16 procent af landets børn og unge lærer at læse dansk. 1

 

 

 

 

Minkdrab og barnebrud, Køllebank

15-12-2020: Venstres eneste håb i Støjberg-sagen er, at Socialdemokratiets nylige adskillelse af mink fra bønder foregik mindst lige så klodset og magtarrogant som Støjbergs adskillelse af barnebrude fra mænd.

Se originalen med links

 


Mink-vanvid, kvidder

11-11-2020: Det er fint at regeringen tror på Danmark. Men åbenlyst storhedsvanvid bør så vidt muligt undgås.

Se originalen med links

 


De Radikale slog sig løs, Kort og gult

09-10-2020: Aldrig har Det radikale Venstre været mindre sagsorienteret og mere underholdende

Se originalen med links


Alle knep gælder, Kvidder

20-09-2020: Netværk, sex, hemmelige tjenester, karriere

Se originalen med links.


Retorisk gangparty

26-08-2020: De obligatoriske trivialiteter i rækken af taler fra republikanske Trump-støtter tvinger pressen til at fremhæve vigtigheden af de skingre banaliteter i talerne.

Læs Trump svigter pressen, Kort og gult

Læs Fremad! Rap, rap! Køllebank

Læs Nytårskur: Hvordan dansk politik reddes, Catch 22


Agurken som dræbte, Kort og gult

27-07 2020: Pressens sommervæv af selvfølgeligheder

Læs Politiet i Christianias sproglige sump, Køllebank

Læs Flygtninge bør behandles bedst muligt, Kronik

 


Børs, katedral – og nu også svømmehal, kvidder

24-06-2020: Forlagsvirksomhed, Bogforum, sælgende og ikke-sælgende forfattere

 

 

 

 

Læs

Læs Magister ude at svømme, Kort Kommentar

Læs Løkkes redningskvinde vinder debutantpris, KJØLLERNews

 

 


Fuldendt journalistisk uskyld, Kvidder

28-05-2020: DR og TV 2, journalistiske magtkontrollanter, arbejd hjemme under coronakrisen, kulturminister Joy Mogensen

 

Gakket ytringsfrihed, Kvidder

17-04-2020: Det Danske Akademi, Suzanne Brøgger, Marianne Stidsen, Det Svenske Akademi


Krisens langtidseffekter

26-03-2020: Først når vi har fået fred for corona igen, bliver vi i stand til nøgternt at diskutere, om de overlevende kostede for meget, og om demokrati er for dyrt og for upraktisk.

Danske myndigheder regner med, at op mod 11.200 danskere vil blive indlagt på hospitalet under coronakrisen. Afhængigt af alderen på de smittede kan mellem 1680 og 5600 miste livet.

Nogle danskere med forstand på sundhedsøkonomi mener, at det ser ud til, at Danmark vil bruge for mange penge på coronakrisen. Det kommer så til at gå ud over andre ting i sundhedsvæsnet. Hvis vi skal bruge, hvad Norge og Storbritannian er villige til at betale for et leveår med god livskvalitet, så er det højst 500.000 pr. reddet liv.

Det er en svær diskussion. Selv i fredstid, hvor landet ikke er i krig med Corona. Realiteterne er, at lige i øjeblikket er den politiske stemning udelukkende til at betale hvad som helst for at holde ethvert coronaoffer i live. Ingen politiker taler for at slukke respiratoren med bedstemor, fordi hun nu har kostet 500.000.

Men når vi har begravet vores døde og fået udskrevet de overlevende, så kan vi diskutere, om vi egentlig havde råd til at redde så mange.

Og om vi stadig har råd til demokrati. For autoritære Kina viste sig klart bedre til at få folk til at rette ind efter frihedsberøvende påbud end gamle demokratier som Italien, Spanien og Frankrig, der hurtigt nåede kaos, tæt fulgt af Storbritannien og USA.

Først når vi har fået fred for corona igen, bliver vi i stand til nøgternt at diskutere, om de overlevende kostede for meget, og om demokrati er for dyrt og for upraktisk. Og i øvrigt fortsætte demokratiets andre naturlige gøremål – indtil næste krise.

 

Læs Svensk corona-ret, Køllebank

Læs Coronatanker, Køllebank

Læs Lig på bordet, Kølletæppebank


 

SAS’ video

14-02-2020: Mange kan få meget ud af videoen. Krænkelser og politisk korrekte glæder. Men ingen kan vride ud af den, hvorfor de skal flyve mere med SAS.

Mange er blevet krænket over SAS’ video.

Se den her.

Videoens budskab er let nok at forstå: Mange af de ting, vi til daglig betragter som særligt nordiske -- wienerbrød, kötbuller og vindmøller -- er ikke særligt skandinaviske. De kommer fra lande uden for skandinavien. Et eksempel kommer fra Tyrkiet.

Og faktisk påstår videoen, at absolut alt, vi kalder specielt vores, kommer fra ikke-skandinaviske lande. Men det er vist så ekstrem en påstand, at de fleste af videoens seere vil placere den som en humoristisk overdrivelse. Videoen er i sin form let humoristisk.

Videoen har haft mange frugtbare konsekvenser. Søren Espersen fra DF er blevet så krænket, at han har fået en rundtur i vistnok alle danske medier. Ekstra Bladet måtte skrive to ledere. En stærkt kritisk af Mads Kastrup (Er det selvhad?), og en udglattende, forstående af chefredaktør Poul Madsen (Alle er krænkede), som reducerer Kastrups til at være et udslag af tendensen til at ”tidsånden er til at blive forarget”. Det er sjældent, at en ansat journalist vejledes så klart af sin chef på så fornem en plads i avisen.

Alt dette og meget andet omkring videoen giver god mening. Men videoen selv er det mest forvirrede stykke salgsarbejde, vi har set længe i en stor dansk (og skandinavisk) virksomhed. Mange kan få meget ud af videoen. Men ingen kan vride ud af den, hvorfor de skal flyve mere med SAS.


SAS har ellers tidligere præsteret langt mere målrettet og meningsfuldt kommunikationsarbejde:

Læs 4 New Speak, Groft sagt Køllebank

Læs Sandheden, hele sandheden – og kun sandheden? Artikel

 

Se Køllebanken på dens originale placering.

 


Dansk analfabetismes triumf

19-01-2020: Tilsyneladende har pressen erkendt, at ingen af vort lands mest fremtrædende eksperter nogensinde finder ud af, hvordan disse 16 procent af landets børn og unge lærer at læse dansk.

Årets rapport om, hvordan det går med den seneste folkeskolereform fra 2014, fortæller – som hver af de tidligere årsrapporter – at det går elendigt. Men Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Vive, som står bag rapporten, udtrykker det som sædvanligt pænt og artigt. De konkluderer blandt andet, at »folkeskolereformen endnu ser ud til at have begrænset betydning for eleverne«.

Men sandheden er altså, at der stadig hvert år går 16 procent ud af 9.-10. klasse, som ikke kan forstå, hvad de læser – hvis de overhovedet kan læse. I en klasse med tyve elever er det 4, men da disse elever jo i praksis ikke er jævnt fordelt over landet, er der altså klasser i belastede områder, hvor der hvert år går betydeligt flere ud, som ikke kan læse dansk end 16 procent.

Den danske presses politiske korrekthed viser sig også i år ved, at denne ulidelige, helt konkrete fallit af folkeskolereformen af 2014 forties. Tilsyneladende har pressen erkendt, at ingen af vort lands mest fremtrædende eksperter nogensinde finder ud af, hvordan disse børn og unge lærer at læse dansk. Derfor er der simpelthen ikke andet at gøre, end at vi alle sammen fortier skandalen. Og de ældre af os forsøger at glemme, hvordan imponerende bullshit i månedsvis på TV dagligt væltede ud af den maniske undervisningsminister Christine Antorini, dengang reformen skulle vedtages.

Og hvis Vive omgående ophører med sine præcise årlige effektmålinger, så kan vi alle sammen uden problemer overgive os til professor i dansk sprog Erik Hansens (1931 - 2017) grundlov for luftige pædagogiske eksperimenter: ”Alle pædagogiske eksperimenter bliver altid en succes.”


Læs Skriftløs ungdom, Køllebank

Læs Demokratisk analfabetisme, Kort og gult

Læs Skjulte skolebørn, Køllebank

Læs Skolereformen efter denne, Køllebank Groft sagt

Læs Pædagogikgak, Køllebank Groft sagt, med  professor i dansk sprog Erik Hansens grundlov for pædagogiske eksperimenter.

Læs Om de sociale faktorers betydning for barnets og den unges (sprog-)udvikling, Artikel

 

Se Køllebanken på dens originale placering.

 

 

 

Se den seneste uges og de seneste måneders mest læste Køllebank.

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER