Først lagt op i 00’erne,,senest opdateret 18-11-2018 10:37:06

 

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, 1999-75

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Kronikker fra august 2007 og til i dag.

Kronikker før august 2007

Køllebank, den totale liste

Kølletæppebank

Læs mine Groft sagt på B.dk.

 

 

Kommentarer og moraler, menu  3 (2016 -1999)

Find kommentarer og moraler efter den seneste nedenfor, på "Kommentarer og moraler, menu 2".

 

 

 

Putin 86 %

Hvorfor ligger Lars Løkke og Mette Frederiksen og roder rundt med latterligt lave opinionstal på 20 – 30 %’s støtte hos danskerne, når skurken Putin let scorer 86 % hos russerne?

31/12 2016

Kastholm, det tekstlige fyrtårn

Mit ydmyge bidrag til årets række af skrifter om debattøren Claes Kastholm, som døde i februar 2016, forsøger at præcisere, hvad der tændte mig i hans tekster. Teksterne findes i antologien ”Kastholm”.

17/12 2016

Plejehjem invaderer beboere

Plejehjemmenes særlige udfordring er at begrænse organisationens invasion af afmægtige beboeres krop og sjæl.

3/12 2016

Bogudgivelse: Bogen, hvis førsteudgave skaffede mig til tops til klaps på universitetet

Jeg er vist den eneste forsker på Københavns Universitet, som nogensinde har fået forbud mod at sige ”røv”, når han taler med pressen. Men folk forstår nu engang bedst de råd, man giver, når man kalder en spade for en spade – og en røv for en røv.

29/11 2016

Bedre demokratisk indoktrinering!

Skolen er nødt til åbent at undervise i den stærke kritik, som demokratiet udsættes for fra tilhængere af præstestyre, diktatur, étpartisystem og oplyst enevælde. Og klæde eleverne på til at imødegå kritikken effektivt. Kun på den måde kan vi begrænse fremkomsten af flere danske terrorister til det minimale.

26/11 2016

Køllebank: Tilståelsessag

Fødselsdagsportræt af fremtrædende vært på TV 2 News bekræfter, at TVs nyhedsudsendelser aldrig rummer nyheder.

18/11 2016

Halløj i kommentariatet

Det er tragisk, at selv en grotesk lærestreg som Trumps sejr trods alle forudsigelser om det modsatte, ikke får medier og kommentatorer til at erkende den systematiske skævhed i deres opfattelse af den politiske virkelighed.

12/11 2016

Danmark er et pragmatisk Sancho Panza-land

Læren af krisen om Muhammed-tegningerne er, at magthavere, som støttes af voldelige ekstremister, desværre har en klar fordel i debatten. Kronik i Berlingske.

8/11 2016

Køllebank: Kommentatorer i klichékrise

Politiske kommentatorers unisone klichékor skråler den banalitet over tagene, som enhver vælger allerede selv har indset.

1/11 2016

Hvad Jyllands-Posten har lært os

Den berømte komiske historie om Don Quijote og Sancho Panza opføres af Flemming Rose og Jørgen Ejbøl i en tragisk version, hvor Don Quijote skræver over et æsel under kommando af en pansret Sancho Panza højt til hest.

29/10 2016

Køllebank: Hævnporno i politik

Dansk Folkepartis egentlige dumhed ligger i katastrofal undervurdering af kærlighedens afgørende betydning i politik.

27/10 2016

Facebook gør alle til kulturpersonligheder

Facebooks største kulturelle betydning ligger i, at mediet har udstyret enhver af sine millioner af almindelige danske brugere med samme muligheder i debatten, som de gamle medier reserverede til vores allerstørste kulturpersonligheder. Mere demokratisk kan det næppe blive. Kun gamle, sure mænd kan jamre over dette. De kan så jamre sammen med dansk presse over, at stadig flere annoncekroner går til debatløjerne på Facebook.

22/10 2016

Køllebank: Nobelprisen, hvad er det?

Aldrig har Sveriges fornemste forsamling af store ånder, Det Svenske Akademi, måttet tåle større ydmygelser end dette.

18/10 2016

Virkeligheden er krum som en sabel

Det er godt for salg af bøger og medier at skrive om velformulerede personer, som vil blive utilfredse med, at man skriver om dem. Men det er ikke godt at skrive om personer, som vil blive så utilfredse, at de slår en ihjel. Derfor skævvrides vores virkelighed.

15/10 2016

Køllebank: Sextumpen Trump

Trump har helt misforstået, hvordan rigtigt store mænd håndterer kvinder.

12/10 2016

Køllebank: Otte molboer for PET

Det mest mystiske i sagen er, hvordan landets fremmeste organisation for indsamling af farlige informationer, PET, har kunnet undgå at få fingre i et af de mange tusind rundsendte bind af bogen for lang tid siden.

9/10 2016

Det nødvendige politiske sprog

Det er lettere at rokke det bornholmske grundfjeld med slag fra en røget sild, end det er at rokke det politiske sprog med den kritik, som almindeligvis fremføres mod det, skriver forfatter Klaus Kjøller i anledning af Folketingets åbning i dag. Kronik i Kristeligt Dagblad.

4/10 2016

Flygtninge bør behandles bedst muligt

Vores politiske debat dumper med et brag til ikkeprøven. Men det hæmmer ikke partiernes stålsatte kamp om at få patent på uimodsigelige holdninger. Kronik i Jyllands-Posten.

3/10 2016

Politikernes sprog-skabte virkelighed

Det politiske sprog fremstiller virkeligheden, som om den udelukkende består af noget, der altid hersker stor uenighed om. Alt, der forener, forsvinder. Bortset fra humoren. Kronik i Berlingske.

1/10 2016

Køllebank: Politik med og uden noder

Det var klassisk klavermusik mod improviseret jazz, da Hillary Clinton og Donald Trump mødtes til duel mandag.

28/9 2016

Køllebank: Heksen Qvortrup

Det vil se bedst ud for vores lands gode ry som retsstat og forkæmper for menneskerettigheder, hvis Qvortrup dømmes skyldig af retten, således som han allerede længe har været dømt skyldig af vores pæne medier.

21/9 2016

Mislykket flugt med Image

Sjældent har et flugtforsøg fra faglitteraturen været en større fiasko, end dengang jeg i 1996 skrev bogen Image for at starte mit folkelige gennembrud med romaner. Og nu sættes der trumf på fiaskoen med udgivelsen af Image’s 2. reviderede udgave.

10/9 2016

Hawkings 3025-plan

Det ser svært ud for Løkkes 2025-plan. Men det er barnemad ved siden af udfordringerne for Hawkings 3025-plan for menneskehedens overlevelse. Kronik i Berlingske.

3/9 2016

Danmark er kaput uden DR og TV 2

DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen sagde forleden, at DR står for "den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier og holdninger.” Mange fandt udtalelsen lidt hysterisk. Men noget rigtigt er der i den.

13/8 2013

TV-billeder bestemmer flygtningepolitikken

Vores politik angående økonomisk indvandring fra Afrika og Mellemøsten styres hverken af politikeres visioner eller bygger på foreliggende kendsgerninger eller tjener til at styrke demokratiet. Derimod styres politikken klart af TVs fremvisning af ofre fra Syrien. Kronik i Berlingske.

7/8 2016

Løkke-abstinenser

Flæbe-tv fra amerikanske partikonventer, forkerte færøske flag og offentlig optræden af Ulla Tørnæs gør alt sammen indtryk. Personale og statister kæmper for at holde tv-serien kørende i ferien uden den hovedperson, som er elsket af mange, men hadet af flere.

31/7 2016

EU er blevet en cliffhanger

Problemet er ikke, at almindelige borgere i EU ikke forstår, hvad der foregår. Problemet er, at almindelige EU-borgere alt for godt forstår det spændende, der foregår lige nu. [kronik i Berlingske]

2/7 2016

Vælgere er dummere, end EU tillader

Efter Brexit står det derfor klart, at enten må EU forbyde medlemsstaterne at afholde folkeafstemninger om EU, eller også må man lave EU om til noget, som almindelige vælgere kan elske.

25/6 2016

De gale, politiske nørders festival

Folkemødet på Bornholm er platform for massiv propaganda for elitens storhedsvanvittige opfattelse, at demokratiet slet ikke er til at forstå, uden elitens magisterforklaringer.

18/6 2016

Trilogien, som tog forfatteren bagfra

Det har været en lang, intens tur for mig fra 1973 til i dag. Det er blevet til mange bøger om politisk kommunikation. Og det giver god mening, hvis turen afsluttes med denne trilogi, hvor nye læsere kan begynde, uden at det er nødvendigt at gøre hele rejsen med.

13/6 2016

Køllebank Longread: Grov, mental opvarmning til Folkemødet på Bornholm d. 16.-19. juni 2016

Kom i form til fadøl, netværksfremstød og sorte tjenester med køllebank fra folkemøderne 2012-2015! Mens jeg har været leverandør til Berlingskes satire-spalte ”Groft sagt”, har jeg med stort udbytte deltaget i adskillige folkemøder på Bornholm og gjort mine iagttagelser. Læs mine køllebank til Folkemødet.

10/6 2016

Far Løkke blev ikke vred, da Vinterberg, Gråbøl og Brøgger sagde ”Fy Fy skamme” til Danmark.

En kort kommentar til dydsscoringen i statsministerens grundlovstale. Med den morale, at dydsscoring ikke betyder enden på al strid, tårer og latter i politik. Tværtimod.

8/6 2016

Demokrati er ikke mere en selvfølgelighed

Den tid er forbi, hvor skolen kan undervise i demokrati uden at risikere at støde nogen. Mentalt og ideologisk set er vores demokrati mere udfordret i øjeblikket, end det har været siden den nazistiske besættelse i 1940erne. Skolen er nødt til at tage fat på den demokratiske opdragelse. [Kronik i Berlingske.]

5/6 2016

Windjammeren Marlene: ”Klarer hun EU-pynten?”

Marlene Winds seneste to indlæg i Politiken afslører ufrivilligt med stor klarhed og overbevisningskraft, hvorfor det hele tiden går så galt for EU, uden at EU tilsyneladende selv forstår hvorfor og bedre tilpasser sig virkeligheden.

15/5 2016

Løkke, Putin og Erdogan

Putin og Erdogan har demonstreret, hvor sårbart demokratiet er, og hvor det er mest sårbart: mediestyringen. Men selv om Løkke holder nallerne væk fra landets medier, så foregår der alligevel en kraftig politisk styring fra vores kaotiske, decentraliserede mediesystem.

7/5 2016

Køllebank Longread: Tak til den grove selvsatires mester

At Politikens afgående chefredaktør, Bo Lidegaards massive bombardement af sig selv og sine omgivelser med selvhøjtidelig selvsatire vistnok altid har været ufrivilligt, siger meget om Lidegaards format og potentiale.

30/4 2016

Håndbog i danskernes nationalsport, sort arbejde

"Netværk på godt og ondt" er nu udkommet i sin tredje trykte version. Bogens skæbne er sammenvævet med "Manipulation. En håndbog"'s sejrsgang på en overraskende måde. [Erindringskommentar]

25/4 2016

Idoler vinder ved at dø

Det er en mærkelig oplevelse for os, som ikke kender Prince, i dagevis at skulle propfodres med ham i alle medier. Det lykkedes os at leve et langt liv uden Prince, men det gik ikke i længden, for så døde han og nu slipper vi ikke længere for Prince.

23/4 2016

Blæselampen Zenia

Søren Pape (K) legede med ilden, da han i et indlæg på Facebook skrev, at han blev dybt rystet over Zenia Stampe (R). Hermed antændte han stridens gudinde, Zenias, frygtindgydende lidenskaber – og blev blæst ud.

16/4 2016

EU-folkemobning

EU-folkeafstemninger er blevet EU-folkemobninger. Hvordan kunne det gå til, at EU mere og mere ligner den satire om sig selv, som EU-modstandere længe har ført frem?

9/4 2016

Sex-debatten, som ikke kan stoppes, men kun rase ud

Den ordrige, tågede debat om de nordsjællandske gymnasie-sexvideoer kan ikke stoppes af fornuft. Derimod kan den bringe frække billeder ud i selv de pæneste medier.

2/4 2016

Køllebank: Løkke er svag, men god

Svage ledere, som bilder sig ind, de er stærke, fremmer befolkningens viden om politik.

¼ 2016

Trumps trumf: Eliten tilstår

Det er tumpet, at den politiske elite kritiserer Donald Trump på måder, som bekræfter hans påstande om, at eliten lever i sin egen verden og ikke fatter en skid af, hvad der foregår.

19/3 2016

Et blødt system i en hård verden

For få år siden regnede vi danske nærmest med, at hele verden langsomt var ved at blive demokratisk og sådan set bare ventede på, at vi hjalp dem på vej. I dag har vi lært, at stort set hele verden ikke engang aner noget om, hvad demokrati i virkeligheden er.

12/3 2016

Jeg er Frank Underwood

Hvis vi i dansk politik indførte ”den fjerde væg”, så ville ingen af vores politikere nogensinde bruge den til det, som forfatterne til ”House of Cards” bruger den til: at opbygge Frank Underwood som et politisk monster, der overgår selv de mest politikerlede vælgeres værste forestillinger om politikere.

5/3 2016

Humor er mere nødvendig end nogensinde

Hvad kan Løkke-regeringen, støttepartierne og vi andre lære af »Gyllegate«? [kronik i Berlingske]

28/2 2016

De næste 100 år vil kræve mere bisse

Med sine borgmester-forsøg på at tale sine konflikter ned giver Søren Pape sig selv profil som partilederen, der bekæmper sin nye rolle som konservativ supersælger. Men den går ikke i længden, Pape! De første 100 år blev nået med konservativ pænhed. De næste 100 år vil kræve mere bisse. [Kronik i Berlingske]

21/2 2016

Den ideologiske integration

Integrationen er først lykkedes, når migranter i deres hjertes inderste faktisk accepterer, at deres religion er indlejret på en ydmyg plads i demokratiet. Og ikke omvendt.

13/2 2016

Claes Kastholms død: en grovhed, vi godt kunne have undværet

Det var aldrig blevet til ”Groft sagt” for mig uden Claes. Men nu er det så blevet ”Groft sagt” for os alle uden Claes.

7/2 2016

Er Mogens Lykketoft den hemmelige socialdemokrat?

Lykketoft er med sin lækkede tale sprunget ud som en yderst risikovillig, ja dumdristig kommunikator. Var det samme dødsforagtende politiske kommunikator, der narrede alle og slog gækken løs med ”Den hemmelige socialdemokrat”? En nærliggende tanke, som fortjener granskning.

30/1 2016

Migrantkrisen: Hvorfor skal det gå galt, før det kan blive godt?

Det skal det, fordi rationelle argumenter, som ikke bygger på frygten for, at det er ved at gå ad helved til, ikke har nogen praktisk virkning. Det illustrerer migrantkrisen, både i Danmark, i Sverige og i EU.

23/1 2016

Exit Thorning

Helle Thorning-Schmidt sprang ud som børnenes ven med bullshit af udmærket kvalitet.

16/1 2016

Kirkskovs paradoksale verden

Storhedsvanvid, baseret på lille viden og store lidenskaber, er almindeligt på Facebook. Nu har skuespilchef Morten Kirkskov introduceret det i kronikform. [Kronik i Berlingske]

14/1 2016

Rettidig læk

Der er især to interessante ting at kommentere på i den forgangne uge: Vederlagskommissionen og Köln-affæren. Tilsyneladende har de to historier ikke noget med hinanden at gøre. Og så alligevel.

9/1 2016

Hvorfor jeg aldrig er blevet til noget

En læsekreds har i en mail undret sig over, at jeg, som har skrevet så mange selvhjælpsbøger, ikke selv har gjort en mere storslået karriere.

31/12 2015

Corydons ambivalente afgang

Forfatteren til den anonyme politiske satire Den hemmelige socialdemokrat må ærgre sig over, at detroniserede Corydon så hurtigt slap væk til det private erhvervsliv. Men gruppeformand Henrik Sass Larsen kan være godt tilfreds.

27/12 2015

Ingen laver satire om et nyfødt barn

Satiren er udfordret både af terrorister og politisk korrekte svenskere – men især af klimaaftalen på COP21 i Paris. [Julekronik i Berlingske]

20/12 2015

Paradoksernes mørke side

De aktuelle bevægelser i det europæiske og amerikanske vælgerhav bekræfter endnu engang reglerne Lig på bordet og Flytte-høste-reglen.

17/12 2015

Den almægtige forfatter

Efter 40 år som undertrykt forfatter i bogindustrien, har jeg meldt mig ud og står nu selv for det hele. Og har straks som forlagschef fyret mig selv som forfatter af flere fagbøger.

11/12 2015

Stor politikerlede giver høj stemmeprocent

Vælgere er nemlig nødt til at møde frem i stort tal for at forhindre, at de allerringeste lavmåls-politikere får overtaget.

5/12 2015

Flygtninge krydsede Løkkes spor

Derfor kom EU-afstemningen til at handle om noget forkert. Og derfor blev Løkke tvunget til at bruge sin egen flossede troværdighed som fældende argument mod Tulle.

28/11 2015

Intet nyt fra hospitalsfronten

Hospitalers manglende frygt for, at patienterne vælger en konkurrent, fører automatisk til, at service minimeres: Patienterne plages derfor med møg, ventetider, manglende koordination og elendig information.

8/11 2015

Derfor lukker EU ikke sine grænser

Hvorfor lukker EU ikke bare sin ydre grænse straks? Det overraskende svar er, at det skyldes, at der stadig er for få flygtninge og migranter i EU. Nemlig for få til at gøre alle befolkninger så skræmt over konsekvenserne for deres levestandard, at EU er nødt til at stoppe strømmen. For at afværge sin egen undergang. [Essay-kronik i Berlingske]

7/11 2015

Trivialiteternes triumf

Selv de mest indholdstomme selvfølgeligheder vækker jubel, når partiformændene i denne weekend holder den store tale på 3 partiers landsmøder eller kongresser. Jublen over indholdsløshederne giver overraskende god mening.

19/9 2015

Da Danmark blev taget på Schengen

TV gjorde flygtninge og migranter til ofre. De kunne ikke andet. For TVs nyhedsudsendelser er befolkningens løbende politiske selfie. Så nu får vi den politik, som befolkningen har bestilt gennem TV.

13/9 2015

Skatteskandale med eller uden abe

Det er før sket i nyere dansk administrationshistorie, at en oprørende skandale er endt uden abe.

4/9 2015, opdateret 5/9

Færdig på Københavns Universitet

I anledning af min længe planlagte pensionering har instituttet og nogle nære kolleger arrangeret en afskedsforelæsning m.m. d. 21/8 2015 kl 15.

15/8 2015, opdateret 11-10-2015 med diasser

Den unævnelige socialdemokrat

Christiansborglobbyens professionelle netværk af kommentatorer og politikere rykker tilsyneladende sammen om den hemmelige socialdemokrat.

6/8 2015

KølletæppebankEkstra: Den afslørede socialdemokrat

Forlagsdirektør Jakob Kvist og Henrik Sass Larsen (S) bør læse e-bogen ”Hvem skrev Den hemmelige socialdemokrat?” og se i øjnene, at deres bogs forfatter ikke mere kan kaldes hemmelig.

28/7 2015, opdateret senest 05-05-2018

TV-duellernes valgkamp

I valgkampen blev politik helt utilsløret til en TV-føljeton, som alle medier forholdt sig til. Græd ikke, for det, vi så, er den komedie, som forener os. [Essay i Berlingske]

20/6 2015

Jagten på den forsvundne substans

Thornings vellykkede image-kampagne kan ikke bekæmpes med statsmandsargumenter. Demokrati bygger på, at vælgere uden tilstrækkelig baggrundsviden til at fatte det, man i eliten kalder substansen, har samme ret til at vælge og vrage mellem partierne som en trestjernet statskundskabsprofessor. [Kronik i Berlingske]

7/6 2015

Dukke Lise leger med Løkke

Socialdemokraternes Løkke-annonce er langt bedre end de Konservatives Stop-kampagne og Venstres løftebrudsbanner på Det sorte tårn.

9/5 2015

Pape, en Klods-Hans i svøb?

Heroiske, energiske journalister forsøger lige nu at banke lidt medieliv i de Konservatives formand, Søren Pape. Men rare, runde Pape gør, hvad han kan, for at det ikke skal lykkes.

25/4 2015

Ulven kommer ikke

De ulve- og natureksperter, som for offentlige midler har importeret ulve til vores natur, får først modspil i medierne den dag, vi står med det første menneskelig på bordet. Eller rettere i skovbunden.

21/4 2015

Ingen kan se komikken i EU

Det virker hyklerisk, at de ærede medlemmer af Folketingets Europaudvalg flår sig i håret over EU-embedsapparatets voksende territoriale sejre over danske politikere. For det kan vel ikke passe, at de ikke kender grundlæggende love om bureaukratiers optræden?

18/4 2015

Kampagnen ”Mærk Helle!”

Ud fra små opinionsstigninger fortæller medier og kommentatorer taknemmeligt historien om Thornings forvandling. Med så stor succes, at hun selv tror på det, og derfor kan gå hen og vinde valget.

17/4 2015

Samleren Margrethe

Politikerne forsøger forgæves at samle os ved at strides. Dronning Margrethe samler os ved ikke at strides [kronik, Berlingske]

16/4 2015

Velkommen i komedien, Yahya!

Yahya Hassan er en stor gevinst for Den politiske komedie, fordi enhver kan se, at hans figur lægger op til mange usædvanlige konflikter og stridigheder.

8/4 2015

Mohammed Jones mod terror

Det bedste værn mod terror mod en arbejdsplads er tilsyneladende, at arbejdspladsen er usynlig. [Klumme, Magasinet Arbejdsmiljø, marts 2015]

15/3 2015

Tilladt doping

Armstrong blev fanget i dopingkontrollen, og nu kræver hans sponsorer millioner af kroner retur. Men han valgte måske bare en forkert branche.

18/2 2015

Kølebank, Groft sagt: Boblebad

Humaniora og samfundsforskning kan ikke i så høj grad som naturvidenskab objektivt måle og veje sine resultater. Derfor kører disse videnskaber ofte efter princippet: "Fuck dig frem med lækre, nye ord!"

8/3 2015

Zkallesmækkende politisk mimoze

Jeg mærkede personligt i forrige uge, hvordan det er at komme i kløerne på en politiker, som bruger Facebook professionelt i sit virke.

6/2 2015

Kære Zenia (Stampe)

Jeg kunne ikke drømme om at skrive ironisk om dit døde barn. Hvem vil dog gøre det? Jeg er dybt krænket over, at du kan tillægge mig en så ækel holdning  

21/1 2015

Herregud, der er jo nok at le ad

Er det egentlig så forfærdeligt, at vi ikke må le lige præcis ad Muhammed? Vi kan vel bare le så meget mere ad Thorning, Løkke, paven, Putin og alle andre. Nej, den går ikke. [Kronik, Berlingske 14/1 2015]

14/1 2015

Snublende Helle

Både Thorning og Løkke er stærkt komiske figurer i vores lands politiske komedie, men af meget forskellige grunde. Og netop deres komiske styrke og forskellighed gør striden mellem dem så underholdende.

12/1 2015

Virtuel idyl

I universitetsverdenen træffes afgørende beslutninger om en forskers karriere virtuelt. Frygten for og hadet til unødvendige fysiske møder gør langt de fleste bedømmelsesudvalgs arbejde til et vellykket, gnidningsfrit, virtuelt samarbejde. Faktisk en ren virtuel idyl. [Magasinet Arbejdsmiljø, december 2014]

15/12 2014

Køllebank: Rasmus Modsat kureret

Debatten kræver hele tiden stridigheder, og kun de mest rabiate holdninger vækker efterhånden opmærksomhed.

3/10 2014

Tillid er godt, for kontrol er umuligt

Hele landet er i lommen på et privat amerikansk aktieselskab, Microsoft. Ingen i Danmark kan kontrollere om dette selskab samarbejder med amerikanske eller andre efterretningsvæsner. F.eks. ved at putte overvågningselementer ind i sine programkoder, som op mod fire gange på en normal arbejdsdag skal opdateres med nye hovsa-løsninger. [Magasinet Arbejdsmiljø, september 2014]

15/9 2014

Glad gris mod stygge ulve

De Konservatives ny leder, Søren Pape Poulsen, er som politisk TV-figur allerede sin egen. Hvis han også kan hudflette de røde i kommende TV-debatter, er den hjemme for de Konservative [kronik, Berlingske, 10/8 2014]

10/8 2014

Den skrivende skraldespand

Facebook og andre sociale medier gør det let for ekstremister at gejle hinanden op til hadefuld tale og gerning. Nettet er ekstremistgruppers eldorado [kronik, Berlngske, 2/8 2014]

2/8 2014

Nul sex, jeg er lektor

Som lektor af mandskøn på et humanistisk universitetsinstitut har jeg i mange år levet under en stadig trussel om sexchikane. [Magasinet Arbejdsmiljø, maj 2014]

15/5 2014

Køllebank, Groft sagt: Skide smart, Sass

Rasmus Prehn er uskyldig. Der er egentlig kun to i S-gruppen, der har intellektuel kapacitet, frækhed, mod og kynisme nok til at være ophavsmand til den bog. Det er Corydon og Sass. Og kun en af dem har et motiv: Sass.

18/2 2014, opdat. 19/6 2018

Arbejdsglæde til sidste suk

Kan almindeligt dødelige lære noget om arbejdsglæde af dronning Margrethe, Mærsk og en litteraturprofessor?  [Offentliggjort i Magasinet Arbejdsmiljø, feb. 2014]

15/2 2014

Løkke som elastikspringer

Efter GGGI-affæren lå Løkke i bund på troværdighed. Men det skyldtes mest ham selv. Ikke kun fordi han rejste på 1. klasse, men også fordi han begik karakterselvmord i flere omgange, da han forsøgte at inddæmme skaderne

23/12 2013

Som en hyldest til Anders Lund Madsen, som i dag  fylder 50, linkes her til en kronik fra 2007:

Da Madsen blev intellektuel, og Rothstein gik i sort

Universitetsansatte forskere skal formidle og blande sig i debatten. Men det er ikke uden problemer. Forskeren risikerer at få ørerne i maskinen, hvis han formidler sig ind på politiske emner. [Kronik i Jyllands-Posten, d. 7/4 2007]; Læs også debatindlægget ”Madsen er en trussel mod dansk naturvidenskab”

15/10 2013

Tekstanalyse: Den anonyme brevskriver

Det anonyme brev til Skattesagskommissionen er skrevet af en akademiker, som ikke professionelt beskæftiger sig med at skrive. Men brevskriveren har alligevel haft stor succes med  at bringe gamle rygter til tops på mediedagsordenen ved at skabe historien om den fiktive advokatsekretær, som skrev et anonymt brev til kommissionen.

13/10 2013

Forståelse er Gud!

Man kan ikke optræde som demokratiets ædle ridder og samtidig jamre over, at TVs nyhedsudsendelser går efter størst muligt seertal ved at fremstille politik som strid mellem personer. Den udsigtsløse jammer over, at vælgerne ikke opfører sig som discount-DJØFere eller hobby-nationaløkonomer, bør ophøre. [Kronik i Berlingske i serien ’Demokratiet og virkeligheden’, d. 19/6 2013]

19/6 2013

Martyrregeringen

Nøglen til at forstå dansk politik i øjeblikket er, at vi har en regering, som – stik mod, hvad vi er vant til – målrettet arbejder på at minimere sin vælgertilslutning. Det har skabt store problemer, både for Løkke og for Enhedslisten [bragt som artikel i Berlingske d. 25/4 2013]

25/3 2013

Helle, I presume? Thorning i Afrika

For almindelige vælgere er politik en komedieføljeton i TVs nyhedsudsendelser. Helle Thorning-Schmidt tegner sig efter Afrika-turen klart som en gribende, tragikomisk figur i den politiske TV-føljeton.

9/3 2013

Spin som absurd komik

»Mogensen & Kristiansen« gav sidste lørdag et afskedsinterview i Berlingske. Samtidig med, at parret spinner løs, soler de sig i interviewet af at have overflødiggjort sig selv ved at have opdraget alle til at gennemskue spin. Det absurde medieoptrin lover godt for parrets fortsatte lærerige løjer i »Tirsdagsanalysen«”. [Kommentar i Berlingske: ”Spin som absurd komik”]

23/2 2013

”Mogensen & Kristiansen” forever

Peter Mogensen og Michael Kristiansen giver i dag (16/2 2013) et afskedsinterview i Berlingske. Samtidig med, at de får bladet til kritikløst at æde deres grove spin, soler de sig i interviewet af at have overflødiggjort sig selv ved at have opdraget alle til at gennemskue spin. Det absurde medieoptrin i Berlingske lover godt for parrets fortsatte lærerige løjer i ”Tirsdagsanalysen”.

16/2 2013

Netværk, makværk og håndtaske

Kulturminister Uffe Elbæk blev fældet af sin grænseløse, enfoldige godhed, som gjorde ham åndeligt utilgængelig for rådgivning. [bragt som artikel i Berlingske på debatforsiden, lørdag d. 8/12 2012]

8/12 2012

Mennesket er et spinnende dyr

Det er ikke kun Politikens TV-redaktør Henrik Palle der er gal på den med spin. Desværre tyder meget på at mange af dem der underviser i vores politiske system i skoler, gymnasier og universiteter har en komplet forskruet opfattelse af det system som de er ansat til at vejlede ungdommen i at fatte.

6/11 2012

Vittigheden, som vi ikke fik

Spørg ikke om, hvilken formand SF har brug for. Spørg om, hvilken formand for SF som Danmark har brug for. Svaret er overraskende. [Bragt som kommentar i Berlingske, d. 8/9 2012]

8/9 2012

Stueren kommunikation

Selv Pia Kjærsgaards værste fjender har rost hendes og hendes partis tekniske kommunikationsevner. Der er altså bred politisk enighed om, hvad god politisk kommunikation er. Derfor kan man bruge Dansk Folkeparti som dydsmønstret i kommunikationsklassen, når man skal give alle partier karakterbog med hjem til vælgerne. [Bragt som artikel i Berlingske på debatforsiden, 11/8 2012]

11/8 2012

Magister ude at svømme

Ribbet for alle udvendige tegn på den stand jeg kom fra, stod jeg på den øde strand midt i ferien og indså at jeg var magister. Det er ikke kun sproget. Det er også gået i blodet. Denne trang til at udvikle teknikker, at forklare og analysere, og at formidle. Dette kritiske forhold til autoriteter. Denne lidenskab for argumenter. [også bragt i Magisterbladet, september 1998]

29/7 2012

Demokratiets kroniske jammer

Der jamres jævnligt over dansk politik: Politikere og medier bør tage sig sammen for at bekæmpe personfnidder og procesjournalistik. Men intet ændres. For vælgerne er stadig de samme. Og de bestemmer. Heldigvis. [bragt som kronik i Berlingske, 20/7 2012]

20/7 2012

S som Sass

Gruppeformand Henrik Sass Larsens angreb på Enhedslisten giver kun mening, som en handling, der her og nu skal forhindre SF i at udtræde af regeringen

10/7 2012

Skolepigen, der led praksisdøden

For et år siden syntes vælgerne, at Helle Thorning-Schmidt fortjente chancen som statsminister. Vælgernes håb var nok, at hun ville springe ud af sin skolepigeperfekte advokatsekretær-fremtræden og blive til en varm, sprudlende figur, som ville gøre alle danske kvinder stolte. Og mændene med. Men i dag er Helle mere skolepige end nogensinde. Og vælgerne flygter. Hvad gik galt?

8/7 2012

Helle op, Helle ned

Hvis Helle Thorning-Schmidt og hendes hær af rådgivere havde læst Den politiske Komedie bedre, så ville hendes vælgere ikke elske at hade hende idag

10/6 2012

Mit martyrium

For at komme frem i verden skal jeg skælde ud på kolleger, redaktører og anmeldere, således at det skaffer mig i TV Avisen i en hidsig debat. Men jeg er elendig til at skælde ud. Når man er ude af stand til at skælde ud, er der overhovedet ingen grund til at have fjender.

5/4 2012

Bevaringsværdigt lort

Hvorfor skal gamle sko og køkkenaffald ligge flere hundrede år i jorden, før det bliver uvurderlige skatte? Læg dog lortet direkte på museum

4/2 2012

Dagens absurde opinionstal

De daglige udsving i meningsmålingerne tillægges stor betydning, selv om de næsten altid er helt uden sagligt indhold. Men de kan bruges til at puste til de stridigheder som driver den politiske TV-føljeton fremad

1/9 2011

Politik som tv-føljeton

Når man respektløst og fordomsfrit analyserer, hvad politikerne siger til hinanden og til vælgerne, så viser det sig, at det såkaldt saglige spiller en tilbagetrukken rolle. I stedet dominerer den tv-føljeton, som præsenterer politikerne som personer.

24/4 2011

Formidlings­tabernaklet

I kølvandet på 2020-planen udfører den politiske elite et stort arbejde med at forsøge at formidle planens saglige detaljer og relevante vurderinger ud til befolkningen. Men i virkeligheden forstår alle vælgere bare planen som endnu et indslag i den politiske tv-føljeton

14/4 2011

Det verbale Pindehuggeri

Nu har Pind igen skabt debat ved at bore et ord ned i et ømt politisk punkt. Hvad er det dog den mand kan med små midler?

9/4 2011

Jammer over nytteløs jammer

Overtroen på den saglige argumentations styrke på Store scene medfører kaskader af nytteløs jamren fra forskere og kommentatorer.

4/4 2011

EU-kritik som ritual

Vi bør lære at værdsætte kommentatorers tilbagevendende klagesange over vælgernes ringe interesse for EU-stoffet som en ren æstetisk, intellektuel nydelse. For intet sker.

¾ 2011

Mordet på kætter Kjøller

I Politikens anmeldelse af min debatbog 'Den politiske Komedie' udelader anmelderen de ting i bogen som kan forklare at han går bersærk

27/3 2011

Det ideelle demokrati uden vælgere

Visionen ’demokrati uden vælgere’ svarer helt til visionen ’DSB uden passagerer’ og ’Skolen uden elever og forældre’. Visioner som trøster og styrker mange ledere og ansatte i de pågældende institutioner når virkeligheden presser sig allermest på i sin ufuldkommenhed

9/1 2011

Genopretningsplan Lene

Kun ved at hylde VK- regeringsprojektet og statsministerens lederskab kan Lene Espersen komme ud af rollen som den ’frøken hovmod står for fald’ som vælgere og medier elsker at straffe igen og igen.

30/12 2010

Selvdestruktion på scenen

Whitney Houston kan ikke refunderes gennem Forbrugerstyrelsen

26/12-2010

Søvndal version 2.0 mod Løkke classic

Debatter mellem toppolitikere er blevet tv-stationernes politiske slagvare. TV-studierne er udskiftet med et blafrende hvidt telt på ridebanen, et kukkasse-teater eller en parkeringskælder i sort beton. Men trods kulisser til et blodigt gangsteropgør – med lækre Lotte Mejlhede som lokkedue – lykkedes det ikke Løkke at slå Søvndal til sprællemand.

17/12-2010

VK-regeringen 2010 – nu uden drejebog

Regeringens to topfigurer, Løkke og Lene, har haft et elendigt 2010. Forklaringen er at Løkke mangler respekt for at politik er en tv-føljeton om nogle politikere. Og at Lene mindst to gange har overvurderet sine evner som kommunikator og derfor nu ligner figuren ’hovmod står for fald’. Nøglen til regeringens redning er en Genopretningsplan Lene. Men findes den?

13/12 2010

Munter munk truer atter Danmarks rene stuer

Sproglig snilde er ekstra nødvendigt for et lille land i spænd mellem et mægtigt diktatur og sine egne vælgere. Læren af Løkkes møde med Dalai Lama maj 2009 stod på lystavlen allerede for et år siden. Nu er denne lære aktuel igen fordi den muntre munk atter truer landet med et besøg i foråret 2011.

23/11 2010

Valget 2011 står mellem ydmyghed og drømme

At regeringen jævnligt erklærer stor ydmyghed, beklager og undskylder, er slet ikke nok. Der skal bodsgang til i opsigtsvækkende omfang for at undgå at stadig flere synes at Helle skal have lov at gøre sin drøm til virkelighed

10/11 2010

Latterens magt

Den som ingen tør gøre grin med, give øgenavne og bagtale, har magten. Derfor kan Store Broder med sin tale styre bevidsthederne. Og det gør han så også – i det omfang latteren tillader det.

30/8 2010

Gud som retorisk nødvendighed

Pædofilisagerne i den katolske kirke er gode til at vise at en religion grundlæggende er en organisation som alle andre. En organisation som andre organisationer kan lære meget af, bl.a. værdien af stor kærlighed til en autoritet som altid lytter. [bragt som kronik i Information d. 19-08-2010]

08-08-2010

At forstå politik uden at forstå sagen

Demokratiet er en succesrig tv-føljeton – for alle andre end den elite som kræver saglig argumentation. I øjeblikket er Helle og Lene tilsyneladende i samme båd fordi begge er ramt af negative kendsgerninger. Men deres udvikling i føljetonens kommende episoder tegner helt forskelligt [bragt som kronik i Weekendavisen d. 13-08-2010 med titlen ”Fantatiske fortællinger”]

Mens vi venter på Den store Leder

Dansk politik myldrer med store komediedigtere, både på scenen og i kulisserne. Men mange sukker efter Den store Leder som kan frelse nationen. Hvad er udsigten til hans eller hendes komme?[Bragt som kronik i Berlingske Tidende d. 21-07-2010]

15-07-2010

Public service-TV som propaganda

En daglang transmission af dronningens fødselsdag kan se harmløs og upolitisk ud. Men den øger public-service-tv’s politiske styrke til at definere den danske virkelighed, når hverdagen igen brænder på. Og  reducerer de trykte medier til at være meningsmagere. [også bragt som kronik i Information under overskriften ”Dronningens dag på alle kanaler” 16/4 2010]

16-04-10

Strøget af selvcensuren

Fra at være noget privat, som vi hver især praktiserer af høflighed, for at gøre karriere eller score en partner, så er selvcensur nu blevet noget, vi alle gør sammen – med åbne øjne. Men Lars Løkke udsættes stadig for nådesløse satiriske tegninger – uden udsigt til undskyldning for krænkelser. [Bragt som kronik i Jyllands-Posten 01-04-2010.]

01-04-10

Fra krig til fred

Stemningen af alt-eller-intet er nødvendig for at få vælgerne til at acceptere at man går i krig. Men denne officielle krigsretorik er en klods om benet når tiden er moden til forhandling.

30-01-10

Larses løkke

Senest har sagen om Rigsrevisionen vist det: Lars Løkke Rasmussen er nødt til at træne hårdt i ydmyghed for at vinde næste valg.

23-01-10

Tålt selvcensur

Fra at være noget privat som vi hver især praktiserer af høflighed for at gøre karriere eller lignende, så er selvcensuren blevet noget vi alle gør sammen – med åbne øjne.  

20-01-10

Øksemanden og Big Brother

Bekæmpelse af terrorister kan ikke overlades til PET og folkeskolen. Befolkningen må mobiliseres som demokratiske fundamentalister

15-01-10

Lønmodtagere uden grænser

Mange ansatte segner, når de tager arbejdet med hjem. Tøflerne står urørte, og hyggen bliver uhyggelig fordi man ikke kan nære sig for hele tiden at pusle med regnearket ved computeren. Udtrykket ’hjemmearbejdsplads’ er derfor lumsk i al sin idyl. Klumme i Magasinet Arbejdsmiljø 2010, nr. 1 (januar).

15-01-10

Demonstrativ afmagt

Demonstrationer når sjældent deres erklærede mål. Til gengæld skaber de altid de billeder i tv, som det egentlig handler om.

21/12 2009

Klima som kult

Nogle politiske sager udløser så stærke følelser at de tvinger (næsten) alle til at bryde ud i korsang med hallelujaher. Andre sager er dømt til fornuft og evig strid.

9/12 2009

Hvem ville ansætte Sarah Lund som studievært?

Der er meget at hente i en sammenligning mellem Forbrydelsen II og den daglige tv-dækning af politik.

2/12 2009

Forfatteren som kilde til lidelser

Forfatternes catch 22: Du er nødt til at fortsætte for at kunne stoppe

16/3 09

Til Løkke med tankerne

Løkke har allerede med det igangværende gruppearbejde sat dagsordenen i Venstre, og det er en forudsætning for at kunne sætte den i hele landet. Men det er naivt at tro at alt dette arbejde med mål, visioner og andet godt kommer til at betyde meget i den daglige administration af landet.

15/3 09

Fogh satser hele butikken

Spørgsmålet er ikke hvor Danmark går hen hvis Fogh får jobbet. Spørgsmålet er hvor Fogh går hen hvis han ikke får det.

12/3 2009

Bander begynder i familien

Familien er hellig, og sådan skal det være i et demokrati. Men familien fungerer på mange måder som en hjernevaskende sekt. På godt og ondt. Børneinstitutioner og skoler spiller altid andenviolin. [bragt også i Berlingske Tidende, kronik, d. 13/3 09]

10/3 2009

Oh, at være en svensk gris

Gør det enkelt. Sig det hele med ét billede

24/1 2009

Sprogpolitik+Plus

 

Alle nikker når man siger at sproget er en enestående opfindelse. Men hva’ så? Sprogets revolutionerende muligheder er for mange bare ordgas uden euforiserende virkning. Her tegnes for første gang omridsene af en national sprogpolitik som kan gøre en forskel fordi den tager sproget alvorligt.

11/1 2009

Erhvervslivets charmerende blødhed

Svar til Claes Kastholm Hansen i Berlingske Tidendes rubrik Groft Sagt d. 3/1 2009

4/1 2009

Den ildevarslende stilhed om dansk udlændingepolitik

Nu er også vores nuværende statsminister set med cykelhjelm. [bragt også i Weekendavisen i en udvidet version]

26/8 2008

Sig noget, Rønn!

Spørgsmålet er ikke, om integrationsministeren bør besvare pressens spørgsmål. Spørgsmålet er, om der overhovedet findes et svar. [bragt også i Berlingske Tidende, let forkortet]

27/7 2008

Den bulgarske politireform

Man kunne få den tanke, at det er en genial spindoktor i det danske justitsministerium, som har pudset TV2 Nyhederne på den ide med at sende en række reportager hjem om politiarbejdet i Sunny Beach. Det får os rundt om i sommerlandet til at elske vores eget politi. [bragt også i Jyllands-Posten]

26/7 2008

Dopingkontrol i kulturlivet

Visse erhverv er i ekstrem grad bygget på en hudløs fornemmelse for dette øjeblik: eliteidræt og kunst fx. Opsigtsvækkende mange af disse erhvervs ekstraordinære mennesker er på stoffer. Og det er jo snyd – også når det sker i kunstens verden. Hvor er kulturministeren i denne sag?

23/7 2008

Strategi for kedelige forfattere

Et personligt netsted er en frelser for en kedelig forfatter. I dække af at skrive til offentligheden kan man i fuld hemmelighed skrive geniale tekster for sin tavse, beundrende majoritet af læsere

23/7 2008

Stop ydmygelserne: Sælg!

Forfattere skal være gode til ydmygelser hvis de ikke er  gode til at sælge.

3/10 2005

Få ord

 

Den meget ordknappe stil som landets førende virksomhed, A.P. Møller-Maersk, har benyttet gennem hele sin hundredårige eksistens, giver anledning til eftertanke. Det sender et signal om effektivitet og puritanisme som er tiltalende.

27/5 2004

Ingen kommentar

Hemmelighedsfuldhed er første trin mod større betydning. Næste trin er at alt som siges, tillægges en anden betydning end den pålydende.

2/1 2003

Den pædagogiske kvæler

Det er skønt for eleverne at opdage tingene selv. Selvlært er vellært. Død over den perfekte pædagog som dræber alt omkring sig med sine totale udlægninger af alt. Denne kommentar er fortrolig, må ikke citeres og skal glemmes straks den er læst.

27/10 02

Anti-kommentar

Hvis det man mener offentligt, hænger ordentligt sammen, så bliver det også indoktrineret i én så meget at man efterhånden faktisk  har de holdninger som der meldes ud. Det gælder uanset om man hedder Peter Brixtofte eller Klaus Kjøller.

21/7 2

Militant idyl

Forsvarschef Christian Hvidts afskedssalut og forsvarsminister Svend Aage Jensbys reaktion på den kan forstås i lyset af to grundlæggende regler for magtbrug: bureaukratreglen og hospitalsreglen. Ved fyringer gælder det om at skabe to vindere. Ofte lykkes det kun at skabe en vinder og en taber. Men i dette tilfælde er der to tabere.

18/5 2002

Generalen som blev fældet af sine egne

Krige i dag vindes ét sted: i medierne. Forsvarschefen forsøgte sig med en åbenhjertig Ardenneroffensiv i JyllandsPosten, men blev slået tilbage af forsvarsministerens tapettale på pressemødet dagen efter. Måske er det dyrt at opruste forsvarets pressetjeneste med én af de skrappe journalister på Ekstra Bladet. Men det koster kun en brøkdel af hvad en ny F16-jager koster …

5/5 2002

Hvad har Peter Brixtofte til fælles med Amdi Pedersen, Klaus Riskær, Kurt Thorsen og Willy Strube?

Der er nogle hårde kendsgerninger som de alle 5 har pokkers svært ved at bortforklare. De har brudt den grundregel for magtudøvelse at man helt undgår at producere hårde kendsgerninger som kan bruges af tidligere ansatte og journalister til at skrive dårlige historier. Når skandaler i pressen er undtagelsen, er det fordi enhver professionel magthaver ordner mest muligt reelt arbejde i uformelle netværk hvor der ikke er krav om dokumentation.  Det officielle system bruges så til facadearbejde.

15/3 2002

Prinsens pr-selvmord

Som bekendt er det strafbart ikke at søge at hindre almindelige mennesker i at begå selvmord. Men så må en prins vel heller ikke begå pr-selvmord uden nogen griber ind? Hvem fortæller prins Henrik at han er nødt til at beklage hvad der er sket? Lad os få Niels Helveg Petersen til Caix og snakke prinsen på banen igen. Helveg er Danmarksmester i at trække i land efter at han offentligt har udfordret sine chefer. Først Poul Nyrup Rasmussen i 1996, så Marianne Jelved i 2001.

9/2 2002

Løfter som holder – uanset hvad

Erfaringen viser at mange løfter som man giver sig selv og andre, senere brydes. Ofte skyldes det at tingene udvikler sig anderledes end ventet, eller at den der afgav løftet overvurderede sin viljestyrke eller formåen. Derfor er der god brug for nogle enkle sproglige teknikker som garanterer ethvert løfte mod brud. De kendes af eksperterne, men teknikkerne kan også gavne dig som fx tæller på knapper om du skal give et løfte som dette:

31/12 01

Antallet af charlataner og jomfruer i dansk presse er dramatisk stigende

Det slår Jyllands-Postens chefredaktør, Jørgen Ejbøl, fast i forbindelse med fyringen af Ulrik Haagerup. En historie som er enkel og let at forstå, vil altid være politisk stærkere end én som er mere indviklet og nuanceret. Også selv om den sidste er langt bedre i overensstemmelse med de hårde kendsgerninger.

26/12 01

En politisk debat er en boksekamp uden parader

Hvis man sammenligner en debat med en boksekamp, så er det en kamp mellem to boksere som lader deres arme synke ned når de har slået. De skiftes så til at tage imod hinandens slag indtil gongongen lyder. Politikere er seje. Knockout er sjældne.

19/11 01

Valget mellem pressecheferne

Enhver ved jo at Rasmussen vinder valget. Men hvilken spindoktor vinder valget?

5/11 01

Troen på teksten

De fleste siger vist ja til at de tror på at der er et liv efter dette. ”Der må være ét eller andet”, siger man. Men det er kun dem der virkelig tror på et liv efter døden, der er farlige for andre. Dødsensfarlige.

16/9 2001

Videobomben under det norske kongehus

 Kronprinseparret håndterede pressen klogt på pressemødet onsdag. Med en indrømmelsesteknik som før er brugt bl.a. af Bill Clinton, Nixon og Ninn-Hansen. Men ingen ved hvad der kan findes af deep throat-optagelser i skabene i norske bjælkehytter og bohemehybler…

23/8 01

Den filosofiske spørgsmålsgenerator

Benyt sommerferien til at blive din egen selvhjulpne filosof.

24/7 01

Forfatterens svar på anmeldernes fristelser, eller: Programerklæring

I forbindelse med udgivelsen af Spindoktor: Som universitetsansat forsøger jeg at udnytte at jeg ikke er fedtet ind hverken i medier eller i partier. Min ambition er at give et nøgternt billede af den politiske kommunikation her i landet nu og i de kommende år. Et billede som skal være forståeligt og underholdende for almindelige, interesserede vælgere.

9/6 01

"Jeg taler om mad, for det er noget, der optager folk"

Danmarks skyggedronning runder 60 d. 19/5 01 (Ritt Bjerregaard)

 

 

Skriv dine bøger før du sidder med ble

Poul Pilgaard Johnsen fra Weekendavisen har besøgt forfatteren Hans Lyngby Jepsen og hans kone i deres hus et par kilometer fra Løkken. I interviewet (tillæget "Bøger" d. 20-26. april 2001) kæmper intervieweren tappert for at få den gamle forfatter til at anbefale religion som middel mod dødsangst.

29/4 01

Fra hjemmeside til netsted

 

Det svære ved at lave et fornuftigt netsted er at man selv bestemmer det hele. Det går let hen og bliver en hjemmeside med tøfler, vattæppe og gamle kærestebreve. Vejen frem er at betragte dig selv således som soens unger betragter soen: Hvor er patterne?

16/4 01

Hvad kan en forfatter bruge en website til?

 

En omkostning ved at have mange forlag og skrive mange forskellige slags bøger, hvoraf de fleste er udsolgte, er at helheden og sammenhængen i ens produktion kan være svær at få øje på for læserne. Man er ikke udelukkende "Munksgaard-forfatter", "Borgen-forfatter", ”Aschehoug-forfatter” eller "Hovedland-forfatter". Man er lidt af hvert og gerne mere endnu. Der er derfor ikke ét forlag som er interesseret i at tegne helheden i ens forfatterskab. Det er man så selv nødt til.

29/6 1999

 

 

 

 

 

 

 

 

Find kommentarer og moraler efter ovenstående på  "Kommentarer og moraler, menu 2".

 

 

Find kommentarer og moraler før ovenstående og tilbage til 1975 på  "Kommentarer og moraler, 1999 – 1975”.

 

 

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, 1999 - 1975

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Kronikker fra august 2007 og til i dag.

Kronikker før august 2007

Køllebank, den totale liste

Kølletæppebank

Læs mine Groft sagt på B.dk.

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp